Új hozzászólás Aktív témák

  • Mike76

    tag

    Nemrégiben egy Kobo Libra H2O tulajdonosa lettem. Eddig egy Kindle Paperwhite 3 volt a mindennapi olvasóm, de mostanában elég sok olyan könyvet olvasok, ami lábjegyzetekkel bőven el van látva, ez pedig a Kindle-n nem túl komfortos - az állandó tapicskolás miatt folyton kizökkenek a könyvből. KOReader alatt egész más az olvasásélmény, de sajnos a jailbreakről lemaradtam, (túl friss firmware van a Paperwhite-omon), így ez a megoldás ugrott. Van ugyan egy első generációs Kobo Aura H2O-m is, ezt viszont soha nem bírtam megkedvelni - világbajnok kijelző egy borzasztó tokba zárva.

    Első benyomások (amolyan népítélet-szerűség):
    - Külső: A tok kicsit olcsó benyomást keltő műanyag. Viszont nagyon könnyű, jó a fogása, teljesen matt, nem csillog olvasólámpa alatt sem, és alig gyűjti az ujjlenyomatokat. (Az Aura H2O ezzel szemben nehéz, éles a széle, egy idő után kényelmetlen tartani, és a legrosszabb: a keret kijelző körüli része fényes műanyag, ami meglehetősen zavaró becsillanásokat produkál, ha olvasólámpával használom.)
    - Gombok: A Power gomb elég érdekes helyen van (a hátoldal bal felső részén), emiatt a ki/bekapcsolás SleepCover nélkül kétkezes móka. A lapozógombok nem rosszak, az alsó (előre) gomb legalsó része majdnem hangtalanul benyomható, máshol van egy kis kattanó hangjuk. A számomra kényelmes fogás mellett viszont a felső gombot már nem érem el, a visszalapozás így megint csak kétkezes mutatvány.
    - Kijelző: No, ez nehéz dió, nagyban függ a környezettől. Ha jól érik a képernyőt a fények, akkor homogén, éles, kontrasztos. Ha nem szerencsés a világítás, akkor viszont látható a fényerő/színhőmérséklet különbség a kijelző két oldala között, és a kontraszt is romlik valamelyest. Pár nap után egy fényes pixelt is felfedeztem, még csak jó helyen sincs, de szerencsére csak akkor zavaró, ha direkt keresem. (A fentiek miatt azért pár napig még a visszaküldésen is gondolkoztam, de mivel nagyrészt olyan fényviszonyok között olvasok, ahol a fenti hibák abszolút nem tűnnek fel, a kütyüt meg amúgy nagyon megkedveltem, végül nem reszkíroztam meg egy lutri cserekészüléket, aminek esetleg tényleg nagyon zavaró kijelzőhibái vannak.). Összességében a képernyőképet a KOReaderben finomhangolva nagyjából a PW3-al egy szinten van, az Aura H2O viszont még mindig kenterbe veri. Ja, ComfortLight. Végül is nem rossz, jó, hogy lehet állítani a színhőmérsékletet, de tulajdonképpen nagyon nem hiányozna, ha nem lenne.
    - Szoftver: Az eredeti Kobo szoftvert nem is akartam használni (nem igazán szeretem), kizárólag KOReadert futtatok, így erről nem írok.

    Ja, és egy képernyőkép egy lábjegyzetekkel ellátott epubról KOReader alatt, hiszen ezért vettem:

Új hozzászólás Aktív témák