Új hozzászólás Aktív témák

  • FBLLMAG

    senior tag

    válasz Gargouille #49302 üzenetére

    Szerintem a Nitecore HC65, vagy az Acebeam H30 is már nagyobb darabok. Pl amit említettél, barlangászásra, autószerelésre az autó altt, jók lehetnek. Én, mint írtam, ezeket nem csinálom, viszont a kis méret, tömeg mellett elégséges üzemidőt, fényerőt kapok, cserélhető akkuval. Mivel gyakran, napi szinten van a zsebemben, lényeges, hogy strapabíró legyen, jó kezelhetőséggel. Ezek 100 % -ban személyre szabhatók, programozhatók, maximálisan teljesítik az elvártakat.

    A ZL SC5w MKII -es 8 cm hossz mellett, 2 cm átmérőjű. A ZL H53w pedig 76 mm hosszú. A H53w 31 g, a SC5w 49 g tömegű. Zsebre vághatók, nem kell semmit sem csavarnom rajtuk, mégsem kapcsolnak be véletlen, de kéznél vannak. 20 - 30 m távot gond nélkül ezek is bevilágítanak, beltérben, ház körül, EDC -re, stb. elégségesek. 85 CRI este nekem bejön. Nem húzzák, nem fáj tőlük a szemem. A legtöbbet használt lámpáim. A többi lámpám (a kulcstartó lámpákat kivéve) ezektől nagyobb.

    Armytek lámpáim is vannak. Ezeket szintén gyakran, de másra használom. Nincsenek állandóan velem.

    A Nitecore sem rossz, de a festéke közel sem annyira strapabíró, nem szabható annyira személyre, mint a ZL, ettől független, kezelését kedvelem. Hatásfoka, mármint az egész lámpát figyelembe véve, az egyik leggyengébb a lámpáim között. A ZL a másik véglet. Van fokozat ami a 150 lm/W hatásfokot is eléri.

    A Fenix lámpákból a holdfény, az azonnali holdfény, TURBO fokozatok elérése hiányzik.

    Az Acebeam L16 oldalsó kapcsolója éjjel nehezebben megtalálható.

    És ami szintén fontos nekem, szinte merülésig tartják az ígért fényerőt.

    Igen, nem a legolcsóbb a ZL, de nem bántam meg a vételét. ;)

Új hozzászólás Aktív témák