Új hozzászólás Aktív témák
-
Croft-21
őstag
válasz vonalzoo #2951 üzenetére
Meleg szappanos vízzel megmosom a kezem, megszúrom az ujjam és mégis alig jön vér. De szerintem a szúróval lehet valami, alig szúr valamit, hiába állítom nagyobbra a mélységet és sokszor a nyomkodás sem segít. Nem tudom mi lesz így hosszútávon, de egyelőre csak kínszenvedés a vércukor mérés.
-
SFU
tag
válasz Croft-21 #2952 üzenetére
Hosszabb távon, ha továbbra is fennáll a probléma, megoldás lehet egy folyamatos vércukor mérő eszköz (cgm), mivel egyes vagy, ezért jelen állás szerint TB támogatással kaphatod meg, de mindenképpen konzultálj az orvosoddal előtte, hátha Ő tud valami megoldást.
Üdv!
„A játszma végén a Király és a Gyalog ugyanabba a dobozba kerül”
-
SFU
tag
válasz krisz768_ #2954 üzenetére
pro:
Én kettesként meguntam, hogy tíz év szurkálás után, pl. a medencéből úszás után kijőve úgy néz ki a kezem, mintha közelről meglőtték volna 12-s sörétes puskával, és kellemetlenül bizsergett is. Inzulint is kapok, úgy ahogy a kolléga írta napi négyszer, így mérnem is ehhez mérten kell(ene). Erre megoldást jelent a cgm, ami baromira kényelmes számomra és éjszaka is felébreszt, ha alacsony lenne a cukrom.
cons:
mivel nem kapok rá támogatást, (köszönjük nékedFISárvár) így 90 . 000 Ft lenne egy hónapra, de szerencsére újra tudom indítani, így kb. 1. 000 Ft / napra jön ki.
N.B:azt vettem észre, hogyha viszonylag friss a behelyezett transzmitter, akkor nagyobb az esély az újraindításra, tapasztal ilyet más is? Dexcom G6 az eszköz.
Üdv!„A játszma végén a Király és a Gyalog ugyanabba a dobozba kerül”
-
bul07
nagyúr
Szerintetek van értelme bejelenteni egy gyógyszer mellékhatását
Itt[link]Szedem a STEGLUJAN 5 mg/100 mg tablettát[link], támogatott ára valahol 6700Ft magasságában van
Talán ez jó rá ami fedi ami nekem van
Nem ismert (a gyakoriság a rendelkezésre álló adatokból nem állapítható meg)
- ízületi fájdalom;
- ízületi betegség;
- izomfájdalom;Konkrétan
Pár éve szedem
Először a jobb felkar/vállba éreztem nyilalló fájdalmat és mozgásban is korlátozott lett, hirtelen mozdulatra mintha kés szúrtak volna a felkarizomba , és válnál feljebb nem tudtam emelni a jobb kezemet.
Ezt tartott majd egy évig. Aztán pár hónapra eltűnt.
Majd olyan 6-8hónapja bal kezemnél jött elő, felkarizom/vál fájdalom és hirtelen mozdulatra idegi fájdalom, mintha villám csapná meg úgy fut bele a fájdalom, és kicsit mozgásba is korlátozott lett még a fejem felé tudom emelniMost tesztelem abbahagytam a gyógyszer szedését és kezd múlni a fájdalom
[ Szerkesztve ]
( ͡° ͜ʖ ͡°) Samsung Galaxy A52S / Samsung UE48H6400 / Touran 1.9PDTDI 90LE (2005)(BRU) ( ͡° ͜ʖ ͡°) ---->"A nők pedig olyanok, mint a parkolóhelyek. A jobbak mind foglaltak, a maradék meg vagy rokkant, vagy fizetős..." - By:elfelejtette
-
PressAnyKey
csendes újonc
Rendeltem Anubist és nagyon nem bántam meg:
A november 5-én indított G6-ot tegnap szedtem le. Nem kellett 10 naponként az újraindítási eljárást eljátszani, folyamatosan mért! Kb. a 40. naptól már jelentősebb eltérés volt a 9 feletti értékeknél. De az alsó és középső tartományban még mindig pontosan mért. Ragasztócsere után előfordult pár kiugró érték, de ez csak átmeneti volt.
Az biztos a pontosság nagyrészt a ragasztás minőségén múlik, aminek sosem használ az újraindítási hercehurca amitől most megszabadultam :-)
Persze tudom az is jó hogy most nincs kánikula, a ragasztó egyébként is tovább tart. -
SFU
tag
válasz PressAnyKey #2957 üzenetére
Köszönöm a visszajelzésedet, nekem inkább az alsó tartományban volt problémám, nevezetesen állandóan riasztott, hogy alacsony a vércukrom, mikor vérből mérve inkább magasnak volt mondható (pl. Dexcom: 3,1, mért érték: 8,3)
Engem nagyon érdekelne ez az Anubis, írnál róla, hogy honnan rendelted, kell-e küldeni nekik cserébe kimerült transmittert, stb. Ha nagyon szenzitív, jöhetne privibe akár.Segítségedet előre is megköszönve:
Kellemes Ünnepeket és Boldog Új Évet!
-
PressAnyKey
csendes újonc
Két gyakori oka lehet az eltérésnek szenzortól függetlenül:
- nem száraz bőrre teszik fel (előtte egy órával zuhanyoznak pl.), ezért nem tapad jól.
- már nem jól rögzül a szenzor, részben kihúzódik, visszamenni már nem tud.Ez utóbbit ellenőrizni lehet amikor leveszed. Ha éles kanyarulat van a szálban, akkor ez az eset volt.
Az Anubisról itt tudsz olvasni: https://bionicwookiee.com/2021/04/02/anubis-the-g6-reborn/
Dexcom FB csoportban többen használják, talán még ki is tudod próbálni...
Köszönöm és BUÉK, reméljük előbb-utóbb visszamegyünk majd Európába és eljön az az idő amikor a két sikeres szenzorgyártó is bejöhet az országba (Dexcom, Abbott), ahogy a többi európai országban már rég ott vannak és nem kis mértékben javítják a cukorbetegek életminőségét.
-
válasz Croft-21 #2952 üzenetére
Milyen munkát végzel? Nem lehet hogy a fizikai munkától, kémiai hatástól túl vastag, és kemény a bőröd? Mindegyik ujjadon?
Próbáltad másik testrészen? Bár én sose próbáltam, de lehet tenyéren, combon is bökni/mérni. Beszélj a dokival, mit tanácsol.Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
Croft-21
őstag
Irodai munkát végzek, számítógépen dolgozok. Szóltam a dokinak, azt mondta hogy férfiaknak keményebb a bőre, ezért most 4-re van állítva a szúró, most azért jobb.
Amúgy elég magas vércukor értékeket mérek, reggeli előtt 10 körüli, ebéd előtt 15, vacsora előtt 13. És mindezt úgy, hogy naponta 4x inzulinozom magam. -
válasz Croft-21 #2961 üzenetére
Mondjuk az sem mindegy, hogy merőlegesen tartod-e ill. mennyire nyomod rá. Előbb utóbb kitanulod. Az is opció, hogy amikor elfogytak a tűk, veszel egy másik fajta ujjbegyszúrót.
Ugyanazokat az ételeket eszed, vagy teljes életmódváltás is megvolt?Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
Croft-21
őstag
-
Ellia
addikt
válasz Croft-21 #2963 üzenetére
A sportot én is javaslom, ahhoz, hogy igazán jól működjön az inzulin kell a gyorsabb anyagcsere (mozgás) - azt, hogy milyen sportot űzöl gyakorlatilag mindegy, csak mozogj.
Én a banánt se vetném el, én kifejezetten akkor szoktam enni, ha alacsony a vércukrom. De ha már ételek akkor remélem szereted a hüvelyeseket
Ha még nem tetted akkor nézz meg egy glikémiás index táblázatot, hogy tud mi az amit könnyebben kilövi a vércukrod. De, ha nem vagy biztos és tanácsra van szükséged akkor én javaslom, hogy keress fel egy dietetikust.
-
PressAnyKey
csendes újonc
-
HarryPotter
őstag
milyen CGM szenzor finanszírozott TB-re itthon? Dexcom pl. köztük van? Diab 2-esem van, merckforminnal kezelve, de szeretném 0-24-ben monitorozni a vércukrom.
my three wishes to god , the salvation of the souls of mankind , an elevator to heaven and one night with Aphrodite, in no particular order
-
SFU
tag
válasz HarryPotter #2967 üzenetére
Szia,
Tudomásom szerint csak az 1-k számára finanszírozott a készülék, a 2-nek nem.
Én pld. Dexcom G6-t használok, külföldről rendelve és a gyári előírásokat betartva (10 nap érzékelő, 90 nap transzmitter élettartam) egy hónapra ~ 88.000 Ft, nem betartva jó esetben 30.000 Ft (30 nap érzékelő és 90 nap transzmitter, érzékelő újraindítva 10 naponként)A támogatott cgm rendszerekről a jelenlévő 1-k tudnak információt adni, a szándék, hogy monitorozni akarod a vércukrodat támogatandó, de nem Én vagyok a TB (sajnos )
[ Szerkesztve ]
-
-
krisz768_
tag
válasz HarryPotter #2969 üzenetére
Vannak alternatívák, de nem sokkal olcsóbbak. Messze a dexcom a legpontosabb és legmegbízhatóbb. Ami még a közelébe ér az a libre 3 szenzor, olcsóbb de nehezebb is itthon hozzájutni. A többire meg az első mondat érvényes.
