Új hozzászólás Aktív témák
-
bReeZer
tag
Szia!
Idézek a honlapról....
A kedvezményes havidíjak az ADSL-modem árát, és annak szerelési költségét nem tartalmazza. A modem ára bruttó 6864 forint (magában foglalja a futár költségét is). Bruttó áraink a 2006-ban életbe lépő 20%-os ÁFA alapján képződnek, és szerződéskötéstől 1 évig garantáljuk.''sötétedés után kitágul a világ''
-
Thomas1
addikt
Ezt tudom én is. Tudom, hogy ki kell fizetnem a modem árát, ezt nálam is ki kellett fizetni még amikor kötöttem a sajátom az enternetnél, de nekem akkor 10k volt, és leírták az egészet a havidíjakból. Csak ezt szerettem volna megtudni, hogy itt is leírják-e esetleg. De én úgy veszem ki, hogy nem. Ezért érdemesebb inkább egyből routert venni, modem helyett, barátnőméknél úgyis 2 gép van.
Eladó cuccok: https://tinyurl.com/yayrsbty
-
ToBeY
nagyúr
Mivan olyankor,ha én mikor kötettem ingyenes volt a DSL modem,de ha ha most ez bedöglik nekem kell vennem egy másikat?
-
Thomas1
addikt
Ezt sajnos nem tudom, az ügyfélsz.-tól kéne megkérdezni. De szerintem erre is van valamennyi garanciális idő, és nem hiszem, hogy 2 év. Ha nem a tiéd, hanem a szolgáltatóé a modem, abban az esetben talán jobban hajlanak a cserére.
-
őstag
Arra figyelj, hogy a ''szereld magad'' és a normál előfizetés között nem csak az ár a különbség.
Először is, ilyenkor általában a leghulladékabb modemet küldik. Ismerősöm ilyen netet vett, persze nekem kell vele foglalkoznom, mert nem ért hozzá. Már a harmadik modemet fogyasztja, most már D-link-et, ugyanis harmadszorra már bementem az Externet ügyfélszolgálatára, és személyesen hoztam el az új modemet (különben megint hulladékot küldtek volna).
Másodszor, a ''szereld magad'' csomagnál a szolgáltató felelőssége jóval korlátozottabb. Míg a normál csomagnál egészen az ADSL modemig kell biztosítaniuk a net-et, tehát ha nem működik, akkor kijönnek (ingyen), és megszerelik, hogy egészen a modemig működjön. Ugyanez ''szereld magadnál'' már pénzbe kerül, hiába nem telt le az 1 év. Csak a modemre van 1 év garid, de mindent csinálhatsz magadnak: cserélheted a modemedet, ha hiba van, sakkozhatod ki magad, hogy hol a gikszer. (Vagy fizetsz, persze.)
Szerk: Thomas1-nek akartam írni...
[Szerkesztve]The Amiga, Born a Champion
-
Thomas1
addikt
válasz Intelligencs #859 üzenetére
Tudom, nekem is szereld magad csomagom van, enternetes, és most pár hete napi 10-15 szakadásom van. Már voltak kinnt, nem kellett fizetnem érte, mindent rendben találtak.
Már mindent kicseréltem a lakásban (kábelek, modem, splitter), ismét beszóltam nekik, mondták is, hogy mivel második bejelentés, és ezelőtt sem találtak semmit, ha mégis nálam van a hiba, akkor fizethetem a kiszállást. Most várom őket, mert nálam a fali csatitól nincs hiba. Addig meg az övék a terep.Eladó cuccok: https://tinyurl.com/yayrsbty
-
ToBeY
nagyúr
válasz Intelligencs #859 üzenetére
Nekem nem szereld magad volt/van.Hanem jött a telefon ember és szerelt
-
őstag
-
ToBeY
nagyúr
Externet oldalán be lehet állítani a leveleknek alapból spam szűrést,az merre található?
-
Thomas1
addikt
válasz Intelligencs #862 üzenetére
Biztos, hogy jó. Próbáltam a sajátommal, haver ugyanilyen Huawei-ével, Askey-el, és ma egy Dlink-el is. Az emelés óta bár kevesebbet, de szakadt most is fél-3/4 óra elteltével.
-
brazso
tag
Nektek megy az ftp elérés? Pár héttel ezelőtt még működött nem hazulról (azaz nem az externetes adsl modem alól) is.
C:\>ftp w3.externet.hu
> ftp: connect nknown error number
Az ftp.externet.hu megy (anonymous login) csak.Unus pro omnibus, omnes pro uno
-
adakiller
senior tag
bármilyen modemmel lehet netezni, vagy csak azzal amit a szolgáltató ad? externetnél
-
adakiller
senior tag
köszi, lehet veszek egyet magamnak, mert nem akarok sz*pni ha xar modemet küldenek.
-
őstag
válasz adakiller #868 üzenetére
Ha személyesen veszed át, bár nem tudom, hogy erre elsőre - értsd: nem csere keretében - van-e lehetőség, akkor kérhetsz D-linket.
Egyébként meg szerintem is jobban jársz, ha olyan routert veszel, amiben már van DSL modem, és akkor kettőt egycsapásra.The Amiga, Born a Champion
-
Torry
addikt
Hihi!
Kábelről váltanék dsl-re és az externet árai elég jók.
Most persze az a kérdés, hogy milyen szolgáltató is ez.
Milyen tapasztalataitok vannak? Válaszidők, szakadások stb.
Előre is kösz a válaszokat! -
eszgabor
aktív tag
Nekem jó tapasztalataim vannak velük kapcsolatban.
Majnem egy éve rendeltem náluk adslt (512/96kbps-t). Az index.hu ping 20-24ms körül van.
Az elején pár héttel az előfizetés után volt egy kis gond, hogy nem ment a net, de bejelentés után másnapra már oké volt. DSLAM port hiba volt.
Kb két hónappal ezelőtt volt olyan, hogy a felügyeleti rendszerük összeomlott és akkor vagy 4 órán át nem volt net. (akkor a tv2-nél sem ment emiatt az sms szavazás
Ettől eltekintve az ígért sávszél mindig megvan. Még sosem fordult elő, hogy 62kBps alá ment volna.
Persze náluk is a háttérben a Magyar Telekom van, úgyhogy nem nagy mértékben múlik az Externeten, hogy nálad milyen lesz a kapcsolat.
Pár hetente előfordul 10-15 perc kiesés karbantartás miatt, de ezt sem ők csinálják szerintem, hanem a MT.
Tegnapelőtt éjjel volt egy szakadás, de szerintem a vihar miatt is lehetett, hogy valahol áramszünet volt. A majdnem egy év alatt ez az egy volt csak.
Összességében korrekt szerintem és a legalább nem 1000ms lesz a pinged
(legalábbis egyszer az UPC-t próbáltam és idegesítően lassúnak hatott a mért 1000ms-sel)Van élet a Dokumentumok mappán kívül is...
-
eszgabor
aktív tag
válasz eszgabor #871 üzenetére
Most próbáltam ki, hogy a Telekom adsl tesztszerverével milyen kapcsolatot tudok mérni:
192.168.9.1: 529/106kbps
vonali sebességek: 640/128kbps
ping: 31ms
Ezután normálisan csatlakozva az externet sebességmérő oldalon: 519kbps
Az index.hu ping: 25msVan élet a Dokumentumok mappán kívül is...
-
lac12345
csendes tag
Hello
Most szeretnek Fibernetrol (kabel) ADSL es externetre valtani mert eleg jonak talalom az arakat.
Azt szeretnem megkerdezni hogy milyen modemet adnak a (veszek) a szolgaltatashoz.
4Mb/s csomagot valsztok ADSL.
Erdemes s szolgaltatotol venni a mdoemet vagy inkabb boltban (ha lehet egyaltalan )
Ja es tapasztalatokat varnek az extranettel kapcsolatba,
Nagyon koszonom a segitseget elore is.
[Szerkesztve] -
lac12345
csendes tag
válasz eszgabor #875 üzenetére
HEllo
HA esetleg vennek egy d link 380T modemet boltban nem externettol (11500ft )
Akkor az jo lenne ADSL es externethez igaz ??
De ha nem rendelem meg a modemet a externettol szereld magad csomagban akkor nem kapok hozza szurot .
Azt a kis dobozkat amibe a telefon vonalat kell csatlakoztani es az osztja szet a telefon es a ADSL mdoem kozott .
olyat honna tudok majd szerezni ??
koszi -
lac12345
csendes tag
hello
Nem nem en arra gondoltam ha a boltban veszem meg mert sok helyen arulnak 380T modemet.Akkor kapok e externettol szurio dobokat vagy sem ??
Mert a nelkul lehet nem is fog menni a dolog.
A szereld magad csomagban biztos van minden szuro modem kabel tap....
Csak uigy halottam hogy gagyi modemet kuldenek es azert gondoltam veszek egy 380T modemet .mert arra sokan modntak hogy jo -
Drizzt
nagyúr
válasz adakiller #877 üzenetére
A splitterre gondoltok talán.
Na, én szeretném Chellomat lecserélni Externet 8 mbitre. Mennyi idő alatt kötik be? Mivel jobb, ha magamnak veszek modemet? Mennyivel jobb? És elég valami papírokat aláírni, meg elküldeni nekik?
Meg a chello lemondás nem tudjátok hogy megy? Bejelented valamikor a hóban, s a következő hónapban már nem lesz?I am having fun staying poor.
-
nb18
tag
Hi!
A szereld magad csomagba nincs szűrő ami akkor gáz ha netezés közben csörögne a telefon ugyanis olyankor meghal a net.... amugy működik tökéletesen nélküle.Nekem huanwei modemem van kissé melegedős fajta de soha semmi probléma nem volt vele...Externeték elég korrektek főleg ha dupláznak Amugy a szűrőt pl a T-pontokban tudsz venni. Mondod h az adsl-edhez nem kaptál szűrőt ezért szeretnél egyet venni.Szó nélkül hozzák ára valahol 800ft és 1000ft között mozog (4hónapja annyi volt)
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
nb18
tag
Nekem teljesen uj adsl bekötés esetén volt kb 3hét amig a szerződéskötéstől számitva már élt az adsl a vonalon! Sokat számit az is h a trékom mennyire kapkodja magát mert tőlük függ h mikor lesz a vonalodon net. Amugy nem ajánlom a 8megabiteset köttess egy 4megabiteset ugyis most fogják duplázni 8megásra jah és ha modem nélkül kéred az én esetemben gyorsabb volt az egész szisztéma mint ha modemet is rendeltem volna (+ 1-2 hét csúszás)
-
kigyi_23
addikt
Így van csak a nagy T-n múlik minden az Externet ha munkaidőben kötöd meg akkor le is adja a T-nek az igényeket.
Ha megfelel minden adat és köthető oda DSL akkor másnap visszaigazol a nagy T, hogy lehet kötni megindítják a telepítési folyamatot.
2 nap múlva nálad lesz a futár a modemmel és nálunk átlag 7 nap alatt az ügyfél netezni is tud már.
Jelzem erősen vidéken élünk de ettől függetlenül nem olyan lassú a bekötés.
Persze ahova telefonvonal is kell ott lassabban megy a dolog sajnos.https://www.youtube.com/user/kigyi23/
-
rzoli
senior tag
Honnan vetted, hogy nincs szűrő benne? Ismerősöknél az elmúlt egy évben 3-at segítettem összerakni, mindegyikhez volt.
Ebben volt Huawei, ill. D-Link, mindkét tipushoz adnak, gyári szériatartozék...
üdv
ZMotorola Defy+, Lg G2, Doogee X5 Pro, Vernee Thor, MAZE Alpha, MI A1, Mi Mix3
-
D@ni88
addikt
valakinél volt már duplázás aki externetes?
-
eszgabor
aktív tag
''Amugy nem ajánlom a 8megabiteset köttess egy 4megabiteset ugyis most fogják duplázni 8megásra ''
Hát ez az elmélet már nem állja meg a helyét. Január 15 óta már a duplázott csomagot tudod rendelni. Szóval, ha 8-at akar, akkor annyit is kérjen.
Én csütörtök este rendeltem meg a netet és hétfőn délután már ment.Van élet a Dokumentumok mappán kívül is...
-
TGa
tag
A hivatalos Externet tájékoztatás:
Tisztelt Előfizetőnk,
A T-Com területen lévő ADSL hozzáférések maximális letöltési sávszélessége ingyenesen megnövelésre kerül. Az előfizetői hozzáférések sebességének átállítása 2007. január 15-én kezdődött meg, és 2007. február 28-i időponttal zárul le. Az ADSL hozzáférések átállítása a nap 24 órájában történik, amely az üzemelő végpontok esetében néhány perces leállást okozhat.
Az átállítást követően 512 Kbit/s sávszélességű szolgáltatás esetén akár 1 Mbit/s, 1 Mbit/s letöltési sávszélességű csomagnál akár 4 Mbit/s, a 2 Mbit/s és 3 Mbit/s sávszelességű csomagoknál akár 8 Mbit/s, 6 Mbit/s sávszélességű csomagoknál pedig akár 18 Mbit/s lehet a maximális letöltési sebesség.
Az új sávszélességek pontos műszaki paramétereit a https://www.externet.hu/ceginformacio/hirek/?newswf2_id=15 weboldalon találja.
Az Externet előfizetői számlákon is módosítás történik, a csomagok elnevezése az alábbiak szerint változik meg: (az elnevezések a fentiek alapján létrejött új csomagok alapján értelmezendő)
1 Mbit/s - ADSL Alfa
4 Mbit/s - ADSL Bravo
8 Mbit/s - ADSL Charlie
18 Mbit/s - ADSL Delta
Az emelést követően az ADSL csomagok havi előfizetési díja nem változik, és az eredetileg megkötött szerződésben vállaltakat természetesen továbbra is biztosítjuk!
Üdvözlettel,
Externet Kft. -
Robi_73
őstag
-
Laslow
senior tag
Amin én gondolkozom, az az Externet 4Mbites csomagja, márciustól. Azért márciustól, mert a T-com tájékoztatása szerint akkortól külön telefon-előfizetés nélkül is lehet ADSL netre előfizetni, ami havi kb. 3500Ft megtakarítás a hangszolgáltatást nem igénylőknek. Lát ebben valaki buktatót?
"A Bijou olyan, mint mikor egy gyönyörű, csillagos nyáréjszakán nagyon-nagyon szomorú vagy, és közben mézes epret eszel" - http://bijoumusic.hu
-
Robi_73
őstag
-
bbchris
senior tag
Nálatok már elkezdték a sávszél emelést , nálam még mindig 1 Megabites , már várom a 4 megabites elérést .
-
adakiller
senior tag
én besz*ptam.
anno volt vezetékes telónk, amit lemondtunk. megmaradt minden kábel stb. csak a telszám tűnt el. na én hülye gondoltam, hogy majd kérek egy telszámot(nem ingyen), és akkor pár napon belül lesz vonal. jöhet adsl rendelés. erre t-com közli ugyanúgy meg kell rendelni a telót, mintha nem lenne kiépítve. na így max 30 nap várakozás, addigra lejár a mostani akció(holnap). amilyen szerencsés leszek, megemelik az árakat...
amúgy meg nincs nagy különbség. 1400 huf a 4 mega és a 8 között. viszont a feltöltés dupla. szerintem ezért az 1400ért ez nem pénz. én is a 8 megát fogom választani, mivel kb 8 háznyira vagyok a központtól. de most még várom a vezetékes teló bekötését. -
Waterman
aktív tag
válasz adakiller #897 üzenetére
Figyelmetlen vagy.
Minden internetszolgáltatónál (Externetnél is) lehet ADSL-t rendelni új telefonvonallal.
Kezdj el kitölteni a weboldalukon egy online szerződést elfogsz érni ahhoz a ponthoz ahol ezt be kell jelölni.Máris, nem maradtál le semmiről. (ha időben olvasod ezt a postot )
Majd ne csodálkozz ha T-com meglep egy ajándék zsinórnélküli készülékkel és mindez semmibe sem kerül neked, a készülék és a vonal is ingyenes.
''Telefonvonal ADSL-lel együtt történő megrendelés esetén, Sinus 101 zsinór nélküli telefonkészülékkel, ha 12 hónapig ügyfelünk marad 0Ft.''
(ADSL és telefonvonal együtt történő rendelésekor járó kedvezményeink bármely Magyar Telekom Nyrt.-vel szerződött internetszolgáltatónál történő ADSL rendelés esetén érvényesek)
[link]
[Szerkesztve] -
adakiller
senior tag
én így terveztem, hogy lesz t-comos vonal externet adsl-el
t-com vonalat megrendeltem, externetes adsl-t meg csak akkor tudom, ha kapok végre t-com számot. mivel online megrendelésnél meg kell adni a telszámot. azt meg ugye akkor kapok, ha megcsinálják a vezetékes telót.
t-com-tól nekem nem kell net, mert drága. legalábbis externethez képest. bízok abban, hogy nem emelik meg az árakat nagyon az externetesek.
externetnél nem lehet úgy megrendelni a netet, hogy még csak megrendelve van a vezetékes, de nincs még kiépítve? -
kigyi_23
addikt
válasz adakiller #899 üzenetére
Lehet az Externetnél vonnalal együtt rendelni ADSL-t
Ilyenkor nem kell megadni tel számot sem t-com ügyfélszámot bla bla bla....
Egyszerűen ki kell tölteni az adatokat majd a vonal igénylését is be kell jelölni így a megadott adatokra a T-com köt neked a telefonvonalat is vezetéknélküli telóval ajándékba lol
Externet viszonteladó vagyok így biztosra tudom hogy működik is a dolog.https://www.youtube.com/user/kigyi23/
Új hozzászólás Aktív témák
- Manjaro Linux
- Dell notebook topic
- Vezetékes FEJhallgatók
- Ukrajnai háború
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Exynos 2500-zal szerelt Galaxy S25+ tesztelt Geekbenchen
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Fűnyíró topik
- Wuthering Waves
- További aktív témák...
- IPhone SE 2022 256GB gyári független hibátlan 2026.01.23 gyártói jótállás
- Macbook Pro M1 2020 megkímélt magyar billentyűzet 12 hónap szavatosság számlával!
- Gamer Pc eladó! I5-8500, 16GB RAM, MSI GTX 1080 8GB , 500GB+250GB SSD MAI NAP (11.14) ÁRENGEDMÉNY!
- AMD-RYZEN-9-5950x , ASUS TUF Gaming B550M-Plus , 32GB 3600MHz DDR4 RAM G.Skill Ripjaws Félgép!
- Gamer PC eladó! I5-10600K(3,5Ghz), 16GB RAM, RTX 2060 6GB, 500GB SSD+128GB, 1TB HDD MAI NAP OLCSÓBB!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest