Új hozzászólás Aktív témák

  • Mana86

    tag

    Hali!

    Gyerekek! Olyan problémával találkoztam, bepisiltek. Vettem egy 320L -et és ugye átmigráltam az adatokat a régi, sima 320-ról. Következő volt a konfig.

    DNS 320
    Disk 1 Volume_1 1000GB Samsung
    Disk 2 Volume_2 500GB Samsung

    DNS 320L
    Disk 2 Volume_1 1000GB WD Green

    Na, a tervem az volt, hogy felteszem mindkettőt, gigabit LAN-on összekötöm és átmásolom az adatokat PC közbeiktatás nélkül, majd átrakom a terrás Samut is a 320L-be elsődleges HDD-nek, hogy erről menjen a folyamatos adatforgalom. Azért kell feltétlen a Samsungot elsődlegesnek raknom, mert kondíciója már elég gyér, SMART hibás is és ha torrent megy róla, nem baj ha letérdel. A fényképeket és sensitive adatokat a Green-en tárolom azt, ha nem megy hibernálhatja a NAS. Ehhez próbáltam keresni valami filekezelőt az új NAS-ra, mert arra már Add On formájában lehet mindenféle működésképtelen baszást találni. Ajaxplorer, elFinder meg minden szarral próbálkoztam, de semmit sem láttam bennük, így régi, 320-on csináltam egy FTP megosztást mindkét Volume-ra és a 320L-ről Local BackUp FTP -vel elkezdtem lehúzni a terrás Samsungról az adatokat a terrás WD-re. Az csak egy dolog, hogy eleinte 10MB/s-sel másolt, néha felugrott 30-ra, majd 10 és 20 közt ingadozott végig és nagyjából 2 nap volt mire a terrát átrántotta. Elég harmatos volt gigabiten. Az egészben a nagyon furcsa az, hogy a kb. 900GB adatom nagyjából 940GB -ra nőtt mire átmásoltam. :F
    Valakinek ötlet, hogy ez mitől lehet?

    Másik, hogy most, hogy átraktam a Samsungot is a 320L-be, a következő config állt elő, ami bántja a szemem és orvosolni szeretném.

    DNS 320L
    Disk1 Volume_2 SAMSUNG HD103UJ
    Disk2 Volume_1 WDC WD10EADS-00L5B1

    A kérdésem az, hogy ha kicserélem a két HDD-t, minden fennakadás nélkül fogja tudni használni mindkét vinyót a NAS? Ergo csak simán felcseréli a Volume számokat és mindegy megy tovább mint ha mi sem történt volna?

    Válaszokat előre is köszönöm!
    Üdv, Márk :R

Új hozzászólás Aktív témák