-
IT café
Debian GNU/Linux
Új hozzászólás Aktív témák
-
Apollyon
Korrektor
Szia!
Nem kell testinget használni, teljesen felesleges lenne. Felrakod a stable-t, lecseréled a kernelt, a backportsban megtalálod a legújabb stabilat, ami 3.16-os. A jessie (ami jelenleg a testing) 3.16-ossal fog érkezni egyébként.
A testing repóval akkor lehetnek problémák, ha felraksz például onnan egy programot, aminek a függőségei mondjuk újabb pythont igényelnek, vagy más verziójú libeket stb. ami katyvaszt okozhat.
Én egyébként 3.16-os kernellel használom, amint kijön a 3.18, frissíteni fog (jelenleg a 3.17 a stabil a kernel.org-on, de ha jól tévedek akkor a páratlan verziójú kernelek nem jönnek debianra).
Testingből én 3 dolgot telepítettem: egy torrent klienst, SMplayert, meg az integrált INTEL meghajtóját, hogy ne legyen tearing az újabb HD videóknál sem.
Miután ez megvolt, "kikapcsoltam" a testing repót, szóval megmarad a stabil vonalon a disztró, ami fontos.
A lényeg: ha újabb kernelt is használsz (amit a wheezy-backportsból kell telepíteni) teljesen stabil marad a debian, tapasztalat.
A sebességgel én azt mondom nincs probléma, egy 5400-es vinyó van a gépben ezen van a debian, mégis bekapcsolás után biossal együtt kb fél perc alatt (miután beírtam a felhasználóm és a jelszóm is) már az asztalon vagyok.
#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.
Új hozzászólás Aktív témák
- Mass Effect sorozat készül az Amazonra
- OLED TV topic
- Vicces képek
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen monitort vegyek?
- Gaming notebook topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Extrém tartós SSD-t prezentált a Gigabyte
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- További aktív témák...
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - 2990 Ft-tól!
- GTA V komplett, eredeti PC verzió eladó
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- AMD Game Bundle: Warhammer 40,000: Space Marine 2 és Unknown 9: Awakening - LEGOLCSÓBB!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest