-
IT café
Üdvözlünk a DUNE médialejátszók topikjában!
Új hozzászólás Aktív témák
-
robi-k
őstag
válasz liszi70 #5799 üzenetére
Dune HD Duo sorozatra jó a Padavan Dune Linux Term Utils, azon belül az sdparm-1.05 felel a lemezkezelésért.
[ Szerkesztve ]
-
robi-k
őstag
-
Ejelhar
senior tag
válasz liszi70 #5805 üzenetére
Ez ugyanaz, csak magasabb verzió.
Kezdeti beállítás:
- ssh a Dune lejátszóra (root user, jelszava nincs)
- mcedit /ltu/configure majd itt a LOCALE_UTF8 változó értékét átírni 0-ra (F2=ment; F10=kilép).
- reboot (vagy ssh ablak bezár és újrakapcsolódás)Innen kezdve már nem orosz a nyelv (például az mc vagy a nano esetében), hanem angol.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
És működik!!! Nagyon köszönöm a privátban nyújtott segítségedet Robi! Bevallom, amikor feltettem a kérdést, csak nagyon halvány reménysugarat láttam a megoldásra, és meglátva a linkelt oldalt, azt pláne nem gondoltam, hogy ezt meg is tudom csinálni.
Köszönöm neked is Ejelhar a segítséget![ Szerkesztve ]
-
Bruray
újonc
Sziasztok!
Kis segitséget szeretnék kérni,van egy Solo lejátszóm és nem tudom rávenni arra,hogy a 4k filmeket menüvel lejátsza.A Full HD filmeknél semmi probléma. Valaki találkozott már ilyen problémával? Segitségeteket előre is köszönöm. -
Vicarious1
aktív tag
Sziasztok ! Dune HD Solo Light-nál az erőforrásprobléma lehet, hogy LAN-on kersztül (megosztott mappából Samba protokollal) az Aquaman UHD változatát DTS HDMA hanggal már nem tudja lejátszani, csak akadozó hanggal?
-
robi-k
őstag
válasz Vicarious1 #5818 üzenetére
100 MBit/sec hálózati kártya gyenge a teljes UHD tartalomhoz, szaggatni fog.
(#5820) kokokka
Soha nem lesz Java támogatott full BD menü a 4K modelleknél, ezt el lehet felejteni a Dune-nél (licenc kellene hozzá).[ Szerkesztve ]
-
Gabir
aktív tag
Szép estét Mindenkinek!
A napokban jutottam hozzá egy HD Base 3.0 készülékhez. Nem mai darab, de egy ideig jó lesz.
Pár kérdésem volna, remélem, tud a fórum segíteni benne.
Használtan vettem, kártya ,stb. nincs hozzá, olyan jellegű támogatásból kiesek.(gondolom a garancia sem aktuális rég )
Kérdéseim:
- A ventilátornak folyamatosan kell mennie, vagy leáll ha nem érzékel hőséget?
- Utánanéztem és olvastam ,hogy opcionális a Wifi kiegészítés benne, milyen kártyát fogad a gép? Külön program szükséges, vagy automatice ismeri és kezeli?
- Youtube lejátszás bizonyos videóknál pár mp után lefagy(de a hang tovább megy), ezt mivel tudnám orvosolni?
Válaszokat előre is köszönöm!! -
dgyuri0123
nagyúr
Volt 2 db Dune HD Solo Lite-om is, talán emlékeztek a veszőfutásomra... Nos a hálózati részéhez fűznék hozzá valamit... 2db WD, 1 Med600, 2 db "kínai" box volt/van lejátszóként és érdekes módon ezek közül kizárólag a 2 db Dune nem volt hajlandó működni az otthoni hálózatomon. Szóval szerintem valami nincs rendben a Dune-ökkel, akárki akármit mond. Mindenki javasolta a UPC-s routerem cseréjét, mert hogy tuti sz@r, de érdekes módon előtte is és azóta is atom stabil a hálózatom. Máig nem értem az egészet...
"csak a zene van"
-
Gabir
aktív tag
-
dh66e
veterán
4.2.5 után automatikusan frissülnie kell a yt pluginnak.
6.5.9 a legújabb yt verzió szóval neked régebbi van fent szerintem.Valami gond biztos van mert nálam is ugyanazt csinálja 720p felbontással,viszont ha csökkentem a fel bontást a yt beállításaiban akkor szépen végigjátsza.
Remélhetőleg javítja a plugin készítője.[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz dgyuri0123 #5835 üzenetére
"szerintem valami nincs rendben a Dune-ökkel, akárki akármit mond."
Szerencsésebb azt mondani, hogy esetleg a Dune HD Solo Lite-okkal nincs rendben valami, vagy a beállításaiddal lehetett baj, mert pl. nekem semmi problémám nem volt hosszú évek alatt sem a Dune HD Max-al, sem a Dune Duo-val. Egyszer beállítottam rendesen a hálózati lejátszást a win7-en, és a dune minden faxni nélkül együttműködött vele. Na, amikor átálltam win10-re, akkor voltam pár napig szopóágon, kellett némi utánajárás és kísérletezés az optimális beállításokhoz, de azóta megint tökéletesen működik minden.
(De engem sem vigasztalna, hogy másnál jól működik, ami nálam nem, csak az általánosítás miatt írtam. )[ Szerkesztve ]
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz liszi70 #5840 üzenetére
Igazad van, csak a Lite volt problémás (nálam), de abból mindjárt kettő is. A mai napig semmin nem változtattam és az "előd"/"utód" lejátszók érdekes módon 0 hibával kezelték/kezelik a hálózatot Win10 alól, ami évek óta fent van nálam. Szinte elsők között telepítettem azt is.. Azóta babrálja a csőrömet, hogy mi a franc baja lehetett mindkét Lite-nak. Mert egyébként a képe kiváló lett volna amúgy... és örültem is neki, mint majom a tö.....
"csak a zene van"
-
nagyúr
válasz dgyuri0123 #5841 üzenetére
Adtál a Dune-n közvetlen elérési utat a megosztott hdd-khez, mappákhoz? Mert win10 óta csak úgy működik a megosztás. Addig a "Hálózati böngésző"-ben való kikeresés is célravezető volt, de a win10-es változások miatt már közvetlen elérési utat kell megadni a mappákhoz. Ez nem hátrány, sőt, csak ugye nem volt egyszerű rájönni, hogy ez a megoldás a Dune-ben.
[ Szerkesztve ]
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz liszi70 #5842 üzenetére
Mindkét Lite-ot gyerekjáték volt beállítani. A baj az volt, hogy állandóan lefagyott a hálózatos lejátszás. Szó szerint állandóan. És úgy fagyott le, hogy 5-10 percig nem történt semmi, aztán egyszer csak elindult, ha elindult egyáltalán. Nem volt olyan óra, hogy ne kelljen várni rá, vagy épp újraindítani. A HDD-s lejátszással semmi gond nem volt.. Megfoghatatlan eset, annyi szent. A beállításaim semmit nem változtak azóta sem. Laptop is ugyanaz, a UPC-s routert is kb 3 éve nyúzom és tényleg semmi gondom vele (kopp kopp). Kiszolgál lanon wifin van hogy 3-4 eszközt egyidőben és közben sem fagy le a kínai boxon a hálózatos lejátszás. Valami hardveres ütközés lehet gondolom... Na mindegy, nem akarom szét offolni az oldalt...
"csak a zene van"
-
nagyúr
válasz dgyuri0123 #5843 üzenetére
Miért offban írsz olyankor, amikor dune médialejátszókról van szó?
Tehát működött a hálózatos lejátszásod, csak folyton lefagyott? Elindult a lejátszás, csak megállt? Kijelzett a dune minden megosztott mappát?
[ Szerkesztve ]
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz liszi70 #5845 üzenetére
Azért OFF, mert már nincs Dune és már akkoriban is "el lettem kergetve" a hülyeségemmel.
Látszólag minden a legnagyobb rendben volt. Minden megosztott mappát látott mindig. Soha nem volt olyan, hogy ne látta volna, vagy ne indult volna el a lejátszás. Viszont minden esetben le is fagyott a lejátszás, kivétel nélkül, csak éppen a folyamatos játszási idő volt változó. Tehát hol 30, hol meg 60 (stb) perc után gondolt egyet és lefagyott. Néha pár perc után folytatta a lejátszást, de néha nem és újra kellett indítanom, mert annyira lefagyott, hogy nem reagált semmire 10 percig sem, csak állt egy kimerevedett képkockán. De mondom, sem előtte, sem azóta nincs ilyen gondom egy lejátszóval sem. Felfoghatatlan számomra, hogy történhetett ez.
"csak a zene van"
-
Gabir
aktív tag
Üdv újra én vagyok.
Szenvedem a Base 3.0-val..a laptoppal nem látom, de a Dune látja a laptopot,de belépni nem tud.
Mit és hogyan módosítsak?
(szolgált előtte egy 530 Lite-om, ilyen gondja nem volt)
Köszönöm! -
IP1954
aktív tag
Ha Windows 10, akkor ellenőrizd le az SMB 1.0 beállításokat:
Gépház
Alkalmazások
Programok és szolgáltatások
Windows szolgáltatások be és kikapcsolásaDune:
Szerver = számítógép neve
Könyvtár = megosztási név (Nem a megosztott könyvtár neve!)Pl: D:\Alma 2 megosztási néven az A számítógépen:
Szerver = a
Könyvtár = 2 -
IP1954
aktív tag
Mit jelent az hogy a Dune látja a laptopot?
Vegyél fel hálózati könyvtárakat:
Pop Up
Új hálózati könyvtárNév: L1 (tetszőleges)
Típus: SMB
Szerver: L (a laptop neve)
Könyvtár: m (megosztási név, amit a speciális megosztásnál adtál meg)
Felhasználó: f (w7 belépési neved)
Jelszó: j (w7 jelszavad)A sima windows könyvtár vagy meghajtó megosztáshoz az SMB passzol.
NFS-hez külön program kell a W7-en (az ingyenesek kevés lehetőséget adnak.)[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest