Új hozzászólás Aktív témák

  • _adaml21_

    őstag

    Sziasztok!

    Szerintetek az normális, hogy kb. 14-15 hónapos Dell L502X laptopom 6 cellás akksija az aidában 51%-os elhasználódást mutat?
    Tudom, hogy degradálódnak az akksik, na de ilyen gyorsan, és ekkora mértékben? A garancia akksira is érvényes (vagy arra csak 1 évig)?
    Illetve, ha vennék egy új akksit, azt
    1, honnan lenne érdemes vennem?
    2, mit kéne tennem, hogy ne járjon így, mint ez?
    3, esetleg a mostani is "megmenthető" még?

    i7-2630qm, gt540, 6gb RAM, 750gb hdd, és FHD kijelző van benne, és kábé egy másfél órát bír filmnézéssel, és 2 órát szövegszerkesztéssel-filmezéssel- Dell Extended Battery móddal bekapcsolva, minimum fényerő, wifi off.

    Elég sokat használtam a gépet(napi átlag 4 órát, volt hogy néha kevesebbet, de volt olyan is, hogy egy nap 10-12 órát egyhuzamban), és úgy hogy az idő nagy részében (kb 85%-ban) be volt dugva a töltő, és csak a maradék időben használtam akksiról. Ezt azért csináltam így, mert otthon leginkább gépigényes programokat futtatva (3D-s modellező, játék) használom külső monitorral, külső hangszóróval, és akksiról futtatva nagyon gyorsan lemerült volna, valamint a gép se nyújtott volna megfelelő számítási teljesítményt a programok gördülékeny futtatásához.

Új hozzászólás Aktív témák