Új hozzászólás Aktív témák

  • Chal

    addikt

    válasz butch3r #5530 üzenetére

    5529: nem, a backup nem feature. https://www.protectimus.com/blog/google-authenticator-backup/ ha beírod google-be, én nem találtam olyan találot, ami alapján bárkinek sikerült volna (mert nem lehet)

    Önmagát nem tudja backupolni, az OS szintű backup pedig rendszerfüggő. IOS-on pl. a Google Authenticator app használja az IOS backup API-ját. Az app tudja jelezni, hogy milyen feltételek fennállása esetén készíthető róla full backup. Ha encrypted a mentés, akkor pl. mehet bele minden. Így egy telefoncserénél egy full restore esetén visszakapod a GA tokenjeit is (nem egyszer próbáltam, teljesen jól működik). De pl. a rohadék CIB token ezt nem támogatja, vagy kifejezetten megkéri az IOS-t, hogy őt semmi szín alatt ne backupolja (a pontos működéssel nem vagyok tisztában), ezért restore esetén mindig újra be kell aktiváltatni telefonon (de ez legalább csak 1db szolgáltatáshoz való megoldás, amiért még fizetek is).

    Egyébként szerintem szándékosan nincs ehhez felhős megoldás, és én pl. nem is szeretném ha lenne. A token az legyen csak nyersen egy token. Mint ahogy az látható, bárki tud főlé húzni felhős szolgáltatást, így minden igény kielégíthető. Viszont az alap sw nem baj ha használható olyan módon, hogy sehol máshol nincsenek tárolva a kulcsok, így akár személyes akár céges policynek is megfeleltethető.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák