Új hozzászólás Aktív témák

  • janos666

    nagyúr

    LOGOUT blog

    válasz PAUBEN #30061 üzenetére

    Én nem vettem észre változást, bár csak offline játszottam a 14.12-vel. Két vaktippel tudok szolgálni:

    1: Próbálj beállítani egy racionális max_fps értéket (autoexec.cfg vagy először csak konzolba próbára), pl. 60Hz-es monitorhoz 120, esetleg 180; 120Hz-eshez 120 vagy 240fps-t, hogy ne készüljön el feleslegesen túl sok olyan képkocka, aminek a felét/harmadát sem látod (mikor egymásra csíkozódnak egy képernyőfrissítésen).

    2: Másold ezt be (CTRL+C majd ott jobbklikk és beillesztés) egy admin jogú parancssorba:
    bcdedit /set useplatformclock true
    majd kérj egy újraindítást és a BIOS/UEFI beállításoknál ellenőrizd, hogy engedélyezett-e a High Resolution Event Timer (és bizonyos BIOS-ok esetén a Windows verziónak megfelelő 32 vagy 64-bites módban van-e).
    Én csak úgy "miért ne?" alapon használom ezt, mert nekem fix az FSB frekvenciám és nálam nem okoz mérhető javulást a DPC latency-ben, esetleg érezhető változást játék során, de bizonyos esetekben állítólag segíthet és papíron mindig jobb (bár gyakorlatban néha még ronthat is, ez esetben bcdedit /deletevalue useplatformclock és újraindítás).

    [ Szerkesztve ]

    TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."

Új hozzászólás Aktív témák