Új hozzászólás Aktív témák

  • sentosa

    csendes tag

    Probléma leírása: vettem egy NVidia GeForce 9600GT videokártyát, eddig az alapra integrált vidokártyával vígan futott a gép, de most nagyobb grafikai igényű programokat is használnék.

    De !: Amint tökéletesen beillesztem a kártyát a PCIe x16 slotba, tápkábel rádug, és bekapcsolom a gépet, a rendszer nem indul el, kiakad az elején.

    - Ha DVI kábelt rádugom, akkor fekete marad a képernyő, nem tudom mi történik,
    - ha VGA kábelt használom továbbra is (alaplaphoz csatl) akkor látom, hogy elkezd tölteni a rendszer, de rögtön ki is akad.

    Ekkor megnézem a BIOS-t és látom, hogy a kártya beillesztése átállította az elsődleges eszközt floppy-ra. Kihúzom a videokártyát a slotból, majd visszateszem Hard Drive-ra, és elindul a gép, ahogy kell. Ha újból rádugom a kártyát és elindítom, akkor megint kiakad , és megint BIOS-ban vissza kell állítani HD-re, kártya nélkül indítani.

    Tehát a videokártyát észleli a rendszer, de az átállítja a BIOS-ban az indító file helyét.

    Ha a tápkábelét nem dugom rá, és a kártya a slotban van, akkor elindul a rendszer, de az eszközkezelőben nem látszik a videokártya, csak az alapra integrált.

    Ha a kártya friss driverét megpróbálom telepíteni, és a kártya a helyén van ( tápkábel nélkül), akkor azt írja a telepítő, hogy nem talál megfelelő eszközt és leáll.

    HW adatok:

    ALaplap: Gigabyte G41M-ES2L
    Proc: Intel Core2 Duo
    Táp: Arctic Cooling 550W

    SW: Win7 Home Premium x64bit
    Minden létező driver és Bios frissített.

    Kérem, csak azt ne írjátok, hogy telepítsem újra újra az oprendszert. Ha esetleg az oprendszerben valószínűsítitek a hiba forrását, akkor kérem adjatok ötletet, hogyan lehet a hibás file-t kicserélni, ami a galibát okozza, de reinstall nélkül.

Új hozzászólás Aktív témák