-
PressAnyKey
csendes újonc
Egyes típusúaknak is csak látszat támogatás van.
A 14 napos támogatott szenzor nekem az 5. napon már 8 helyett 22 -t mutatott.
Mindkét tesztpéldány. (Először ingyen kapsz 2 tesztpéldányt kipróbálásra.)A két piacvezető (Dexcom, Abbott) szenzorai az egyes típusúaknak sem választható hivatalosan idehaza. Támogatás meg végképp nincs rá annak ellenére hogy a Híradóban nagy csinnadrattával mutatták az akkori Libre szenzort amikor hatalmas marketinggel bejelentették a "cukorbetegek szenzortámogatását" (megnézhető a youtube-on, a kommenteket már törölték azóta...). Az Abbott és Dexcom szenzoraira az egyes típusúak sem kapnak támogatást, de még támogatás nélkül is körülményes a beszerzésük mivel magyarországi kirendeltsége sincsen egyik cégnek sem. (!!!) Azért szerencsére online a Dexcom G6-ot meg tudod rendelni a prágai képviseletüktől és support telefonszám is van hozzájuk. Nagyon hamar küldik és a G6 alkalmazásuk is letölthető hozzá magyarországi regisztrációval.
Az Abbott szenzorát nem tudod megrendelni magyarországi címre, de ha kiutazol Bécsbe megvásárolhatod (8-tól 12-ig vannak nyitva, van vevő parkolójuk és mindhárom Libre szenzor kapható náluk.). Az Abbott azonban szigorúbb és mivel Magyarország Kormánya nem szerződött velük az alkalmazást nem tudod letölteni magyar regisztrációval... szóval trükköznöd kell vagy veszel hozzá saját leolvasót is.
A Dexcom G6 szerintem is a legjobb választás, nagyon hamar és pontosan jelzi a vércukor értékeidet, költsége kb. 2 kávé ára naponta ha többször újraindítod vagy szerzel hozzá módosított elektonikát (Anubis).
Fontos szempont még a bluetooth jel közvetlenül az órára való küldése ami szintén működik a Dexcom G6 és Libre1 esetében pl. az xDrip alkalmazással.
Megrendelés előtt érdemes kigooglizni a telefonod és az órád alkalmas -e mindezekre.
Szerencsére a Librének és a Dexcomnak is van magyarországi facebook csoportja, nagyon sokan használják annak ellenére, hogy ezekre a nem véletlenül piacvezető szenzorokra a jelenlegi kormányzat egy huncut petákot sem ad, sőt ha külföldről rendeled még az ÁFÁ-t is befizeted nekik.
-
HarryPotter
őstag
válasz PressAnyKey #2971 üzenetére
félve írom: anubis-ról tudsz infót adni?
my three wishes to god , the salvation of the souls of mankind , an elevator to heaven and one night with Aphrodite, in no particular order
-
SFU
tag
válasz HarryPotter #2972 üzenetére
https://prohardver.hu/tema/diabetes_cukorbetegseg/hsz_2959-2959.html by PressAnyKey
A közepe táján van a link:
https://bionicwookiee.com/2021/04/02/anubis-the-g6-reborn/Üdv!
-
-FreaK-
veterán
Hatalmas áttörés jöhet a cukorbetegek kezelésében
Tudom, sokadik, de hátha ez lesz megoldás, egyszer. -
-FreaK-
veterán
Feleségem reggel a buszon hallott valamit a rádióban, hogy a kormány tervezi, hogy jobb/több támogatást ad a diabétesszel élőknek, valami olyasmit is hallott, hogy terveznek egyéb szenzorokat is behozni.
Egyelőre nem sok mindent találtam, róla, de itt egy cikk:
Miniszterelnöki Kabinetiroda: Elkezdődött a Nemzeti Diabétesz Stratégia kidolgozásaMegpróbálom azért megkeresni a konkrét rádió műsort is.
Szerk: lehet félre értette és tesztcsíkról volt szó és nem szenzorról, Index.hu [link]
[ Szerkesztve ]
-
válasz -FreaK- #2975 üzenetére
Aha... Kb olyan lesz mint a Nemzeti Virtuális Tér. Kitömni a haverok zsebét úgy, hogy az elveszti közpénz jellegét.
Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
-FreaK-
veterán
válasz krisz768_ #2976 üzenetére
Á, az téves, csak rosszul hallotta a feleségem valszeg.
Forrás FM. volt a rádió, azt mondja, nem tudom, hogy vissza lehet-e hallgatni az adást, de ma olyan dél-1 óra körül volt.cigam: na erről még nem is hallottam, de persze egyáltalán nem meglepő ez kishazánkban. Bele sem gondolok inkább, mert csak a vérnyomásom megy fel megint..
-
Croft-21
őstag
Tegnap inzulin beadás előtt azt vettem észre, hogy légtelenítés során a tű hegyén inzulin cseppek jelentek meg, ami ugye normális, de nem akart abbamaradni, kis cseppekben folyt ki belőle. Ezt szerencsére egy tű cserével megoldottam, de utána meg az történt, hogy amikor beállítottam pl 10 inzulin egységet és megint elkezdtem volna légteleníteni, akkor a gomb benyomása után egyből nullàra ugrott, nem adagolt. Szétszedtem a pent, összeraktam és utána valahogy jó volt. De azért ez aggasztó, mivan ha elromlik és nem tudom beadni magamnak a napi adagot?
-
SFU
tag
-
_szantos_
csendes tag
Ritkán járok erre, de jobb később, mint soha.
A transmitter (TX) korától független kellene legyen az újraindíthatósági hajlandóság. Túl 60 szenzoron az a személyes tapasztalat, h nagyon szór a teljes szenzor-élettartam. 10-36 nap között volt már minden (ugyanazon emberen, sokáig ugyanazzal a TX-rel, 80%-ban karon hordott szenzorral).Egyébként ld. FB: Dexcom szenzor használók csoport
-
_szantos_
csendes tag
válasz HarryPotter #2972 üzenetére
A Dexcom szenzor használók FB csoportban többször is írtam az Anubisról. Mi pl 2-t használunk szenzorindításkor (és utána amíg nincs megbízható érték) átlapolva.
-
Croft-21
őstag
Már egész jól belejöttem az inzulin beadásba, de tegnap este amikor próbáltam beadni az éjszakait a combomba, akkor elég nehezen ment be a tű és miután kihúztam, akkor a szúrás helyén egy nagy vércsepp jelent meg és fel is dagadt kicsit a bőr azon a részen. Ilyen még nem történt korábban. Mitől lehetett ez?
-
Croft-21
őstag
Nem tudom Ti hogy csináljátok, de szerintem nem egyszerű farpofàba beadni. Teljesen ki kell csavarodnod, hogy lásd hova adod be. Eddig 1x próbáltam, még nem sikerült, de még próbálkozom.
-
PressAnyKey
csendes újonc
Elkezdődött a Nemzeti Diabétesz Stratégia kidolgozása
"A stratégia kidolgozásához a kezdetektől segítséget nyújt a Magyar Orvostársaságok és Egyesületek Szövetsége, a Magyar Diabetes Társaság, a Cukorbeteg Egyesületek Országos Szövetsége, az Egy Csepp Figyelem Alapítvány, a Sportos Cukorbetegek Egyesülete, a Szurikáta Alapítvány a Diabéteszes Gyermekekért, a Civilút Alapítvány, a Magyar Gyógyszerészi Kamara, az Országos Kórházi Főigazgatóság, Körner Anna diabetológus, valamint Tóth-Heyn Péter főorvos."
Azt hol lehet megnézni milyen javaslataik voltak/vannak a fenti szervezeteknek?
-
-FreaK-
veterán
Új Medtronic szenzor: Simplera
Type One TalksAz az okos inzulin pen is jónak tűnik, kipróbálnám.
-
krisz768_
tag
válasz -FreaK- #2993 üzenetére
Ez egy jó cgm-nek tűnik. Nem csak felrakni lesz könnyebb, kifejezetten pontosnak tűnik. Most lesz megújítva a g4-em, szóval remélem mire lejár a 2 év, már elérhető lesz Magyarországon is.
Én a novopen echo plus-t használom, hasonló a funkcionalitása, csak nem bt-s, hanem nfc-n kommunikál. A végén van egy kijelző, ahol kiírja az utolsó adagot és időpontját, szinkronizálni pedig xdrip-be szoktam.
-
-FreaK-
veterán
válasz krisz768_ #2996 üzenetére
Értem, köszi!
Most hallom ebben a videóban, hogy két verzió lesz a Simplera-ból, egyik az okostollal, a másik a pumpájukkal működik együtt, de nem lesz kapható különálló szenzorként.Az egyéb diab tech hírek is érdekesek, ajánlom megnézésre:
12 diabetes tech things expected in 2024- ultimate tech roundup[ Szerkesztve ]
-
PressAnyKey
csendes újonc
válasz -FreaK- #2993 üzenetére
A szokásos megbízhatatlanság - a Medtronic által tesztelésre odaadott 3 szenzorból csak kettő futotta végig az egyébként igen rövid 7 napos üzemidőt a youtuber szerint - és igen magas MARD jellemzi ezt a szenzort (google: MARD simplera medtronic). A 10 feletti MARD az ma már siralmas egy új szenzornál. Főleg ahogy mutatja pont az alacsony tartományban jönnek a pontatlan értékek.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest