Új hozzászólás Aktív témák

  • gyapo11

    őstag

    válasz Gargouille #52973 üzenetére

    Nekem egyáltalán nincs igényem a szép csomagolásra, drágább anyagokra, kivitelezésre, kiegészítőkre meg marketing rizsára se. Viszont olyanra igen, hogy ramping mód legyen memóriával, lehetőleg mechanikus tekerővel, és máris fölugrottunk a sok tíz $-os tartományba. Akcióban az Imalent (HR20 és DM21T) megvehető 30 $ alatt, most volt akcióban Nitecore tekerős 30-ért, de amúgy ezek 50 körül vannak, és sima 1000 lumen. Ha komolyabb fényű lámpát nézünk a fenti képességgel, hamar 100 $-nál találjuk magunkat.
    Most vagy az van, hogy az elektronika kerül 20-30 $-ba, mert nem stepless dimminges lámpát 20 $ körül már lehet találni 3-4000 lumennel, vagy egyszerűen csak megtehetik, hogy ilyen drágán adják, mert megveszik.
    Múltkor beszéltünk a zoomos-stepless dimminges fejlámpákról, és 50 $ fölött kell nézelődni egyáltalán nem nagy fényűeket, konkrétan a LL lámpákra gondolok.
    Zoom van sok olcsó lámpában, stepless dimming már kevésbé, de vannak próbálkozások. Legjobb lenne megtanulni a firmware cserét, és egy alkalmas zoomos lámpába Andúrilt tenni, de akkor már inkább egy üres hostot venni és építeni egy megfelelő lámpát, mert a boltban drága.
    Pedig a vezérlést csak egyszer kell megíratni egy programozóval, aztán tízezer számra lehet eladni. A zoom már más, mert azt minden lámpán le kell gyártani, és ha nem sima lencse tologatós, akkor költségesebb.
    Ha FBLLMAG lámpáit nézzük, ott meg kicsi fény van a NiMH akkusoknál, viszont sok geekség, minden programozható, közvetlenül elérhető sok minden, persze emellett jó minőség és jó hatásfok is elvárható a sok pénzért. Nem baj, hogy ilyen is van, de kellene olcsóbb is, alumínium, eloxálás oszt jóvanaz, nekem pl. bejönnek a kopott élek, amikor látszik egy tárgyon a hsználat, de kibírta és tökéletesen működik. Szívesebben használok ilyet, mint egy agyonóvott patyolat cuccot, mert nem én vagyok a tárgyért, hogy vigyázzak rá, hanem az van értem.

    menyország -> mennyország, akadáj -> akadály, jótálás -> jótállás, Iphoneal > Iphone-nal, kisuly > kisujj, csővet > csövet

Új hozzászólás Aktív témák