- Windows 10
- Önfenntartásra rendezkedik be a kínai chipszektor
- MinDig TV
- Milyen NAS-t vegyek?
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- ASUS routerek
- AliExpress tapasztalatok
- F-Secure termékek
- Chiptörvénnyel készül Trump elnökségére Dél-Korea
- Egy vagyont költött a kriptoipar az amerikai választásokra, kilőtt a bitcoin
Új hozzászólás Aktív témák
-
bobace
addikt
válasz ProdyG #146795 üzenetére
[link]
Én velük csináltatom az enyémet, még nincs fent, de eddig minden rendben, szerződés már van.
Vagy 20 cég közül húztam ki őket. Nem a legolcsóbbak, két Pest megyei cég lett volna olcsóbban ugyanarra konfigurációra kb 5%-kal (amikről szintén pozitívak a tapasztaltok a napelemes topikban), de még így is az olcsók között vannak, és jöttek rendesen drónnal felmérni, stb, míg Pestről nem jöttek le, látatlanban meg nem mertem szerződést kötni...Nem az a szabadság, hogy azt teheted, amit akarsz, hanem, hogy nem kell megtenned, amit nem akarsz.
-
zolikaDB
veterán
Sziasztok!
Aki tudna, kérem segítsen.
Van egy HP Zbook laptop, benne egy Intel centrino advanced-n 6235 adapter.
Ha jól látom, ezen van a wifi és a bluetooh. Friss WIN10 Pro feltelpítve, DE: nincs bluetooth.
- Windows Update naprakész, nem talál ilyet
- eszközkezelőben nem találom a bluetooth-t
- HP oldalán nem találok drivert a bluetooth-hoz, vagy nem látom
- a WIN-ben megvan a bluetooth menü, de nincs "bekapcsológomb"Ilyenkor mi a fenét lehet tenni, hogy legyen bluetooth kapcsolat a laptopon?
[ Szerkesztve ]
-
zolikaDB
veterán
Köszi mindenkinek!
Sikerült végül, ott volt az Update-ben, a választhatók között.
Amikor tavaly tettem fel a 10-et, alapból ment a bluetooth, hogy most miért nem - nem tudom. -
RandomName
senior tag
válasz mezis #146796 üzenetére
Beballagsz a régi Váŕosházára, és egy borítékban bedobod a Javaslatok postaládába a porta mellett.
"A logout olyan mint egy joghurtkultúra... bedobod a bejegyzést, és minimum 8, maximum 24 óra múlva minden tag a téma egyetemi szintű szakértőjévé válik." By: DeFranco (2016)
-
mezis
félisten
válasz RandomName #146808 üzenetére
Ha meg nincs éppen nyitva, csak akad a környéken egy szemetesláda!
Végül ez egy alkalmasnak látszó felület.[ Szerkesztve ]
mezis
-
hentes555
senior tag
Sziasztok!
Lehet hülye kérdés, de olyan (férfi) fodrászatot keresnék, ahova nem kell bejelentkezni előre, csak odamegyek és megcsinálják. Ahova eddig jártam az nem opció már, sajnos az új munkahelyem miatt csak kb. 6-ra érek Debrecenbe, akkor meg már nem dolgozik.
A Biohairt ismerem, azon kívül keresnék más ilyen helyet.
"Tiefe Brunnen muss man graben wenn man klares Wasser will"
-
iscsu
tag
Van egy eladó Huawei P20 4/128 telefonom, topiklakóknak egy kis kedvezménnyel.
-
RandomName
senior tag
válasz micsiri #146814 üzenetére
Tetőt, fekvést, árnyékolást, beesési szöget, stb.
Ami ahhoz kell, hogy nagyjából be lehessen lőni, hogy egyáltalán mechanikailag felrögzíthető a napelem, és nem fogja árnyékolni mondjuk 10 jegenyefa, a beesési szög alapján milyen táblak ajánlottak, az ipari alpinista milyen módon tud kijutni a tetőre, stb....
Olyan dolgokat, amelyek árbefolyásolnak...."A logout olyan mint egy joghurtkultúra... bedobod a bejegyzést, és minimum 8, maximum 24 óra múlva minden tag a téma egyetemi szintű szakértőjévé válik." By: DeFranco (2016)
-
KROK640
nagyúr
válasz DrBubo77 #146797 üzenetére
Igen, sajnos ez így van, és valószínűleg azért, mert akik ezeket tervezik, javasolják, felügyelik mind úgyis autóval vannak, és el sem tudják képzelni, hogy valaki esetleg nem. (nesze neked zöld és gyalogosbarát város, ami le van tudva pár sétáló utcával).
