Új hozzászólás Aktív témák

  • Frawly

    veterán

    válasz scaurus #3785 üzenetére

    Ez inkább beidegződés. Én ha számolni kell, rátaposok a Win+Q billentyűkombóra (Win+C foglalt, arra a Chromium indul, így Q mint Qualculator lett), előjön egy terminálablakban a konzolos „calc” alkalmazás (bár inkább egy matekprogi komplexitása van benne, csomó beépített függvénnyel, scriptinterpretációval, mátrixszámítással, stb.), és abba nyomatom, van benne historykezelés is, ráfekszek a kurzorgombokra, és előszedem sok hét távlatából is, amiket számoltam vele. De a „bc” is hasonló, egyszerű progi. Az igazán szakbarbárok meg Octave, Sage, Scilab, Euler, vagy fizetős Matlab-ban tolják.

    De az még egyszerűbb, amit itt a kolléga írt, hogy böngésző címsorába írod be, és a Google kiszámolja. A böngésző úgyis mindenkinél nyitva van.

    Az eredményt is könnyebb beilleszteni a doksiba, ha PC-n számoltad. Meg nem kell felállni számológépért, meg előkotorni. Meg könnyebben ellenőrizhető, mert látod a műveletsort is, nem csak az eredményt, ha valamit félreírtál, könnyebben észreveszed, könnyebben módosítod, és kapsz új eredményt.

Új hozzászólás Aktív témák