Aktív témák

  • Hydra SR

    addikt

    Ezek nem kompozíciók, pusztán a téma bemutatása, a lehető leglényegretörőbb módon. Legközelebb már talán kompozícióra is lesz kapacitásom. Egyelőre csak magát a madarat mutattam be mert úgy gondoltam, már önmagában is elég érdekes, pláne ha még csinál is valamit, pl. eszik, és én is most ismerkedem a helyszínnel és a madárral is, azelőtt még csak képen láttam gyurgyalagot, ez volt az első próbálkozás de nem az utolsó. A habitusfotókon ha komponálva vannak is, akkor is középre szokott kerülni a téma, ez nem tájkép, és pláne ne azért ne tetsszen, mert mások azt szokták mondani erre az elrendezésre, hogy nem jó.
    Nem azt mondom, hogy hibátlan képek, de furcsának tartom, hogy az egyetlen amit észrevettél a képeken az az, hogy középre van komponálva a téma. Szerintem pl. egyrészt érdekesek, másrészt pacás a háttér és rosszak a fények mert túl élesek, ha már negatívumokat keresünk mindenáron. A pacás háttér magától meg fog oldódni amint a háttérben levő virágzó fáról leszáradnak a fehér fürtök és homogénebb lesz, a szebb fények meg akkor fognak megvalósulni, ha kicsit több szerencsém lesz és egy későbbi órában is jönnek a beszállóágra. 17:39-kor sikerült az utolsó képet készítenem, utána nem jöttek többen. Akkor még túl magasan volt a nap.
    A turistafotós részt azért megmosolyogtam én is :) számtalan dologtól lehet egy kép turistafotó, de hogy önmagában csak attól, hogy középen van a téma...ehh :U Egyébként is, az aranymetszés sem ökölszabály, csak segítség, de nem lehet mindenre ráhúzni azt sem. A tájképen a hamis téma az aranymetszésben van ;)

    [ Szerkesztve ]

    A privát arra való, hogy olyasmit írj, ami nem tartozik másra. A szakmai kérdéseknek általában van topicja. Ha nincs, nyiss egyet.

Aktív témák