Új hozzászólás Aktív témák

  • Vistaboy

    veterán

    válasz MutantZombie #1503 üzenetére

    A Diablo II: Resurrected egyáltalán nem volt monoton nekem, akárcsak az eredeti D2, és a legelső Diablo sem. Elárulom, hogy miért: Mert én azokkal sosem multiztam. Igaz, többször is végigjátszottam őket, de nálam a végigjátszás nem azt jelenti, hogy indítok egy karaktert, pikk-pakk mielőbb felhúzatom magam olyan szintre, ahol elkezdhetek végre GR-ezni, vagy Nightmare Dungeon-öket nyomni orrba-szájba. Én küldizni szeretek, önerőből fejlődni, nem pedig darálni naphosszat (Ezért nem játszottam soha az ilyen multis szarokkal sem, mint a CoD és társai. Nem tudom megérteni, egyesek mit élveznek abban, hogy egy kis helyszínen fel-alá futkosnak és puffogtatják agyon egymást. És mindezt éveken át. :F :N ).

    Ha én indítok egy karaktert, akkor azzal végig akarom játszani a teljes sztorit, így tettem a Diablo I és a Diablo II (+Resurrected) esetében is. Mire végigvittem a teljes történetet és eljutottam Baal-ig, egész jól elvoltam, nem volt unalmas egyáltalán. Ha egyik helyszínről átjutottam a másikra - ahogy írtam -, ott más ellenfelek, más helyszínek, más cuccok, stb. voltak, szóval ez az, ami innen hiányzik, a változatosság.

    Már a Diablo III esetében is nem egyszer kinyilvánítottam azon érzésemet, miszerint kimondottan nem tetszik az irány, hogy MMO-vá válik a sorozat. Pedig ott még a kampány része elég tartalmas volt, oké, már a közelében sem volt a Diablo II-nek, de azért eltelt jó pár óra, mire végigvittem és elég nagy volt a terep is, amit fel lehetett fedezni.

    A Diablo IV már színtiszta MMO lesz sajnos, ezért nem tetszik nekem és valószínűleg nem is fog soha. Ettől függetlenül megveszem, mert a kampányt végig akarom vinni pár karakterrel, de hogy én nem sokat fogok végjátékozni, ha ennyire MMO lesz, az biztos. Persze ettől még nem akarom leírni, még él bennem a remény, hogy tartalmas sztorija lesz, és akkor már nem érdekel egyáltalán a multis része. Remélhetőleg erre választ kapunk a nyílt bétában, jó lenne, ha ott már kipróbálhatnánk a kampányt is, bár erre kevés esélyt látok.

    Nem a Diablo II: Resurrected volt az első Diablo nekem, hanem még az eredetijével, sőt, még a legelső résszel is sokat játszottam, ami 1997-ben jelent meg. Szóval nagyon is jól tudom, hogy mi a Diablo. Éppen ezért nem tetszik most ez a Diablo IV Béta, mert ez már nekem minden, csak nem Diablo. Ez egy MMO fos, ami arról szól, hogy minél több időt tölts el benne pár unalmas feladat végtelenszeri ismétlésével.

    Hozzáteszem: Nem akarom leírni a játékot a Béta alapján, mint már elmondtam, engem a kampány fog érdekelni elsősorban, nem a multi és az endgame, mármint ha ilyen lesz az endgame, ami igen valószínű. Remélhetőleg addigra megoldják, hogy változatosabbak legyenek a feladatok, és akkor nem fogjuk őket megunni. De amit idáig láttam belőle, az érdekevés ezen a téren.

    Én sem offense szándékkal írtam le mindezt. Lehet, hogy nem sikerült megértetni magam, hogy mit is akarok mondani, de mindegy, részemről hagyjuk a témát. Peace. :R

    #1504 WayneGace: Lehet, hogy sokat foglalkozok, de ez azért van, mert próbálok benne találni valamit, ami esetleg tetszik, de nem megy, mert ami MMO, azt utálom. Amúgy meg hogyne változott volna a koncepció. Ha nem változott volna semmi, ha a Diablo I is MMO lett volna, akkor most nem tartanék itt, mert már azzal sem játszottam volna. Ennyi. :)

    Na jó, vita OFF, menjünk inkább játszani. :U

    [ Szerkesztve ]

    "A battle has been fought, and is now over. Place your sword upon the ground, and rest in the temporal peace. After dozing in the warmth of a dream, a new day will begin." - Fate/Stay Night. Diablo III: Vistaboy#1222

Új hozzászólás Aktív témák