- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Hálózati / IP kamera
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Windows 11
- SamKnows és NMHH internet sebességmérés
- Mobilinternet
- Padavan firmware
- Netflix
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Aliexpress tapasztalatok
Új hozzászólás Aktív témák
-
halapidori
csendes tag
válasz
blueboi69 #98998 üzenetére
Sokórás szmókolásnál kifejezetten a természetes, nempréselt, hanem forgács, vagy darabka szerű füstfákat szeretik. Szerintem egy próbát megér sima grillen a füstölés, tényleg lehet egy kis plusz a kaja ízében.
Nem próbáltam, de ahogy én csinálnám:
-Jó minőségű keményfaszenet gyújtanék (gyújtófolyadék nélkül), ha ez szépen parázslik, és már nem füstöl, akkor
-rátennék a faszénre egy kis adag (fél csésze) dupla alufóliába csomagolt, előzetesen beáztatott füstfát, a csomag tetejét megszurkálva. Így lassabban ég el, nem kap lángra és szépen jön majd belőle a füst, ez fölé a csomag fölé tenném a húsokat.
-Aztán lefedném a grillt, hogy alaposan megismerkedjenek egymással a hús meg az aromák. (Tennék egy tálba egy kis vizet a hús mellé (vagy almalé, vagy viszki, vagy sör), ez biztos nem árt, de lehet, hogy nem is haszos.)
VAGYÁztatás után dobd rá a félcsészényi füstfát a parázsra, amúgy szokták ezt is csinálni, csak ilyenkor hamarabb leég, meg a faszén is elkezd újra füstölni, ami változtat(hat) az aromán. Nem rossz ez sem.