Új hozzászólás Aktív témák

  • csendes

    őstag

    válasz hockeyapu #24010 üzenetére

    Ez nekem kb. olyan, hogy a 42-es cipő a legjobb.
    PB TL-t azért vettem, mert milyen jó, hogy nyílt forráskódú és lehet rá bármilyen Linux alkalmazást telepíteni. A gyakorlatban a KOReader-t, Cool Reader-t és néhány játékot lehet rá telepíteni (mást nem), ami nem rossz dolog, de a gyakorlatban az olvasáshoz nem kellenek. Az előre telepített szótárak viszonylag kevés szót tartalmaznak. A fizikai gomb jó, hogy van, mert egyébként az érintőképernyő elég pontatlan. A kijelző és a világítás rendben van. A menü magyar fordítása - ahogy írták is - zavaróan gyatra, ezért angolul használom. Egy esetben fordult elő, hogy az új firmware-rel eltűnt néhány ikon, de viszonylag egyszerűen lehetett a korábbit feltenni és gyorsan javították is.
    Kindle PW4-et olcsón láttam a HW-n, végülis megérte, mert az Amazon-ról sok ingyenes könyv is letölthető, amit más olvasóval nem érnék el, elég gyors, jó az érintőkijelző, calibre-vel tökéletesen megoldható minden formátum konvertálása és átvitele az olvasóra.
    Az androidos olvasó app-ok közül elég sokat kipróbáltam telefonon, az tényleg előny, hogy a Google Play Books és az Amazon is elérhető rajta, bár vásárolni nem lehet az utóbbin. Az Apple Books egyetlen dolog ami hiányzik androidon, onnan is lehet viszonylag sok ingyenes könyvet letölteni. Viszont egy androidos olvasó drága, folyamatosan frissül a szoftver, ha az ember nem figyel, akkor jönnek a reklámok, jegyzetelni nem akarok.
    Ezzel csak annyit akartam írni, hogy nem véletlen, hogy a Kindle magasan piacvezető, mögötte a Kobo és főleg Európában a Pocketbook, Amerikában a Nook.
    Az androidos e-ink piacon azért ár-értékben a Boyue Likebook/Meebook is erős, például: 7.8":[link], 6": [link]
    És azoknak, akik szeretnek új dolgokat kipróbálni, ott vannak az új, még nem egészen kiforrott technológiák, mint a Kaleido-nál sokkal jobb felbontást és szebb színeket ígérő, de még lassú Gallery 3 [link], ahol már ajánlatként ott van az androidos Bigme Galy [link], a Linux-os Posketbook Viva [link], de lesz hamarosan ilyen kijelzőt használó Onyx Boox, iFlyTek, iReader, Readmoo és AOC is: [link]
    És felbukkanrak nem e-ink alapú megoldások, mint a SiPix [link], vagy a DES slurry [link] (Reinkstone R1, TopJoy), amik sokat ígértek, de eddig nem sok lett belőle.
    Az NXTPAPER [link] pedig - amennyire tudni lehet - egy LCD alapú transzflektív kijelző, kékszűrővel, kifejezetten olvasásra, a legfrissebb kiadásban már Android 12-vel [link]

    Ki állította meg az órát? Néha az az érzésem, hogy Magyarországot is Kínában gyártották.

Új hozzászólás Aktív témák