Új hozzászólás Aktív témák

  • Piftuka

    veterán

    válasz hobizoli #43574 üzenetére

    Tudom. :K :R

    A "retro" hardvereim miatt használtam Win7-et ilyen sokáig.

    És eleve úgy terveztem, hogy mivel az Intel csexik Spectre/Meltdown fix-et kiadni az alaplapomhoz, lecserélem a jelenlegi "Core i" masinámat.

    És direkt időzítettem akkorra a cserét, amikor már a Win7 support megszűnik. És azért decemberre, mert tudtam, hogy szabin leszek. Rémálmomban sem mertem gondolni, hogy manapság ha vásárolnék is, az is meghiúsul, aztán ha minden alkatrész megvan, akkor napokat szívok, mert a gép nem megy "build & plug & play" módon...

    Az már csak "hab a tortán", hogy a modern lapokon nincsen PCI sín, ezért nyugdíjaznom kell az Audigy2 ZS hangkártyámat is, ami a kiváló DTT2500-as, Dolby Digital hangfalszettemet meghajtja.

    (Erre még keresem a megoldást... kelleni fog egy PCIe, vagy külső USB-s hangkártya, ami über minőség, és van rajta SPDIF coax kimenet.)

    A Win10 Pro Retail változatát megvásároltam már, a telepítő DVD-t elkészítettem, de az ominózus ~fél-egy percig no VGA signal issue miatt ugyebár még nem álltam neki telepíteni.

    Persze a kérdés az, hogy vajon ha felhúzom a Windows-t, ez a probléma attól elmúlik-e!? Tehát ha van már OS az SSD-n, akkor a következő gép indításkor azonnal látni fogom-e a boot képernyőt, és a Windows logót. :F

    "Aquila non captat muscas."

Új hozzászólás Aktív témák