Ezért vannak teljesen logikátlan és kényelmetlen döntéásek is, amik előrelhéatólag sajnoos úgy is maradnak :
Gondolok iltt remek dolgokra mint a Széchényi nyugati u találkozásánál megszűntetett zebrára (aminek köszönhetően a korábbi egy lámpa helyett várhatok háromra, de az autósoknak ugyanúgy meg kell ott állniuk), és ugyanezt valósították meg a Burgundia, Kossuth u találkozásánál, ahol a képen látható zebra már fel van számolva, így itt is hogy a szemlélt oldalon tudjuk folytatni az utunkat 3db lámpánál lehet várakozni a korábbi egynél (szerencsére, az utóbbi időben nem kell erre járjak)Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...
-
micsiri
tag
válasz RandomName #146815 üzenetére
Most családi házról beszélünk? Mert különben eléggé "parasztvakításnak" érzem.
Szerintem a ház mellett állva is fel lehet mérni ezeket.Végülis mindegy a lényeg hogy jó legyen.
-
Bjørgersson
félisten
A tócóskerti Sparban lehet kapni Guinness sört vagy inkább a belvárosban próbálkozzak?
As if all this was something more than another footnote on a postcard from nowhere, another chapter in the handbook for exercises in futility... • Samsung Galaxy S9, Fractal Design Define C, Kefine Delci HiFi IEM, Donner Dobuds ANC TWS eladóak: https://tinyurl.com/2jhv79td
-
bobace
addikt
válasz micsiri #146818 üzenetére
Nagyjából felmérhető lentről, igaz. Ahogy a többi is, amit írtak, hogy mire jó. De fentről csinál pl egy képet, megméri a cserepet és azt behuzza a programba, és már pakolja is fel a napelemeket virtuálisan. Onnan látja a várható termelést is, az alapján lehet számolni tovább.
Nem az a szabadság, hogy azt teheted, amit akarsz, hanem, hogy nem kell megtenned, amit nem akarsz.
-
bul07
nagyúr
válasz bobace #146821 üzenetére
Csak érdeklődést gyanánt
A szerződésben vállalt a cég Termelési garanciát?( ͡° ͜ʖ ͡°) Samsung Galaxy A52S / Samsung UE48H6400 / Touran 1.9PDTDI 90LE (2005)(BRU) ( ͡° ͜ʖ ͡°) ---->"A nők pedig olyanok, mint a parkolóhelyek. A jobbak mind foglaltak, a maradék meg vagy rokkant, vagy fizetős..." - By:elfelejtette
-
mongo
tag
válasz mezis #146796 üzenetére
Nagyon ügyesek voltak... A város felé haladva, a Böszörményi-Füredi út kereszteződésben a külső sávból, eddig a jobbra kanyarodó és az egyenesen menő egyszerre kapott zöldet. Most a kanyarodó később kap zöldet, így a külsőben mögötte álló, aki egyenesen akar menni, annak várnia kell... Itt
[ Szerkesztve ]
-
lorcsi
veterán
a VR srácok hova helyezték át a székhelyüket ?
régebben a volt Matáv székházban voltak, azt tudtam
de most ?eladó: vadi új soundcore motion+
-
dobolan
senior tag
válasz bul07 #146823 üzenetére
Velük csináltattam én is még tavasszal. Korrekt cég, meg vagyok velük elégedve. Termelési garanciát nem vállal senki, mert az időjárás határozza meg az éves napsütéses napok számát.
Szerk.: ja és a szolgáltatói hálózat minőségétől is függhet, amihez pont ugyanannyi közük van, mint az időjárás előrejelzéshez.
[ Szerkesztve ]
-
bul07
nagyúr
válasz dobolan #146827 üzenetére
De van olyan cég aki vállal
Teljesség igénye nélkül
[link], [link]Amúgy ez a legfontosabb ezt bele kel íratni, főleg ha honlapjuk fent van
Könnyen bele lehet futni olyanba mint Polgárék, tipikus naiv vásárló aki megbízik cégbe
[ Szerkesztve ]
( ͡° ͜ʖ ͡°) Samsung Galaxy A52S / Samsung UE48H6400 / Touran 1.9PDTDI 90LE (2005)(BRU) ( ͡° ͜ʖ ͡°) ---->"A nők pedig olyanok, mint a parkolóhelyek. A jobbak mind foglaltak, a maradék meg vagy rokkant, vagy fizetős..." - By:elfelejtette
-
dobolan
senior tag
válasz bul07 #146828 üzenetére
Csak az elsőt olvastam el. Abban a szokásos garanciák vannak benne, ami gyártói garanciák, kivéve a kivitelezésre adott gari. Természetesen ilyeneket a SolarX is vállal. Te termelési garanciát írtál, amit millió dolog határoz meg. A várható rendszertermelést napsütéses átlagok és benapozás alapján határozzák meg, nyilván a rendszer gyári paramétereit figyelembe véve.
