Új hozzászólás Aktív témák

  • doberman

    senior tag

    válasz grafnet #37853 üzenetére

    Ácsi...
    pl nálunk a készenlét a következőképpen valósul meg: a páciens rendesen bemegy dolgozni 7:30-16:20 között, megy amerre kell teszi a dolgát. 16:20- másnap reggel 7:30 között készenlétes. Készenlétes autóval haza megy, és várja, hogy a koordinátor hívja telefonon. Ha szerencséje van nem megy sehova (!) tv-zik, alszik reggelig utána bemegy dolgozni. Ha beüt a mennykő akkor autóba ül és teszi a dolgát vagy helyben vagy máshol - de az már készenlét alatti túlmunkavégzés - túlóra. És ez így megy egy hétig.
    A készenlét alatt nincs pia, nincs sütizés másik városban, nincs szauna a strandon, nincs nagyilátogatás mert időben el kell indulni. Ergo nem teheted meg azt amit csak szeretnél... (hagytam én már félbe flekkensütést, születésnapot, de autóbütykölést is.) Külön díjazás jár maga a készenlétben töltött időért, és külön a túlóráért.
    Egyébként ezt feszegették meg egy EU-bíróságnál és olyan bírósági döntés született, hogy a készenlétben töltött idő igen is beleszámít abba a munkaidőbe amit mi a nyugdíjhoz "gyüjtögetünk" Magyarországon. Ez EU-s bírósági döntés és ajánlás mint olyan ránk is vonatkozik. Egyébként lehet menni a bíróságra ha ezt a munkáltató nem számolja, és nem tud vele elszámolni. Ha az itthoni bíróság kedvezőtlenül dönt goto Strasbourg, ott már igazad lesz.

    ha jól számolok:

    8lnu

Új hozzászólás Aktív témák