Új hozzászólás Aktív témák

  • #33253120

    törölt tag

    válasz ravail #26062 üzenetére

    Szívemből szóltál. :)

    A járdázásra kitérve:
    Van amikor nincs más normális lehetőséged két bicikliút között, vagy bicikliútról útra térni csak a járda.
    Van amikor az úthibák miatt a sáv közepére kellene behúzódni szűk, vagy nagyforgalmú vagy takarítatlan úton, és az autósok kidudálnak, meg centizgetnek. Mert kényszerből kóvályogsz előttük. :( De ott kell menni.

    Amúgy én is biciklizem, és néha utálom a bicikliseket. :D Soknál se csengő, se lámpa, akinek van lámpája az gyakran nem az utat világítja, hanem a szemedet, ha meg szólsz neki, akkor vagy megköszöni, és megigéri hogy beállítja, vagy nem érti, de volt olyan is aki azt mondta, hogy így jött a boltból a bicikli, ennek ílyennek kell lennie, nem hülyék a boltban, ha így van beállítva, akkor így jó(!) Ezek alfaja a fejlámpás jedi általában nagy fényerejű ahova nézek odalátok jellegű lámpával. Tipikusan mindenütt megadják neki az elsőbbséget, mert amikor körbenéz a kerteszteződésben, a közlekedés többi résztvevője átmeneti látáskárosodást szenved, és azt szeretnék, hogy minél messzebb kerüljön tőlük.

    Szivem csücske még a srác, akit a Böszörményin láttam sokat az ősszel, ő az úton megy. De elöl-hátul villogó piros lámpa van neki felrakva. Nem gondol bele mekkora féktávot hagynak az autósok egy közeledő, vagy egy távolodó jármű esetén. Itt jegyezném meg, hogy a villogó piros, bár figyelemfelkeltő, de megkülönböztető jelzésnek minősül ha a kerékpárra van szerelve. Ha a ruházatra, táskára rakod akkor villoghat, de akkor is kell tenni a kerékpárra fényforrást.

    Nagy kedvenceim a törpekutya sétáltatók. Láthatatlan cérnapóráz, kutya a bicikliút egyik oldalán, gazdi a másikon. Krisztián jön, úgy csinál mint aki nem veszi észre, majd úgy áll meg, hogy az első kerék megfeszítse a pórázt. :) (Jaj, csókolom, meg akar ölni? Ha ezen átesek, akkor a kutya, meg én kórházba, maga meg a sittre jut...) Általában csak ebből tanulnak sajnos. :(

    További kedvencem a semmibe vezető bicikliút. Kijutsz az újkerten át a Doberdóra. Majd teleportálva továbbhaladhatsz, meg a Segner, Kossuth tér, Fórum...

    Volt még valami a fejemben bicikliügyileg... Mindegy, majd ha eszembe jut megtudjátok. :D

Új hozzászólás Aktív témák