És lentebb írtam, hogy a szolgáltató hálózati minőségét nem fogják vizsgálni. Ha engedélyezik, akkor a kivitelezést megcsinálják, de az viszont nem biztos, hogy nem fog neked magas terheltség esetén az inverter leszabályozni 253V-nál. A rendszer tudná az ígérteket, de a hálózat nem tudja fogadni a termelésed. Mehetsz a problémáddal a szolgáltatóhoz.
[ Szerkesztve ]
-
bul07
nagyúr
válasz xuldar #146830 üzenetére
Azért van értelme mert szinte ahány cég annyi fajta számolás, és telepítés után ha a termelésre nem vállal garanciát akkor akár lehet sokkal hosszabb lesz a megtérülési idő, ha nem hozza az elvárt termelést
Ha termelésre nincs garancia akkor ez így marad, vagy lehet újra fizetni pár panelért hogy hozza a kívánt termeléstPélda
Fogyasztás alapján kiszámolják hogy kell 1000 és akkor 7-8év múlva lesz nullán, na de ha nem termel csak 900-at akkor a megtérülés több évvel is kitolódhat
Rendszer rendben működik csak alul van méretezve és ez a cég hibája[ Szerkesztve ]
( ͡° ͜ʖ ͡°) Samsung Galaxy A52S / Samsung UE48H6400 / Touran 1.9PDTDI 90LE (2005)(BRU) ( ͡° ͜ʖ ͡°) ---->"A nők pedig olyanok, mint a parkolóhelyek. A jobbak mind foglaltak, a maradék meg vagy rokkant, vagy fizetős..." - By:elfelejtette
-
Salex1
őstag
válasz Zsoleszhun #146834 üzenetére
Csak vicceltem (bár tudjuk, hogy minden viccnek a fele igaz).
Van egy olyan oldal, hogy jarokelo.hu ott le lehet írni ilyeneket, és ők elküldik a hivatalos szerveknek. Amennyiben kapnak rá választ, arról értesítenek.
Korábban bejelentettem már pár dolgot, ami meg is valósult. Az egyik az úrrétje utcára a balra kanyarodás tiltása. Igaz akkor azt válaszolták, hogy jóvanazígy. -
Salex1
őstag
válasz Salex1 #146835 üzenetére
Bár látom már valaki feltette
És ott a válasz is bal oldalt, hogy szerintük ez így van jól.[ Szerkesztve ]
-
PofaJenö
senior tag
Mi épül a Jubileumi játszótérnél? Mert arra bicikliztem és látom hogy épp húznak fel beton elemeket jó nagy lesz azt láttam, Mömax vagy Möbelix ilyen táblát is láttam, de nem normális hogy ide épülne egy játszótér helyére .
Lumia 820 --> Huawei P9 lite --> Samsung Galaxy S 9 --> Sony Xperia 5II --> Samsung Galaxy S 10e. --> Samsung Galaxy S 22.
-
DrBubo77
veterán
válasz PofaJenö #146838 üzenetére
Sziget-kék lesz
Építenek egy konténer fogadóépületet.ÉN VAGYOK a feltámadás és az élet. (János 11:25)
-
mezis
félisten
válasz Salex1 #146836 üzenetére
Az egy másik gyalogos átkelő, de a logika ugyanaz: nem adok ződet, mer' a következő lámpánál úgyis pirosat kapsz. Egyébként meg ugye szabad jelzésre mindenki elindul katonásan egyszerre és azonnal és így szépen halad a forgalom. Senki ne akarjon sávot váltani, nyomja ottan abba' a sávba', ahová született.
Tényleg ez lenne napjaink jó forgalom szervezése?
mezis
-
nagyúr
válasz Fredo78 #146845 üzenetére
Nem tudom mit terveznek azzal a beton kockával, de ha úgy lesz karbantartva, mint az előző nyilvános wc, akkor adtak a sz@rnak egy nagy pofont. De a játékokra már igencsak ráfért a karbantartás.
A vidámpark meg olyan, mint a Tanú-ban, csak sokkal lepukkantabb állapotban, csak úgy árad belőle a szocializmus szelleme...
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest