- Windows 10
- Önfenntartásra rendezkedik be a kínai chipszektor
- MinDig TV
- Milyen NAS-t vegyek?
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- ASUS routerek
- AliExpress tapasztalatok
- F-Secure termékek
- Chiptörvénnyel készül Trump elnökségére Dél-Korea
- Egy vagyont költött a kriptoipar az amerikai választásokra, kilőtt a bitcoin
Új hozzászólás Aktív témák
-
nagyúr
válasz RandomName #146897 üzenetére
A fenti példánál maradva, ez olyan, mintha kimennék hozzád, ahol éppen dolgozol, mutatnék egy fényképet, hogy mondjuk elromlott ez a lámpa, ki kéne cserélni, te ránézel, "Hmm, ez tényleg nem ég, ki kell cserélni. Kapok 10000Ft-ot a szakvéleményért."
Más kérdés, hogy ha eljössz, az nem 5 perc, az utazás ideje is pénz, lehetnek felmerülő költségek, amit nyilván kifizetek, ha kell, főleg, ha monopolhelyzetben vagy... De aki a várható profit érdekében ennyi befektetést nem tesz, azzal nem biztos, hogy szívesen dolgozik az ember. Ez olyan, mint a lakáshitelnél az ingyen értékbecslő. Gesztusértékű dolog (mondjuk amúgy sem túl etikus pénzt kérni olyanért, amit nem én akarok, hanem a bank, de ez a téma messzire visz )[ Szerkesztve ]
-
sto1911
veterán
Ti meg azt értsétek meg, hogy azt a pénzt így is meg úgy is ki fogjátok fizetni
-
bul07
nagyúr
válasz sto1911 #146904 üzenetére
Már ha színpatikus ahogy kezeli a betegeket, meg nem egy ügyfelén akar meggazdagodni, mert ha első alkalom után nem megy többet akkor nem fizeti meg
És lehet ezért is kér pénzt az első alkalomkor is mert sokan hagyják ott első alkalom után, csak nem kapcsol hogy erről esetleg ő is tehet
(A én körzeti fogorvosom is nagyon unszimpatikus, de ő a körzeti)
[ Szerkesztve ]
( ͡° ͜ʖ ͡°) Samsung Galaxy A52S / Samsung UE48H6400 / Touran 1.9PDTDI 90LE (2005)(BRU) ( ͡° ͜ʖ ͡°) ---->"A nők pedig olyanok, mint a parkolóhelyek. A jobbak mind foglaltak, a maradék meg vagy rokkant, vagy fizetős..." - By:elfelejtette
-
bul07
nagyúr
válasz sto1911 #146906 üzenetére
Nem kell de azért sok orvosnak a modora közelít az isten vagyok kategóriához
Miénk nekem makkor lett nem szinaptikus mikkor megkérdőjelezte a szavamat
Mentem hozzá hogy sok sok év után a tömött fogam érzékeny lett a hidegre, egy első fogam
De tényleg a végén már egy csapvíznél is nyilallt nem hogy hűtőből kólánálMondom neki hogy hidegre érzékeny, ránéz, mondja az nem lehet rendben van a tömés, mondom de és már nem is kicsit, mondja nem, mondom igen
Mondja akkor megnézzük, erre egy vattapálcára ráfújt valamit amitől hideg lett, két szomszédos foghoz hozzányomta majd a érzékenyhez, majd kiugrottam a székből
Megszólal ez tényleg érzékenyMintha hobbiból járna az ember fogorvoshoz
Aztán kifúrta a tömést majd a fogat is elkezdte csiszolni majd betömte
Kész volt kifelé tükör ránéztem, hát nem rosszul csinálta meg, nem volt elég magas nagy rés volt összecsukva, de tényleg
Mondom ez így nem jó
Visszaültet ránéz erre tényleg nem jó és még rakott ráUtána volt még egy tömés kiesésem amit újratömött
De olyan jól dolgozik hogy már mindkettő tömés és a fog vonalában elkezdet feketedni, pár év alatt
Előző orvos olyan jól megcsinálta hogy 8-9évig bírta övé meg, három vagy négy évet is alig
Elmenni megint nem akarok mert akkor gondolom megint ki kel fúrni a tömést és megint faragni rajta és a végén nem marad a fogambólNem beszélve hogy olyan ellátás is be van írva amin nem voltam, ugye meg lehet nézni online a TAJ nyilvántartást hogy mikkor mi volt felírva kivizsgálva
És be van írva fogkő-eltávolítás közben a közelében se voltamNa de volt egy jó fogdoki az olyan rendes volt és olyan jól dolgozott
Volt hogy egy alkalommal két fogamat is húzott egyszerre és meg se éreztem, olyan gyökereket szedett ki amit már az íny is benőtt, és megmutatta a fog gyökerének a végén lévő gennyzacskót
Jó doki volt csak elköltözött Hajdú Biharból
Nem is tudom 4-5fogat húzott ki és 3-4fogat tömött be[ Szerkesztve ]
( ͡° ͜ʖ ͡°) Samsung Galaxy A52S / Samsung UE48H6400 / Touran 1.9PDTDI 90LE (2005)(BRU) ( ͡° ͜ʖ ͡°) ---->"A nők pedig olyanok, mint a parkolóhelyek. A jobbak mind foglaltak, a maradék meg vagy rokkant, vagy fizetős..." - By:elfelejtette
-
bul07
nagyúr
válasz Aryes #146908 üzenetére
Debrecenbe is van "műhelye" (rendelője), elméletileg szájsebész is
Csak nem fogom leírni a nevét mert nem akarok magamnak bajt
-
belinho
senior tag
válasz sto1911 #146911 üzenetére
Látom továbbra sem érted, mindegy én feladom. Megpróbálom utoljára egy "faék" egyszerű példával elmagyarázni, ha megérted-megérted, ha nem-nem.
Bemész egy ruha vagy cipőboltba, szeretnél felpróbálni pár cipőt vagy ruhát, majd megkéred az eladót, hogy hozzon neked ebből a ruhából-cipőből ilyen méretet, erre ő azt mondja, persze 2 ezerért keresek neked méretet.
Te egyből adod neki a 2 ezret? Vagy sarkon fordulsz?
Vagy nem mond semmit és odaviszi, te felpróbálsz ezt-azt, de végül úgy döntesz mégsem jó vagy nem tetszik és ott nem veszel semmit, erre az eladó, szia uram foglalkoztam veled, fizesd már meg az időmet, adj 2 ezret.
A te eszmefuttatásod szerint akkor ez így teljesen normális dolog!
Ha szeretsz ilyen helyeken vásárolni, akkor hajrá!
Semmibe nem kerül az eladónak, hogy odahozza neked a méretet, ahogy a fogdokinak sem az, hogy belenéz a szádba, első alakalommal.
Én értem, hogy te mire gondolsz, hogy foglalkozott velem és ennek ára van, de vannak olyan dolgok, amiért nem szoktak- illik pénzt kérni, ha nagyon tényleges munka nincs mögötte. -
iscsu
tag
Sziasztok!
Keresnék használt üzleti lapost 50-70e ft közt (Dell E5440, T430, ilyesmi), lehetőleg minimum egy órás akksival, magyar billentyűzettel, B+ állapottól felfelé, helyi átvéttel.
Ugyanitt Huawei P20 eladó, topikból érkezve kedvezőbben.
[ Szerkesztve ]
-
sto1911
veterán
válasz belinho #146913 üzenetére
Nem megfelelő a példád, de mindegy.
A fogorvos míg veled ingyen foglalkozik, addig kereshetne pénzt is. Ha te ingyen dolgozol, hát kellenek ilyen emberek is
Ha szerinted nem illik akkor ne menj oda, ilyen egyszerű, ezt már azelőtt megírtam, hogy feladtad volna.
[ Szerkesztve ]
-
HARDVERAPRÓD
válasz belinho #146914 üzenetére
Szia. Ahogy írod a semmiért kér pénzt? Ha semmi lenne akkor nem kéne hogy hozzá fordulj, hogy szaktanácsot adjon. Plusz ha az első alkalommal nem kér pénz, máshol úgyis felszámolja majd beleépíti az árba, csak nem tudsz róla, így nyugodt a kis lelked, nah ő nem kert pénzt ezért meg azért….. Ha hozzám is jön szaki, még ha ismerős is, azért hívom, akár 5 percre, akár több órára is, mert én nem tudom (de akár nem is akarhatom) megcsinálni. Kifizetem a mennyit kér. Ez lehet itt amit mondasz szellemi dolog is, tehát szaktanácsadás is. A ruhás hasonlatod meg épp nem jó ide szerintem.
-
mezis
félisten
válasz belinho #146914 üzenetére
- Akkor nézz bele a gyerek szájába és intézd magad a továbbiakat.
- Egy fogorvosi rendelő kialakítása, fenntartása valamivel többe kerülhet egy cipőboltnál és az általad egyszerűnek gondolt fogszabályozáson túl komplikáltabb beavatkozásokat is végezhetnek, pl implantáció. Sterilitás: Ahhoz, hogy belenézzen egy szájba, gumikesztyű csere, eszközök sterilizálása és itt van még ez a pandémia: páciens utáni fertőtlenítés. Akinek ugye csak a szájába kellett benézni.
De akinek mindegy, az kezeltesse fogait a cipőboltban...mezis
-
belinho
senior tag
Ezért beszélnek mindig csillagászati összegekről, mikor fogszabályozásról van szó. Vannak viszont korrekt szakemberek, akik nem a lehúzásra mennek, hanem tényleg gyógyítani akarnak. Kár volt hozzászólnom az egészhez, de mint fogszabályzós segíteni akartam, menjen mindenki oda ahova akar, fizessen amennyit akar. Megcsinálják ugyanazt a fogsort pár százezerért, de akár 1,5 millióért is.
-
Salex1
őstag
Én úgy tudtam hogy Xbox live előfizetéssel, bármilyen gépen lehet játszani az Xbox játékokkal. És csak stream eli a játékot így nem túl nagy erőforrásigényes.
Viszont most kipróbáltam és valamiért nem megy a Forza 5, nagyon nagyon lassan töltés ki is fagy. -
Atomantiii
addikt
Ha már szóbakerült az xbox nincs valakinek feleslegben digitális TV tuner hozzá?
-
sto1911
veterán
-
hentes555
senior tag
Sziasztok!
Media Markt pontokat keresek, 4 db kellene összesen, ha valakinek van kérem jelezze privátban. Nem ingyen kellene.
"Tiefe Brunnen muss man graben wenn man klares Wasser will"
-
Cs1csó
félisten
válasz belinho #146919 üzenetére
Azért csillagászati mert nem annyi, hogy bemész beszúr egy injekciót kihúzza a rossz fogat és már mehetsz is. Hanem itt akár 2-3 éves rendszeres találkozás a fogorvossal, a végére pedig az összeg szép nagyra fog dagadni. Plusz nem lehet fogszabályozásba fogni ha van rossz fogad tehát előbb azokat kell megcsinálni, rendbe tenni.
-
sto1911
veterán
Két medencés mosogatószekrényt hol találok minél olcsóbban? Semmi extra nem kell, nem olyan helyre megy
-
belinho
senior tag
válasz sto1911 #146922 üzenetére
Látom még mindig nem érted, pontosan, hogy erről szól az egész, a pénzről. Attól, hogy valamelyik szakember jóval drágábban dolgozik mint a másik, az még nem jelenti azt, hogy jobb szakember és az eredmény is jobb lesz. Nem arról van szó, hogy nem akar az ember fizetni, hanem arról hogy mennyit fogsz kifizetni a munka végén.
-
Papaj x
senior tag
válasz DrBubo77 #146931 üzenetére
Ez a mobil flotta ajánló ph-n. Nem sikerült kapcsolatot létesíteni velük.
mezis: Elvileg ez is ugyan az, de lehet tévedek."A világon az emberi ész van a legjobban szétosztva. Mindenki meg van győződve róla, hogy neki egy kicsivel több jutott." - “Vezess úgy, mintha loptad volna”
-
belinho
senior tag
válasz Cs1csó #146926 üzenetére
Nekem ezt ne mond Cs1csó, én már végigcsináltam ezt, tudom miről van szó. Olvass vissza, itt azon ment a vita, hogy ez mennyibe fog kerülni. Lehet jóval drágábban is végigcsinálni egy fogszabályozós kezelést, az eredmény ugyanaz lesz. Ahol már egy konzultációért is elkérnek egy nagyobb összeget, ott valószínűleg már a tömés is drágább lesz, a többiről pedig még szó sem volt.
-
sto1911
veterán
válasz belinho #146932 üzenetére
Mert szerinted az olcsó minden esetben jobb, mint a drága, mert a drága csak lehúzni tud? Mert ha az első konzultáción rád szánja az idejét amiért pénzt kér, szerinted a semmire, mert te is meg tudod csinálni magad, akkor lehúzós? Ez a nagy igazságod?
Szegény fogorvos tudod mi? Egy profitorientált szakember.
Remélem nem kell elmagyarázni mit jelent ez.Ha csóró vagy, keresel másikat. Ha a drága bunkó veled, keresel másikat. Stb. De ilyen fekete-fehér nagy igazságokat kijelenteni, kb. egy ötéves gyerek értelmi szintje.
Bármit is melózol, remélem az első alkalom ingyenes, hisz az időd semmit nem ér
[ Szerkesztve ]
-
Cs1csó
félisten
válasz belinho #146936 üzenetére
Teljesen mindegy hova mész, tehát milyen metodikával számolják a költségeket a vége lehet, hogy kb. hasonlóan magas összeg lesz, én erre utaltam.
Tehát mikor először elmész és 2-3 év múlva kiveszik az utolsó fázisnál és összeadod az összeget lehet nem lesz jelentős különbség. -
RandomName
senior tag
válasz bul07 #146907 üzenetére
Kedvenc dokim, cégnél mindeni oda járt, mert mi csináltunk neki ilyen-olyan szereléseket, olyan pontosan tudott tömni, (pénzért) hogy a 2 év gari után pár héttel repedtek szét a fogaim.
A körzeti fogdoki nem akart hozzányúlni, mert szerinte ezzel már sok mindent nem lehet kezdeni.
Most úgy néz ki, sok év után, hogy azok nem menthetők....[ Szerkesztve ]
"A logout olyan mint egy joghurtkultúra... bedobod a bejegyzést, és minimum 8, maximum 24 óra múlva minden tag a téma egyetemi szintű szakértőjévé válik." By: DeFranco (2016)
-
belinho
senior tag
válasz Pyttawrx #146935 üzenetére
Onnan indultunk, hogy a srác mondta, hogy felhívtak egy dokit és 10 ezer Ft-ba kerül az első alkalom. Erre mondtam, hogy akkor nézzen szét máshol is, mert sok helyen akár ingyenesen is megnézik. Erre le lettem támadva, hogy a szakemberek idejét meg kell fizetni.
Egyedül Aryes értette eddig, hogy miről beszélek. -
sto1911
veterán
válasz belinho #146940 üzenetére
"Erre le lettem támadva, hogy a szakemberek idejét meg kell fizetni." És nem így van? Vagy tényleg ennyire képtelen vagy felfogni, hogy amíg téged ingyen néz, addig dolgozhatna pénzért is? Úgy, hogy egyáltalán semmi garancia nincs rá, hogy utána nála fogod megcsináltatni?
Azt hallottad már amúgy, hogy semmi nincs ingyen? Vagy olcsó húsnak híg a leve?
Az tök jó, hogy ti ketten értetek egyet, de a másik oldalon meg vagy hatan vagyunk (nem számoltam), akkor mi nyertünk?
[ Szerkesztve ]
-
RandomName
senior tag
válasz belinho #146940 üzenetére
A szakemberek idejét meg kell fizetni. Itt max az a kérdés, hogy melyik fogorvos, milyen üzleti modellt követ. De ez is át lett rágva.
Az első vizsgálat díja lehet róghözkötés, mert ha odafizettél, akkor visszamész.
Az első ingyenes vizsgálat is lehet röghozkötés."A logout olyan mint egy joghurtkultúra... bedobod a bejegyzést, és minimum 8, maximum 24 óra múlva minden tag a téma egyetemi szintű szakértőjévé válik." By: DeFranco (2016)
-
belinho
senior tag
válasz sto1911 #146941 üzenetére
Ember, eleve időpontra mész, valószínűleg akkor és azért, mert abban az időpontban nincs páciense. Nem veszem el senkitől a helyet, nem bukik pénzt rajtam.
Az első konzultáció meg nem 1-2 órás megbeszélés."Úgy, hogy egyáltalán semmi garancia nincs rá, hogy utána nála fogod megcsináltatni?"
Nincs rá garancia, de ha meg igen, akkor már van egy fizető páciense. Ennyi!Hihetetlenül egy negatív ember vagy te, a fogszabályozás komoly dolog, gondolom azért kapott valaki fogorvosi diplomát, hogy majd elrontsa az ember fogait.
Olcsóbban dolgozik és jól, híre megy, több páciense lesz a későbbiekben, jóval több haszna lesz mint aki drágábban dolgozik, kevés pácienssel. Mit nem lehet ezen érteni? Te szeretsz többet fizetni, vagy drágábban venni a dolgokat. -
sto1911
veterán
-
belinho
senior tag
válasz RandomName #146942 üzenetére
Attól mert kifizetted a konzultációt, vagy elmentél egy ingyenes konzultációra az miért lenne röghözkötés?
Kikérhetem több szakember véleményét is, én döntök, hogy melyik orvost választom. -
belinho
senior tag
válasz sto1911 #146945 üzenetére
Hagyjuk tényleg, bármit írok felesleges, állandóan azt keresed mibe tudsz belekötni.
Másnak meg jól megcsinálják és semmi baja nincs a tömésével, erre csak ezt tudom mondani, nyilván vannak negatív tapasztalatok is.
"Hogyne bukna, mert helyetted egy fizetős melót is megcsinálhatott volna."
Vagy nem, mert úgy osztotta be a betegeket. Ezt honnan tudod megmondani? Vagy hamarabb befejezett egy kezelést, vagy az egyik páciens lemondta az időpontját, és betett oda. Vagy eleve a munkaidő vége felé adott időpontot amikor már tudja hogy nem szoktak lenni.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Windows 10
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- RC modell földön, vízen, levegőben
- Kupon kunyeráló
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Renault, Dacia topik
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Xiaomi Mi 9 Lite - kilencre érdemes lapot húzni
- További aktív témák...
Állásajánlatok