Új hozzászólás Aktív témák

  • HSM

    félisten

    válasz #Morcosmedve #95862 üzenetére

    Laptopban más... Itt az i5 és i7 között a 3MB helyett 4MB L3 és a magasabb órajel mindössze a difi. Mobil procikban i3-tól mindben van HT. És használom is, mert kell neki, mert amúgy nyers erőben nem bővelkedik. Viszont ahol van nyers erő bőven (pl. a 3,675Ghz-re húzott i7-920-asom régen) ott már erősen versenyeznek egymással a HT előnyei és hátrányai bizonyos feladatokban, mint pl. a mai játékok.

    Pont ez a baj, hogy nem teljesít mindenhol jobban. Pl. az OS priorizálást teljesen hazavágja. Egyszerűen semmi nem garantálhatja, hogy egy háttérfolyamat ne nyúlhasson le a kritikus programszáltól erőforrást a második logikai szálon keresztül, és ez fix gondja a techológiának. Játékokban tipikusan ez nyal vissza csúnyán. Hiába dolgozna többszálon gyorsabban, ha a legmelósabb szál elől elveszik az erőforrást, és meg kell várni, addig meg minden áll. Majd megmutatom neked élőben, fogsz lesni. ;)

    Persze, változott a belseje, de ez elvi hibája a technológiának, nem tudsz vele mit kezdeni. Azaz de, kikapcsolni. ;] Csak akkor praktikusan csináltál egy i5-öt az i7-ből, és közben kidobtál az ablakon cirka 30 rugót a semmire.

    Mint írtam, van amire nagyon jó, pl. rederelésre instant +40%, vagy videókódolás, ott nincs kritikus szál, ott csak az előnyök jönnek ki.

    (#95863) hackeeeee: Még csak Hablaty se kell hozzá. BIOS-ban ki-be lehet nyugodtan kapcsolgatni a HT-t, meg se kottyan az OS-nek. ;) Hablattyal max azt érdemes tesztelnetek, mekkora difit ad a valódi i5 2MB-al kisebb L3-a. ;) A korábbi tesztek alapján amúgy nem túl sokat.

    HT-vel annyiból nehezebb az OC, hogy jobban fűti a procit, hiszen nő a terhelése, belső kihasználhatósága (kitölti a pipeline stallokat) és ezáltal műterhelésben sokkal jobban fűt. De ez nem annyira lesz releváns a mindennapokra. :N

    Egyébként szinte biztos vagyok benne, hogy nem fog csalódást okozni, jó cuccok ezek. :R

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák