Új hozzászólás Aktív témák

  • WestBam

    Topikgazda

    Ma szerelgetős napot tartottam, pedig kifejezetten utálom az ilyen elfoglaltságot. :(( Begyűjtöttem az utóbbi időben pár hibás lámpát ismertségi körből, most jött el a napja, hogy új életre keljenek, vagyis ez volt az alap ötlet. Ez viszont csak részben sikerült, kettő lámpánál megragadtam, viszont könnyen érintetté válhat bármelyikünk, ezért veletek is megosztom a tapasztalataim és ötleteim, viszont segítségre is szorulok.

    Nem szeretnék senkit riogatni, de jelezném a nagyérdeműnek, hogy van nálam egy Skilhunt H02 és egy Skilhunt H03 is javításra. Egy harmadikat, ami szintén egy H03 volt már el is küldtem, mivel ezekre sem sok időm van. A hiba mindegyiknél nagyon egyszerű, és egyértelműnek tűnik az is, hogy mi okozza. Sajna neten keresgélve azzal szembesültem, hogy ezek a hibák koránt sem egyediek, sajnos elég gyakran előfordulnak.

    Hibajelenségek: nem világít, csak néha fel-fel villan, vagy folyamatosan világít alacsony fényerőn, nem lehet kikapcsolni. Olyan is volt, hogy nem lehetett módot váltani, csak egy fokozaton ment egyfolytában.

    Hiba oka: a driver két lapból áll, az egyik merőlegesen van a driver látható lapjára forrasztva. Ezzel nincs is baj, a gond az, hogy a kettőt összetaknyolják ragasztóval, gyanítom azért, hogy jobban tartson, ne csak a forrasztások tartsák egybe a kettő PCB lapot. A lámpa leejtése miatti a forrasztások elengednek, nincs megfelelő kontakt a kettő lap közt, ez okozza a hibás működést.
    Ez alapvetően javítható is lenne, hiszen csak újra kellene forrasztani a lapok találkozását, de a gyári ragasztót nem tudom lekaparni róla, hogy hozzá férjek, a kedves sárga barátaink pedig elég bőkezűen bántak a ragaccsal, ezt én lekapargatni nem fogom az is biztos.

    Megoldás: mivel sokan vagyunk tulajok és nem szeretnénk kidobni véletlen leejtés után kis kedvencünk, ezért valami olcsón beszerezhető mikrokapcsolós jó elosztású drivert kellene találni, amire ki lehet cserélni a gyárit. A driver 21mm átmérőjű mindkettőben, tehát jó lehet 22mm-es ha megcsiszoljuk a szélét körben, vagy a 20mm-es ha picit megtoldjuk mondjuk kis ónnal. Esetleg 17mm-es driver 21mm-es adapterrel, de itt már az adapter árával is kalkulálni kell. Célszerű lenne széria drivert találni, amit nem otthon kell összerakni és programozni, mert erre is képesek vagytok páran, de szerintem az ügyesebb felhasználók sem rendelkeznek ehhez eszközökkel és gyakorlattal. Optimális esetben csak a 4 vezetéket kell újra forrasztani, amik szerencsére jó hosszúak, viszont én nem találtam drivert hozzá. Nektek van valami ötletetek?

    27$ a lámpa újonnan, úgy gondolom a maximális összeg amit még megéri rá költeni az olyan 10$ magassága cakk-pakk postával, driverrel, ónnal, sörrel (ha kell adapterrel) együtt. Ki-be kapcsolás a zárókupak lazításával lenne megoldható a jövőben. A Lexel féle driver bőségesen ezen ár felett van, ezért azt a verziót én elvetném.

    Vélemények?

    Ps.: ettől kezdve nálam viszont már csak feltételesen ajánlott ez a fejlámpa, mert nagyon jó a fénye, de ahhoz mégis drága, hogy csak 1 esést bírjon ki, mint az egyik ami nálam volt, mert az azonnal kimúlt tőle. Szóval vigyázzatok rá, mert sajnos kell.

    ⭐⭐⭐ https://elemlampablog.hu/linkek ⭐⭐⭐

Új hozzászólás Aktív témák