Új hozzászólás Aktív témák

  • Frawly

    veterán

    válasz saby97 #5696 üzenetére

    Ennek az DSDT override-nak utánanézek. A Win10 telepítésem UEFI-s, 64 bites, Secure boot ki van kapcsolva, tehát a driver aláírása sem lehet probléma. A BIOS valóban nem a legújabb, azt frissíteni fogom még ma, még mielőtt szétszedem a gépet, mert az valóban nem a legújabb BIOS verzió. Már a harmadik ember vagy, aki ebben a témában BIOS frissítést emleget.

    De mint mondtam, azért nem windowsos problémára gyanakszok, mert Linux alatt sem látszik semmi. Linux alatt nincs meg ez a 32 bites DSDT limitáció, ott nincs aláírt driver, szóval semmi nem zavarhat be. Mondom, nem a gond, hogy nem működik, mert még a monitor sem jött meg, anélkül úgyse használhatnám normálisan, hanem az idegesít, hogy az egész nem látszik kompletten, minimális életjelet sem mutat, hogy a gép látna belőle valamit is. Így meg halvány remény sem látszik, hogy életre tudom kelteni majd monitorral.

    Aki bele akar vágni ebbe az eGPU műfajba, annak az tanácsolnám, hogy ne vegyen drága GPU-t, valami régi genes NV kártyával próbálkozzon, és olyan base-szel, amit videókon lát olyan laptopjához kötve. Egyébként kár is belevágni az egész témába, mert egy rohadt bizonytalan, ingatag valami, inkább fog nem menni, mint igen. Költeni erre a projektre nem nagyon érdemes, mert kis eséllyel fog menni, akkor is elég szar teljesítménnyel, limitálva az x1-sáv által.

    Hála istennek nálam sem lesz olyan nagy a veszteség, mert nem potyára vettem rendes GPU-t és normális ATX-es tápot. Úgyis akartam venni asztali gépet, most előrehozom a vásárlást, már csak a lap, proci, RAM, ház négyes kell hozzá, más megvan minden. Direkt körültekintő voltam, és olyan hardvereket vettem a projekthez, ami később is felhasználható asztali gépbe, egyedül a 30 fontos EXP GDC base ára lesz bukó, az egyetlen kockázat, amit előre vállaltam. De azért szarul esik, hogy nem megy :(

Új hozzászólás Aktív témák