- Kitört a botrány az Amazonnál az irodai munka miatt
- A tenger alatti kábelek nemzetbiztonsági kockázatot jelenthetnek az USA számára
- Geopolitikai kockázatok elől fut Tajvan legnagyobb chiptervezője, a MediaTek
- Úgy néz ki, hogy vizsgálatot indít az EU a Temu ellen
- Rohamosan nő Elon Musk AI-cégének az értéke
- Windows 11
- Kitört a botrány az Amazonnál az irodai munka miatt
- Xiaomi AX3600 WiFi 6 AIoT Router
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Milyen routert?
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- ASUS routerek
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Mobilinternet
- Gépész 3D tervezőrendszerek
-
IT café
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Csicsóka
őstag
válasz buca84 #11816 üzenetére
"LiveTV-t lehet rajta?
PVR lehet rajta?"Alapból nem.
A komplett fejlesztői rendszer elérhető, és a saját gépeden forráskódból leforgatva az egész rendszer előállítható. Ha belehegeszted az Opden Kamp féle PVR-es XBMC-t, akkor lehetséges h fog menni. Nagy meló és jó sokáig tartana összevadászni hozzá mindent.
Egyszer forgattam újra egy Fusion x86/64 rendszert, órákig töltötte le a rengeteg forrást, majd szintén órákig fordult egy G620-on. -
Csicsóka
őstag
válasz junhum #11833 üzenetére
Minek egy HTPC-be egy 4 magos proci?
A4 3300 bőven elég.
Nincs az a trehányul kódolt video, amihez a nyers ereje VGA támogatás nélkü is akár, ne lenne elég. A "némi játékra" is elég.
Ez a lap pld. elég jó áron van tudásához képest. Vagy ezen van HDMI is. Terheletlenül az egész masina fogyasztása 25W körül lesz. HD lejátszásakor olyan 35-40W lesz. Ezt vedd figyelembe paneltáp, és tégla vásárlásakor. -
Csicsóka
őstag
-
Csicsóka
őstag
válasz szabi__memo #12563 üzenetére
Az AT-5300 ingyen sem kellene mert a D2700-nak már harangoztak.
-
Csicsóka
őstag
"Tudna valaki támpontot adni, hogy ezt a konfigot 3 m-ről mennyire lehet hallani? (a régebbi My Passport-omat hallom ebből a távból)"
WD10EZRX dolgozik nálam pár hete, de már nem sokáig, mert van egy idegesítő magas frekis (800Hz-1kHz körüli) sípoló hangja, ami engem nagyon zavar. Jól hallható csendes környezetben több méterről is. Ez a leghangosabb az egész htpc/server-ben, mivel SSD, paneltáp, és közelről is hallhatatlan 500 fordulatú procihűtő van még mellette. Filmezés közben persze nem hallani, de mikor csak szerverként üzemel, zavaró. Le is fogom cserélni egy 2.5"-os Toshibára.
-
Csicsóka
őstag
-
Csicsóka
őstag
válasz Celtis #18499 üzenetére
Én nem tudtam megtűri ezt a tápot benne, mert csendes környezetben elég jól hallatszik azért az a 8 centis venti.
Nem csak HTPC célra használom, Nas, FTP, SMB, NFS, szerver is egyben. Aludni nem lehet tőle ha egy szobában laksz vele. Csak HTPC-nek viszont nem zavaró, mert a film úgy is elnyomja. Én egy paneltápra cseréltem, most csak a HDD hallatszik, ha vmi használja, egyébként síri csend. (Az oprendszer SSD-n van.)
Ja, még vmi. A hatásfoka sem túl jó, mert a paneltáppal majd 10W-al kevesebbet fogyaszt a masina. -
Csicsóka
őstag
válasz Enszuke #19436 üzenetére
"Idleben barmelyik proci gyakorlatilag ugyan annyit fogyaszt."
Pedig pont most gondolkodtam, hogy lecserélem a G530-as cerkámat egy ivy G1610-re. Ezek szerint hiába az újabb technológia, nem nyernék vele semmit? Az üzemidő 90%-ban tétlenkedik, néha pár % terheléssel viszi a szerver+htpc funkciókat.
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- Black Friday - 2023.11.24. / Cyber Monday 2023.11.27.
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Autós kamerák
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- iPhone topik
- Home server / házi szerver építése
- Unigine Superposition Benchmark
- Futás, futópályák
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.