- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Synology NAS
- 3,6 billió dollárt ér az NVIDIA, idáig még egy cég sem jutott el soha
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Hálózati / IP kamera
- Windows 7
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- Windows 10
- AliExpress tapasztalatok
- Windows 11
-
IT café
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Patice
Topikgazda
válasz Georgie1224 #38570 üzenetére
Kodi-ra létezik dual audio patch, egy kicsit mókolni kell rajta és elvileg működőképes lehet. Nem próbáltam még, csak eljátszottam a gondolattal.
nVidia kártya szerintem is jobb választás Intel proci mellé Linux alá.
Eladó: Intel NUC J5005, Xbox 360, Daewoo Matiz, Lenovo dokkoló
-
Patice
Topikgazda
válasz PeterPH #38574 üzenetére
Dual audio patch-el szvsz. szintén az a baj, hogy senki nem foglalkozik vele és a Kodi verziója meg szépen emelkedett, miközben a régi kódot senki nem fejlesztette.
Csak reménykedni tudok, hogy a 17-es verzióra ígért nagy változások között végre lesz hivatalosan is dual audio támogatás - mondjuk egy add-on formájában.
-
Patice
Topikgazda
Faló Win10-es írása kikerült.
-
Patice
Topikgazda
válasz Oszilaci #38673 üzenetére
"Nem hiszem,hogy szebbek a filmek egy 150K gépen mint egy 50K gépen ,de kövezz meg ha tévedek."
Nem kell kövezés, de én azt mondom, hogy attól függ min nézed. TV-n nem biztos, hogy látni fogod a különbséget. Vetítő + vászon esetén viszont már nagy valószínűséggel más lesz a helyzet.
Kicsit hihetetlen, de ahogy én is próbálom követni az írásokat több fórumon ahogy emelkedik egy AV rendszer minősége úgy érdemes PC/ HTPC esetén is drágább komponensekbe is beruházni.
Pl. másik fórumon Core i7-es proci + Z97-es lap az "ajánlott" audio PC-nek, ha maximalista forrást akar az ember.
-
Patice
Topikgazda
válasz Zirowe #39408 üzenetére
A madVR algoritmusait egy PC-ben a videókártya számolja. Az, hogy ez dedikált VGA, vagy processzorba integrált IGP/APU az tök mindegy.
Minél szebb képet akarsz, annál több algoritmust kell majd bevetned, és ehhez kell a VGA erő. Persze ez attól is függ mire akarod használni, netán vászon + vetítő? Mert akkor van értelme ezzel foglalkozni.
Sima FullHD TV-hez és 1080p-s anyagokhoz szvsz. felesleges, mert nem hoz annyit a konyhán.
MadVR-hez az ajánlott (szerintem) minimum egy A8-as, de inkább egy A10-es AMD APU.
Én személy szerint csak TV-hez használom a HTPC-imet (1 & 2) és így nincs szükségem a MadVR-re. Ketteske nekem gyönyörű képet ad plazmán és nem igazán tervezem lecserélni.
(Egyeske meg most asztali gépként szolgál Win8.1 + HackMini. )
[ Szerkesztve ]
-
Patice
Topikgazda
válasz devil-k #39420 üzenetére
Enyhe ellentétet érzek a kérdésedben: fullos MadVR <-->minimum processzor
A MadVR-ben, ha mindent bekapcsolsz, akkor akár egy 3-4 dedikált VGA-ból álló szörnyet is képes 100%-ra tekerni, nemhogy egy IGP-t/APU-t.
Ha a földön járunk, akkor AMD A10-7800 asszem ami fogyasztás/melegedés terén még valahogy kezelhető kis házban.
E fölötti igény esetén dedikált VGA kártya.
-
Patice
Topikgazda
válasz devil-k #39424 üzenetére
Ahogy előttem is írták/linkelték, a MadVR-re "kihegyezett" gép kb. egy erős gémer konfig, izmos CPU-val és VGA-val.
És itt jön be a képbe a melegedés és a gép hűtése. Egy játékos gép nem épp csendes, amikor terhelik és ez mondjuk engem zavarna filmnézés közben.
Ezért is választottam inkább az alap Kodi, minimál rendszer, minimál hardver utat a HTPC világában. A fájltárolást meg külön gép intézze csak, így a klienseknek nem kell nagy ház, sem erős hardver, kevesebb zaj, kevesebb hő, kisebb fogyasztás.
És a képminőségre sincs panaszom.
Majd ha vetítő + vászon lesz otthon, akkor meglátom elég lesz-e a jelenlegi gépem.
Szvsz. Intel IGP-k pár éven belül behozzák az AMD APU-kat. És szintén pár éven belül reális alternatívák lesznek akár MadVR-hez is árban. A nagy broadwell procikban (pl. egy i5) már olyan az IGP, hogy lekörözi az A10 7850K-t is játékban. Csak az ára borsos még (viszont meglepődtem, hogy mennyit esett). De jelenleg nincs jobb Intel fronton és kb. fogyasztásban ott van ahol egy A10 AMD-ből. Ezt még le lehet hűteni halkan, hogy ne legyen mozi közben zavaró, de már van az IGP-ben elég számoló egység a MadVR képességeinek kihasználásához.
A Broadwell után jött a Skylake (nagyon hasonló Anandtech cikk ), ami számomra csalódás, mert a legelső procik sokkal butább IGP-kel jöttek ki Gen9-es architektúra, de még mindig csak GT2-es és max. GT3-as opciók, én személy szerint a külön memóriával megspékelt 72 shader tömbös GT4-es verziókra csorgatom a nyálam, ami a Broadwell-ben bemutatkozott IGP továbbfejlesztése lesz, és remélhetőleg jövőre már meg is jelenik majd.
Szóval érdemes még 2-3 évet várni, mire Intel pénzügyileg is lezavarja az elődöket, mert már most képesek lennének csúcs IGP-k gyártására, de akkor hol maradna az üzlet?
Épp ezért kivárok a kis Braswell-emmel és használom sima FullHD tartalommal. Max. kísérletezgetek majd a 4K-val, meg a HEVC-el, ha végre lesznek már lemezek és tartalom.
[ Szerkesztve ]
-
Patice
Topikgazda
válasz bajnokpityu #39427 üzenetére
És mennyire van terhelve az R9?
-
Patice
Topikgazda
válasz bajnokpityu #39429 üzenetére
És gondolom csak az R9 dolgozik, az IGP már nem tud besegíteni.
Milyen amúgy a képe?
-
Patice
Topikgazda
válasz Balerik #39434 üzenetére
Egyszer kíváncsi lennék egy összevetésre a két "fejlesztési irányt" képviselve, hogy pl. TV-n mennyit jelenthet a MadVR több algo-ja AMD APU-n, AMD dedikált VGA-n szemben az Inteles IGP-k képével, alap Kodi-val, alap skálázókkal, vagy akár Braswell-lel szemben.
(#39443) LógaGéza:
A 4K és HEVC dekódolásra még nagyon képlékeny a gyártók megoldása, nem tudni, hogy lesz-e biztosan fix funkciós egység ("hardveres gyorsítás") az IGP-kben (mint pl. az ARM-os rendszereknél már most is), vagy VGA-kban, vagy pusztán szoftveresen lesz ez megoldva, esetleg egy köztes, ún. hibrid módszert dolgoznak majd ki erre.
Skylake IGP már tudja a HEVC-t dekódolni hardveresen, i5 és i7 már enkódolni is képes. AMD szintén képes erre az újabb VGA-ikban, meg APU-kban, a döntő dolog mindkét gyártónál a driver lesz, ill. az, hogy a 4K anyagok - ha végre megjelennek (2016 januárjára ígérik most) - miben lesznek "tálalva" felénk, hétköznapi userek felé.
h.264-gyel kódolva már most is sok cucc megbirkózik a 4K anyagokkal (FullHD-re leskálázva), a natív 4K kimenetet meghajtani megfelelő frissítési frekivel már komolyabb feladat, és még itt mindig csak 8 bites anyagokról beszélek. A 10bites anyaghoz megint csak erőgép kell, de szvsz. pár éven belül ez is változni fog, és ennyi idő után már a Braswell szintű kis gépek is gond nélkül fogják vinni ezeket is.
A helyedben vagy várnék az építéssel, vagy nem 5 évre építenék.
(#39448) Balerik:
bajnokpityu tapasztalata alapján nem lehetetlen egy viszonylag csendes gép építése dedikált , erős VGA-val, csak akkor nem szabad kis házban gondolkodni.
MiniITX topik is erről szól, hogy hogyan tudják lehűteni a mini gémer konfigokat, sokszor elég kevés sikerrel. A fizikát nem tudják megváltoztatni, erős gép esetén kell a szellős (~ nagy) PC ház.
(#39451) pitepeti71:
BD miatt PowerDVD kell neked, alap kodi-ban kell majd meghívni, hogy a BD.iso-kat. Ehhez a feladathoz elég egy integrált procis lap is.
(#39452) devil-k:
Szvsz. csak akkor, ha árban is értelmes alternatíva lesz AMD APU-hoz képest. Ha nem, akkor dedikált VGA-s megoldás lesz csak jó neked is.
(#39453) Compika:
Attól függ, hogy mit vársz a Skylake-re váltástól? 4K kompatibilitást? Ha igen, akkor először várd meg, hogy megjelenjenek az anyagok és utána térj vissza ehhez a kérdéshez. Szerintem most még nem éri meg neked váltani.
(#39458) Stukker1987:
Ha mindenképen Win10 lehet csak az alap, akkor ki kell "belezni" az OP rendszer felesleges folyamatait. A többi csak alap Kodi lehet jelenleg Win10-en.
N3150-es lapom van már 4 hónapja, de újra kéne raknom a Win10-et rajta, mert a legutóbbi belezés során sikerült nagyon kibelezni és "belehalt".
Meg amikor hozzájutottam a laphoz, akkoriban jelent meg a Win10 is és a Braswell driver akkor még nem igazán nyerte el a tetszésemet. Most már talán érdemes lesz próbálkoznom, hogy a Win10 is túl van már a második nagyobb frissítési körön.Eladó: Intel NUC J5005, Xbox 360, Daewoo Matiz, Lenovo dokkoló
-
Patice
Topikgazda
válasz Stukker1987 #39494 üzenetére
Pl. regger mester korábbi hsz.-ére és a linkeken található leírásokra + Fidelizer azóta már mehet Win10-en is.
-
Patice
Topikgazda
válasz LógaGéza #39499 üzenetére
OK.
Akkor nézzük: alaplap OK, nagyon bivaly felszereltségű, proci: OK, kezdésnek az IGP jó lesz, később dedikált VGA mellé is jó lesz, RAM: OK, bár 2400 MHz szvsz. felesleges, mert a prociba integrált memória vezérlő csak 1866 és 2133 MHz-es RAM-ot kezel, a magasabb órajel már tuning lesz és nem tudom, hogy az a RAM tudja-e a 2400 MHz-et 1,35V-on. Ha nem, akkor magasabb fesz kell neki, ami miatt jobban melegedhet és többet is eszik. Persze relatíve, csak pár W-ról van szó. Optika, SSD OK.
A ház és a táp nekem túl kicsi, ha a későbbi bővíthetőséget nézem. Csak ekkora fér el? Ezzel pont azt a hibát követnéd el, amit korábban írtam: kis térfogatban akarsz majd hűteni egy passzív VGA-t. Kell a hely a levegőnek, hogy tudjon áramolni. Huzatos (~ nagy) ház kell hozzá.
Ha már SilverStone, akkor a Grandia vagy a La Scala sorozatban nézelődnék inkább, ezekhez meg ATX táp kell.
Vagy Fractal Design Node 605. Ebben minden elférne és nem csak mini-ITX-ben gondolkozhatsz. Bár ilyen kis lappal akár egy lineáris táp is elférhet benne.
Táp esetében egy csendes 300-400W-os ATX méretű példánynak elégnek kell lennie, ha nem gondolkozol lineárisban később.
[ Szerkesztve ]
-
Patice
Topikgazda
válasz gurabli #39509 üzenetére
Írtam, hogy én a "másik vonalat" képviselem, azokét, akik kicsi, alacsony fogyasztású gépet akarnak, minimális hardverrel. Amit írtál komponenseket, azt én meg is csináltam. Teljesen elégedett is vagyok ezzel.
Ezzel a lapal pont úgy vagyok, ahogy írtad, ha nagyon késztetést fogok érezni Broxtronra váltani, akkor fogok. ez a lap meg majd megy asztali Linux gépnek, vagy inkább NAS alaplapnak.
A "nagy HTPC" vonalat viszont megértem, hogy miért költenek rá ennyit. Láttam az én gépem határait egy elég komoly high-end (tényleg az) rendszerben. Mondjuk a vetélytársa nem kicsit többe került, és szinte borítékolható volt az összevetés eredménye, de nekem nagyon hasznos tapasztalat volt. Többek között megerősített abban, hogy jó úton járok ezzel a géppel és van még benne számomra is fejlesztési potenciál.
A házban van elég helyem pl. komolyabb, lineáris táp elhelyezésére + egy dedikált, audio célra szánt USB kártyát akarok majd belerakni, hogy ne csak filmre, hanem dual boot-tal zenére is alkalmas forrás legyen a meglévő USB-s DAC-ommal párosítva.
Plazma vs. LCD TV:
A 2009-es alap HD ready Samu plazmám képe ezzel a géppel nekem nagyon ott van. Nemrég az új kecóba vettünk egy LCD-t a hálószobánkba, (idei LG UHD modell ) ezen majd még kipróbálom a kis Braswell-t, hogy mit mutat és pl. mennyire tudja kezelni a 4K felbontást, ha a kimenetet arra állítom.
Elméletben így a 4K teszt videókat még csak le sem kellene skáláznia, csak natívan kitolni a HDMI-n. Hétvégén kipróbálom.
-
Patice
Topikgazda
válasz gurabli #39522 üzenetére
Szerintem is direkt korlátozott a Braswell, de sebaj, más célra is nagyon jó kis platform lett ez.
Intel-ék szerencsére felismerték (pár éve), hogy az erős IGP lesz a húzó termék az elkövetkezendő pár évben és látom, hogy milyen gyorsan dobálják ki a fejlesztési lépcsőket. Ezzel párhuzamosan driver szinten is rágyúrtak rendesen.
Win10-nek azért fogok csak még esélyt adni, mert érdekel, hogy mit tud most már frissebb driverekkel. És érdekel, hogy milyen a hangja filmek, zene alatt. Amikor meglett a Braswell lapom, akkor próbáltam Win10-zel és egész használható volt átlag dolgokra, természetesen SSD-vel.
Emby Server - királyság. Sosem hallottam még róla, de nem lennék meglepődve róla, ha ezt a fejlesztést használná (persze titokban) a Synology is a DSM 6-ban, mivel megjelentek az első olyan gyári NAS-ok is (pl. DS716+), amik szintén Braswell-t használnak (vagy hogy ne menjünk messzire, Asustor AS6102T, a "brutális erejű NAS"). És jéé, mivel hirdetik, 4K transzkódolás, azaz lekonvertálás alacsonyabb felbontásra, hogy mobil eszközökön is nézni tudja az ember.
(#39524) LógaGéza:
OK. Nem vagyok képben DDR4 RAm árakkal, ha nem olcsóbb a lassabb, akkor nincs kérdés.
Ha elfér a SilverStone Grandia, akkor abba ATX táp kell majd. 3-400W-os is van ezekből. A TDP érdekes kérdés mindkét gyártónál.bajnokpityunál pl. a BIOS-ban 45W-ra levett APU megkajált konnektorból mérve 100W-ot, valószínűleg azért, mert a TDP korlátozás a proci részre van csak hatással, a MadVR meg az IGP-t terheli, így annak más a TDP-je.
Ezen amúgy nem is csodálkozom igazán. A mai integrált VGA-s procik felületének nagy részét az IGP foglalja el. Terhelve nem is csoda, hogy ennyit mutat a fogyasztásmérő.
Szóval azért csak ésszel majd a táp választásakor, ha a leendő VGA-t is figyelembe veszed.
(#39525) gurabli & (#39523) ptya:
Én is N3150-es lapot ajánlanék erre a célra, csak kell energiát fektetni a szoftverezésbe kicsit.
Asus-nak és Gigának is van olyan lapja, amibe normál DDR3 megy.
-
Patice
Topikgazda
válasz LógaGéza #39555 üzenetére
Az optikával a Blu-ray lejátszást akarjátok megoldani?
Mert ha igen, akkor azért más lesz a kép. Ubuntu Server-en, ahol a gurabli által is sorolt előnyök élnek és jó az Intel driver, ott problémás még - tapasztalataim alapján - az eredeti (másolásvédett) blu-ray lemezek lejátszása.
Írott, védelemmel nem rendelkező kék lemezekre és DVD-kre van megoldás.
-
Patice
Topikgazda
válasz Patice #39511 üzenetére
No, kipróbáltam mit tud a kis Braswell (N3150) natív UHD kijelzővel. HDMI-vel bekötve egyből hozta a támogatott felbontásokat. Így kiválasztottam a 2160p-t@30 Hz a menünek. Automata frekiváltás: ON.
MIB3 4K tesztanyag kurta jól nézett ki még egy sz**os LCD panelen is és szépen folyékonyan ment a film, semmi akadás, annak ellenére, hogy hálózatról ment a cucc.
Sajnos csak rövid éjszakai tesztre volt időm, mert utána asszony jött grész klinikát nézni.
Amúgy a kimenetet UHD-n hagyva az 1080p-s és 720p-s anyagokat is szépen kitolta 2160p-re skálázva. Én elégedett voltam a képével. Mintha szebben oldotta volna meg, mint a TV saját felskálázója.
-
Patice
Topikgazda
válasz mombulllet #40196 üzenetére
x264-be kódolva elég sok vas megbirkózik a 4K-val, főleg, ha csak 8 bites és 23,976 fps. És a legtöbb elérhető 4K tartalom most ilyen.
Intel Braswell már elég hozzá a maga 6W TDP-jével (a valóságban kb. 10W össz fogyasztással).
-
Patice
Topikgazda
válasz parkasz #40345 üzenetére
Akár még működő képes is az elképzelésed, csak nem tudom milyen lesz a minősége a TV-n átvezetve a hangot.
Én inkább az alaplap DC nélküli változatát választanám, amin van alapból alaplapon optikai digitális kimenet és ezt közvetlenül össze tudnád kötni a Denon erősítőddel és az lenne a PC "külső hangkártyája".
Csak akkor kell hozzá külön táp.
-
Patice
Topikgazda
válasz parkasz #40356 üzenetére
N3150-re a 16-os Kodi-n alapuló OpenELEC bulid-ek jelenleg a legjobb választás (szerintem), ha alap felhasználás a cél.
Ha eddig megfelelt az a CD-s erősítő, akkor ha a költségek alacsony tartása a cél, akkor csak egy új alaplap kell + némi RAM és meg is van egy jó kis videós eszköz.
Zenehallgatáshoz nem épp ideális az OpenELEC, de szerintem az optikai kimenettel egész jó hangot kapnál, ami kb. megüti azt a szintet, amit az erősítőd + hangfalak jelenleg tudnak.
Jobb minőség is kihozható abból a lapból, de akkor már külső DAC + más OP rendszer kell rá, azt meg OpenELEC mellé kicsit nehezebb felrakni.
-
Patice
Topikgazda
válasz turoczi.pete #40644 üzenetére
Tudtommal jelenleg egyik program sem képes dekódolni a Dolby Atmost, csak HDMI-n kiküldeni egy kompatibilis erősítőnek.
De majd a hozzáértőbbek kijavítanak.
-
Patice
Topikgazda
Zenelejátszó kockát nem kapcsolom ki, USB DAC innen kapja a kraftot (még), Az erősítőmön nincs infra se semmi, HTPC-t kell csak benyomnom, TV kapcsolható távról, vagy kézzel is.
Kijelző meg van pont elég a telefonomon.
-
Patice
Topikgazda
Szeretem a minimál rendszereket és a célgépeket na...
De teljesen érthető a te igényed is. És a Harmony Hub is nagyon jó cucc erre. Láttam már működés közben és tök jól ment minden vele.
Én még messze vagyok a vászon + vetítőtől. Addig reszelem a sztereót, meg elé a szervert.
-
Patice
Topikgazda
válasz Richard #40668 üzenetére
Általában gyorsabb vagyok a telefonomnál.
(#40669) _Smooth:
Idén már jön is a Braswell leváltója a Broxton SoC, ami az IGP részét a Skylake-ből örökli majd. Szvsz. ennek is menni fog már hardveresen a 10bit, meg a h.265. 10W alatti TDP-ből.
-
Patice
Topikgazda
Esetleg akit érdekel:
Tegnaptól elérhető még egy DC-s integrált lap: Asrock N3150TM-ITX, azaz egy thin ITX szabványú lap.
-
Patice
Topikgazda
válasz _Smooth #40699 üzenetére
Nekem pl. azért tetszik a thin-ITX mert olyan lapos, hogy pl. elfér egy TV konzolon a TV mögé lógatva, vagy akár VESA furatokat kihasználva. A körítéssel együtt felcsavarozható egy fém/fa lapra és kész is a kompakt lejátszó, ami ráadásul nem is látszik.
-
Patice
Topikgazda
Miért tartanálak hülyének?
Te más szinten vagy a rendszereddel és így más igényeid vannak a HTPC-vel szemben. És ezt teljes mértékben meg is értem. Komolyabb körítés mellé kell a komolyabb HTPC is. Vetítőhöz én is MadVR irányba mennék, csak nem AMD úton.
Ez a ház nagyon jó alap lesz és k**a jól néz ki. Azért az 5 mm vastag full aluminum ház nem semmi.
-
Patice
Topikgazda
válasz canniball #40726 üzenetére
Azért egy masszív, nehéz ház, pláne vastag oldalfalakkal tud annyi pluszt nyújtani, hogy jobban szigetel a környező zajoktól, elektromágneses zavaroktól és csendesebbé teheti a működést.
Meg jól is néz ki.
-
Patice
Topikgazda
válasz tlaci72 #40760 üzenetére
Ez szerintem attól függ, hogy milyen közel/távol van a router a HTPC-től.
Az USB-s wifi adaptert - tapasztalat nélkül - gyengébbnek ítélem, mint a PCIe kártyát, aminek általában kellenek a külső antennák.
(#40761) chemand:
Ha Win-ből akarod frissíteni, akkor csak hálón be kell tallózni a megfelelő OE mappát, belemásolod a friss állományt és OE ezt felismerve tudja magát frissíteni.
Neten van hozzá pontos leírás. Keress rá.
-
Patice
Topikgazda
válasz tlaci72 #40768 üzenetére
Hát ha OS X-en nyomod már tíz éve, akkor inkább Linuxot javasolnék az N3150-re.
A tartalmak megosztásához csak olyan "programokat" kell ráraknod, amivel az adott megosztást meg tudod oldani. NFS-hez, nfs szerver, Samba-hoz, Samba szerver, AFP-hez, AFP, stb.
N3150-hez én még mindig az Ubuntu Server-es alapú megoldást ajánlom, mivel erre írták az EGL-es Kodit, és kapásból adott egy minimál szerver környezet, amire azt raksz, amit akarsz. Max. nem grafikus felülettel kell beállítanod az elején, hanem parancssorból. Lehet nehezebb, de csak egyszer kell megcsinálni.
Én is gondolkozom, hogy kipróbálom az enyémen.
Pl. a sokszor emlegetett HTPC + NAS funkciókra tökéletes szvsz.A HTPC része adott, a központi fájltároláshoz meg kellene nekem NFS, meg Samba, meg egy Transmission, oszt csókolom.
-
Patice
Topikgazda
válasz canniball #40772 üzenetére
Asztali Linuxokon lehet, hogy van, ezt még nem próbáltam, de az EGL-es Ubuntu Server install, az tényleg csak minimál szerver konfig, a telepítés közben lehet bejelölni, hogy miket pakoljon föl.
Legelőször úgy jártam, hogy nem jelöltem be semmit, oszt csak pislogtam, amikor csak egy fekete képernyő fogadott a bal felső sarokban villogó prompttal.
Újrarakás - ekkor már sikerült egy SSH-t is rárakni telepítés közben és utána a többit már csak parancssorból kell csinálni. Ami meg kb. annyi, hogy egy másik gépen bekopiztam a fórum leírását soronként + megfelelő konfig fájlokat módosítottam, aztán reboot és már a TV-n a Kodi felülete fogadott indulás után.Ezután meg ugyan az, mint bármelyik más platformon az alap Kodi beállítás.
-
Patice
Topikgazda
válasz cinemazealot #40807 üzenetére
J1900/2900 sem tudta egyből, megjelenéskor. Később lett csak hozzá olyan Intel driver, amivel már Win alatt is ment a 3D.
N3150 ugyan ez lesz szvsz.
Esetleg ha valaki kipróbálná ezt, akkor fel tudom ajánlani a gépemet és magamat, hogy most hétvégén Budapesten fény derülhessen erre is. Van két szabad napom. Szombat délután már foglalt.
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Mi is az a HTPC?
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest