Új hozzászólás Aktív témák

  • Frawly

    veterán

    válasz Pöttön #5910 üzenetére

    Elvileg mindegy, hogy ExpressCard vagy mPCIe. Amelyik kényelmesebb, ExpressCard talán egyszerűbb csatlakozású, az mPCI-hez szét kell kapni a gépet, és kilógatni a csatlakozást az mPCI csatiról, ami körülményesebb, viszont talán kicsivel olcsóbb megoldás, mivel nem kell az ExpressCard részét megvenni.

    GTX970-nél felesleges is erősebb kártya, meg 10. gen NV. Eleve a 2. genes Core i mobil proci is korlátozni fog CPU erőben, meg a PCIe 2.0 x1-x2 csatlakozás is korlátozni fog a kártya által támogatott PCIe 3.0 x16-hoz képest, így ha annyira brutál kártyát használsz, akkor csak nem lesz kihajtva. Főleg, hogy a PCIe busz kihasználhatósága is feleződik, mert az infóknak a belső kijelzőhöz még visszafelé is mennie kell, ez pedig nagy mértékben lecsökkenti a teljesítményt, ez a belső kijelző fog a legeslegjobban limitálni.

    Még egy sima 970 GTX is egy i7-2670QM proci + 16 GB RAM társaságában is a bottleneck calculator szerint 28%-os CPU bottleneck, de ez nem számolja bele a PCIe régi verziót, kevés sávot, meg hogy belső kijelzőn használod, én emiatt olyan 50-60%-os bottlenecknek saccolom. Tehát még egy 970 is overkill bele, vehetsz olcsóbban, 950, 960, de akár még egy 750Ti, 750 nem-Ti is elég lehet ehhez a géphez ilyen belső kijelzős feállásban. A lényeg, hogy a belső kijelző miatt mindenképp NV-t vegyél, támogassa a releváns API-kat, meg ne égess el rá túl nagy rakás pénzt, mert az asztali gépet így sem fogja kiváltani, persze az integrált f0schtalicska GPU-hoz képest mégis más dimenzió lesz.

    Amondó vagyok egyébként, hogy mielőtt elkezdsz még pluszba költekezni, próbáld megoldani a meglévő dokkal, R9 390-es kártyával, legfeljebb addig rákötöd egy külső monitorra. Arra elég, hogy belekóstolj az eGPU műfajába. Vagy alternatív megoldásként vegyél olyan kártyát, meg normálisabb tápot, amit később át tudsz építeni asztali gépbe, és így ha nem tetszik az eGPU-zás, akkor sem buksz rajta anyagilag.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák