Aktív témák

  • j.bravo

    addikt

    válasz Tüzi #12675 üzenetére

    Szépek! Látszik, hogy a dcr250 dslr-en is használható azé' :) Persze, nem olyan részletgazdag mint pár hónappal ezelőtt Hydra közgyűrűvel elkövetett boglárka-portréi, de azért "épp elég jó". :D

    Az elsőből érdemes lehet kiretusálni a jobboldalt alul belógó fűszálat, a másodikból pedig vágni jobb oldalról. Esetleg egy kis kontrasztemelés is belefér, de ez már még inkább ízlés dolga, mert pl nekem is tetszik ez a lágy, pasztelles, selymes jelleg is.

    BLOODSHOT: "szakmai" irányba terelve a beszélgetést (lehe hogy a digitális fotófeldolgozás lenne a megfelelő topik, de talán itt is belefér): szerintem a képeidnek a legnagyobb erőssége a színviláguk. Egy-két kicsit túl erősre sikerült kivételtől eltekintve nagyon telt színeket adtál nekik, épp megfelelően erős, épp nem műanyag-érzetű. Szóval jól néz ki. Ez igaz a Fuji-s és a 400d-s képekre is. A kérdésem az lenne, hogy hogyan, milyen módszerrel csinálod? Szimplán csak a vibrance és saturation csúszkákat tologatod, vagy használsz valami szűrőt/plugint, vagy...?

    [ Szerkesztve ]

    Whatever.

Aktív témák