Új hozzászólás Aktív témák
-
gaborn1
tag
Sziasztok!
Van nekem egy Dell g3 laptopom. Február 17-n lett vásárolva, viszont március 17-n lett először bekapcsolva. Dell honlapján ha lekérdezem Service Tag alapján, akkor azt írja 2023 március 17ig érvényes a gari. Ilyenkor melyik a mérvadó?
Jótállási jegyén ugye az van h február 17-től 1+2 év azaz összesen 3 év a gari.
Köszönöm. -
gaborn1
tag
Sziasztok!
Adott egy Dell Inspiron 5000 Series laptop, még nagyon sok garancia van rá Service Tag alapján (Biosban is benne van, meg matricán is a laptopon). Papírok viszont elvesztek egy költözés alkalmával (garancia jegy/Számla). Ilyenkor Service Tag alapján lehet garanciát érvényesíteni vagy papírok nélkül elküld a szervíz a francba? Köszönöm a választ.
szerk: Esetleg ahol vettem egy számla másolatot tudok kérni, de garancia jegyem akkor se lesz, az is jó lehet (a számla) ?
[ Szerkesztve ]
-
gaborn1
tag
Köszönöm neked és a többieknek is a választ. Abban tudsz/ tudnátok segíteni, hogy ez konkrétan milyen garancia?
"Onsite Service After Remote Diagnosis"
Értem magyarul mit jelent, csak egy kis megerősítést szeretnék. Tehát hibabejelentés után házhoz jönnek és helyben szerelnek? (Egy Inspiront? Ez nem csak üzleti gépeknél szokott lenni?) -
gaborn1
tag
Sziasztok!
Adott egy Dell Latitude 5400, amivel 2 problémám is lenne (az elsőből jött a második)
Kb 7 hónapos a gép, de 1 héttel ezelőttig bekapcsolás nélkül csak állt. Azóta használom, 95%ban töltőről, néha 1-2 órát akksiról. Mikor 1 hete ránéztem akksi elhasználódásra, kb 7% volt. Ma úgy adódott, hogy egész délelőtt akksiról ment. Kb 26% körül jártam, mikor 1ik pillanatról a másikra halványabb lett a kép, kiírta, hogy energiatakarékosba van, és az akksi azt írta, hogy 7% van hátra, futtattam rajt egy battery reportot: [kép] Ez normális, hogy ennyit esett 1 merülés alatt? 62,6ról 60,7-re.
A ásik problémám ebből adódott. Felnyitottam a laptopot , hogy megnézzem, nem-e púpos az akksi, hátha az lesz a baj. Sajnos a többet erővel, mint ésszel elv miatt 1 minimálisan sikerült eldeformálnom a touchpad alatti részt, remélem a képeken látszik: [kép] [kép]
Ezt hogy tudnám vissza egyengetni? nagyjából 1-2mm az elállás.szerk: akksival kapcsolatban még: windows pár perce még azt jelezte, hogy 83%-on van és kb 1 óra feltölteni, most meg azt írja maxon van...
[ Szerkesztve ]
-
gaborn1
tag
Sziasztok!
Ismerősöm venne pár hónapos (még őrlődik) 5400/7400 Latitude-t. Ezek többsége nagyjából 220-280E között van (felszereltség és garancia függvényében) árban. Ami az én kérdésem lenne: ST alapján lekérdezve őket, szinte kivétel nélkül mind külföldi gép (UK, Svédország...), mégis sok év garival hirdetik ezeket. Dell javítja ezeket gond esetén? Honosításra kb 0 esély van, ki tudja, ki volt az eredeti cég és mi annak a székhelye.
-
gaborn1
tag
Sziasztok!
Latitude 7420-t néztem ki gépnek, de kívétel nélkül külföldi billesek kb, tehát gondolom nincs honosított gari, meg kb esélytelen is adatok nélkül (sok svéd van pl). Ezek felejtősek, mert (ha jól tudom 1x javítanak csak honosítatlant) nem érvényesíthető a gari?
-
gaborn1
tag
válasz Tsebacsi #71830 üzenetére
3-ast semmiképp nem akarok, mivel volt nekem is több, mint 1 évig 5400-am, annak nagyon bejött a billentyűzete, csak elkalandoztam 1 évig gamer vonalra, de most visszamennék. Nekem semmi javítás nem volt rajt.
Csak azért gondolkoztam a 7-esen, mert a magyar billes, rendes magyar garis 5420-ak kb annyiba kerülnek, mint a kérdéses 7-esek.
-
gaborn1
tag
válasz szabonagyur #71842 üzenetére
Nyomsz neki egy aida stress testet kicsit és utána/közbe gépelsz wordbe?
-
gaborn1
tag
Latitude 5420 aprócska gondom lenne:
Hiába dugok Jackbe fülest, nem érzékeli, nem dobja fel egyáltalán, hogy bedugtam volna. Minden driver legfrisebb.
Próbáltam eszközkezelőben hang,videó,játékvezérlőknél törölni a drivert és újra rakni, törölni és régebbit felrakni, törölni és újraindítani windowst hátha talál magának valamit.
Feladatkezelő indítás fülön Realtek HD audio unversal service és waves maxx audi servicet engedélyezni, mind2-t letiltani, csak az 1iket engedélyezni másikat tiltani.
Újraindításkor benn hagyni fülest hátha úgy felismeri (ígyse), a vége ugyan az: vezérlőpult, hangok alatt feldobja a hangszórót és a fejhallgatót is, de a fejhallgatóra mindig azt írja, hogy nincs csatlakoztatva.
Már csak azt nem csináltam kb, hogy elmegyek boltba egy bluetooth-os fülesért. Van valakinek ötlet? -
gaborn1
tag
válasz gaborn1 #71862 üzenetére
Érdekes, ha az eszközkezelőben (miközben be van dugva a füles) letiltom a hang,videó,játékvezérlőknél a realtek drivert és engedélyezem újra, akkor van füles. Viszont ha kihúzom és bedugom újra, akkor megint semmi.
szerk: ilyenkor amikor észleli a tiltás és engedélyezés után, akkor a hang bemenetek és kimeneteknél is mutatja a fejhallgatót (realtek), aztán ha kihúzom akkor megint semmi.
[ Szerkesztve ]
-
gaborn1
tag
válasz gaborn1 #71864 üzenetére
Úgy tűnik sikerült megoldani (3x újraindítottam a gépet, mind a 3x innentől érzékelte, ha a füles volt bent), tehát:
Dell Latitude 5420 jack füles probléma, nem érzékelte, legfrisebb driverekkel, realtek illesztőprogram: 6.0.9329.1, Win 11 ProLépések:
1. bedugod a fülest jackbe (végig bedugva marad)
2. eszközkezelő megnyitása
3. hang-, videó- és játékvezérlőkön belül realtek audió jobb klikk, eszköz tiltása, majd eszköz engedélyezése
4. tálcán sárga mappa ikon, bal oldalt Ez a gép kiválasztása, jobb felül keresőbe: realtek (ez eltart 1-2 percig)
5. kereső végig futott, olyan mappát kell keresni a listán (nekem a legfelső volt), hogy RealtekHDaudio
6. dupla klikk rajta, majd WIN64 mappa és lepörgetve a listán RtkNGUI64.exe
7. erre duplaklikk, itt már a képen 3 csíkot kell látnod hangerővel: Hangszórók, Mikrofontömb, Fejhallgatók, valamint a program indításkor feldobja, hogy adjon-e értesítést eszköz csatlakoztatásakor ennek bepipálva kell lenni.Hát ennyi, mióta ezt lezongoráztam, azóta (koppkopp) működik. Bocsi, ha nagyon szájbarágós lett.
[ Szerkesztve ]
-
gaborn1
tag
válasz szabonagyur #71874 üzenetére
Sehogy se jó, mert ha leejted akkor azt írtad 95XX kapsz, amiről nem hallottál jókat (mi nem jó rajt?), ha meg marad ez, akkor meg a hibával ragadsz.
-
gaborn1
tag
válasz szabonagyur #71878 üzenetére
Leragasztás? Nincs rajta privacy shutter?
-
gaborn1
tag
válasz szabonagyur #71881 üzenetére
Mármint én a kamerára kérdeztem, hogy miért ragasztják, ha van privacy shutter. Azzal tisztában vagyok, hogy a kamera ragasztás nem befolyásolja a gép felnyitását.
Vagy arra gondolsz, h ennek ellenére is ragasztva van a kamera és csak security engedélyével lehet leszedni pl online megbeszélésnél? Azért az kemény.
[ Szerkesztve ]
-
gaborn1
tag
válasz szabonagyur #71916 üzenetére
Dell power manager-ben ultrára van rakva a teljesítmény (Hőkezelés fül)?
-
gaborn1
tag
válasz arcitec #71939 üzenetére
Nekem egy 5420 van i7 1185g7/16gb rammal, nekem van alatta hűtőpad nem csak a hűtés miatt, hanem az így megemelt géppozícó számomra kellemes gépelési élményt ad.
Igen, ott a HP-t tolják főleg, mert általában 2-3 ember válaszol a kérdésekre, ebből az egyikük HP eladó (kisforgalmazó? nem tudom mi a pontos megnevezés.), Lenovóval sincs gond, ha T szériáról beszélünk.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest