Új hozzászólás Aktív témák

  • Kiglerx

    tag

    válasz Roliiii #4225 üzenetére

    Tavaszmező utcáról tudok nyilatkozni, igaz nem neumann kar, de hátha valakiben felvetődik ez a kérdés:

    A nagy előadókban oldalt vannak konnektorok. Az értelmesebb diák elosztós hosszabbítót hoz, nem pedig önző pöcs mádon befoglalja a konnektort. A kisebb termekben pedig gyakorlati / labor órákat tartanak. Ezeken az órákon nem lesz szükséged laposra, bár laborokon van konnektor szarásig, nagyjából az összes elektronikai ketyerédet fel tudod tölteni, bár első szemesztertben laborba nem jutsz be, maximum, ha eltévedsz az órákra menet.
    Véleményem szerint agy elsősnek az első félévben felesleges laptop, sőt, csak hátráltat az odafigyelésben / tanulásban. Okés hogy tök jó, hogy lehetne azon jegyzetelni, amit nem engedtek a középiskolában a tanárok, de felvetül a kérdés, hogy mit Villamosmérnök hallgatóként nézzük sorba:
    Matematika? Ugyan, mire egy egyenletet bevinnél eltelt az óra 20%-a és totál lemaradtál
    Villanytan? egy órán 20 ábra / kapcsrajz :)
    Informatika? Talán, bár erre be se jártam igazából
    Villamosipari anyagismeret? Közgazdaságtan? Ha laptop van nálad, akkor játszani fogsz rajta, és nem figyelsz oda, mert annyira érdekfeszítő az óra
    Digitális technika? 90% rajz :)
    A többi óra gyakorlat, itt ha előveszed a lapost, akkor megkérnek, hogy vagy tedd el vagy fáradj ki az óráról.

    Második félévben bejön 1-2 tárgy, ahol van értelme a laposnak illetve szimulációs progikkal gyakorolni, jegyzőkönyvet írni, neten anyagokat keresni az óraközi szünetekben, de ismétlem, egy elsőévesnek első szemeszterbe felesleges a laptop, csak segít elbukni pár kreditet.

    Amúgy a brazos a legjobb választás. Lenovo E325-s laposomhoz nem is viszek töltőt még az olyan napokon se, amikor bent vagyok az Egyetemen reggel 8-tól délután 5-6-ig, mivel a 8 órás akkumulátoridő bőven elég, mert úgyse minden órán használom. Bár ha lemerülnék, se lenne gond, mivel ez a típus kezd elterjedni Egyetemünkön, így könnyen találok olyat akinél esetleg van töltő :)

    A válaszok készen vannak, csak jól kell kérdezni

Új hozzászólás Aktív témák