- Hálózati / IP kamera
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Alternatív kriptopénzek, altcoinok bányászata
- Windows 10
- Proxmox VE
- OpenWRT topic
- Eladatják a britek a kínai vállalattal a skót chipcéget
- Még ebben a hónapban megbüntetheti az EU az Apple-t
- Microsoft Excel topic
-
IT café
A topikban főleg meglevő notebook miatt kérdezhetsz, ha vásárolni szeretnél, ezek az ajánlott topikok:
Milyen notebookot vegyek?
Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
NOTEBOOK / NETBOOK / Mac beárazás
Új hozzászólás Aktív témák
-
zolisx4
őstag
Sziasztok
Egy olyan dologba futottam amire nem találtam megoldást .Szóval Dell latitude C400,Tönkre ment a hdd ki is cseréltem de nem tudom telepíteni ,se usb és külső cd-dvd ről sem lehet.Hiába állítom a biosba be hogy arról induljon nem jó az f12 re kiírja hogy miről lehetne indítani de ott nem szerepel se usb se külső meghajtó ,.
Van valakinek ötlete mert sürgősen szükség lenne a gépre . -
zolisx4
őstag
Sziasztok
Elég furcsa hibám van az egyik lapos gépemnél remélem tudtok segíteni.
Tehát van 1 Toshiba Satellite L350 D kicsi volt a Hdd a 320 as toshiba márka volt az is meg volt 2 szektor hiba is rajta.
Vettem bele egy 500 Gb os Hdd és egyszerűen nem lehet telepíteni ,vagyis végig megy a telepítés ,rendben de mikor kész és telepítés után ujjra indulna nem indul elkezd betölteni és utána kék halált dob .
Nem tudtam elolvasni pontosan de 0038 as hibakódra hivatkozik meg valami területi beállítás vagy hasonló .
A gyári hdd akárhányszor telepíthetem semmi gond nincs .
A win 7 eredeti ,vásárolt .
Van valakinek valami ötlete -
zolisx4
őstag
válasz Impressa #14671 üzenetére
Nagyon érdekes a történet ,mert ugye a gyárival megy találtam egy 80 as hdd azzal is jó az 500 nem jó nem tudom,most találtam nem a legújabb bios van fenn megpróbálom azt még hogy frissítem hátha .
Ha nem akkor alaplap beszerzés lesz .
Az a bajom hogy nem a legújabb típus de még a gyári fólia is rajta van ,sajnálom -
zolisx4
őstag
Igen a Bios frissítés eszembe nem jutott ,és egyből megy ahogy kell ,nincs kék halál tökéletes ismét.Köszi mindenkinek.
Impressa
Azt tudom hogy senkin nem zavar , de ez olyan mintha most vetted volna ki a dobozból azért sajnáltam volna ha meghal .Jó kis gép ez .[ Szerkesztve ]
-
zolisx4
őstag
válasz Buci21 #14676 üzenetére
Igen elég érdekesnek találom hogy ez volt a gond ,de a gyárban összerakták idáig nekem jó volt .
Talán még lehetne javítani is rajta ,most Athlon 64 X2 QL proci ami benne van ,nem tudom az AMD Turion 64 X2 RM-70 re érdemes lenne-e kicserélni ,az van itthon ,jobb lenne ?? -
zolisx4
őstag
Sziasztok
Van egy ilyen laptopom ,vagyis a lányomnak,PACKARD BELL ARES GP2W LIMITED EDITION ismeri valaki ezt a gépet?
Az lenne a kérdésem mennyi ennek az üzemi hőfoka ? A proci alapon 49-50 fok a gpu az 60-65 fok .
Terhelve a proci 70 körül mozog a gpu 76-79 fok .
Nem sok ez egy kicsit vagy ez normális? Vagy már haldoklik azért meleg ?
Mintha azt olvastam volna hogy ezek nem a legjobb gépek.Nem bírják sokáig ,mondjuk ez 6 éves .[ Szerkesztve ]
-
zolisx4
őstag
Igy néz ki működés közben.
proci
gpu
alap hőmérséklet
ez terhelve nem nagyon akarom terhelni,az aida terheléses tesztjével csináltam,érdekes mert ha kilépeka tesztből akkor azonnal esik 5 fokot a cpu és a gpu hőmérséklete ,utána lassabban csökken az érték az előbb linkelt alapra .Mivel egyszerű a takarítása ezért mindig ki van takarítva ,nem rég át is lett pasztázva .
[ Szerkesztve ]
-
zolisx4
őstag
Igen azt észre vettem hogy elég későn 75 foknál kezd el pörögni a ventilátor nem is megy feljebb nagyon ,lehet veszek alá egy hűtő padot lehet javít valamit ,az a gond hogy nem emlékszem rá hogy régen milyen meleg volt csak most is véletlenül néztem meg ,ahogy nézem az alját eléggé zárt lehet kéne nagyobb levegőző réseket csinálni rá vagy ez hülyeség?
Amúgy nincs vele semmi gond ,csak olvastam hogy ezek elromlanak hamar ,mondjuk 6 éve megy. -
zolisx4
őstag
Ez részben megoldható, Ha az asztalon van a gép, magasabb gumi korongot tudok alá tenni,teszek is ,meg veszek egy laptop hűtőt ,de mikor az ágyban megy a játék akkor kicsit nehezebb megoldani .
Tudom nem ágyba való a lapos gép de a lányok nem értik .
Mondjuk szétvágni nem vágnám ,de lehet lassan el kéne gondolkodni az eladáson .
Köszi a segítségetDell XPS
Hű ha a gyári van benne a memóriákon ,a procit pasztáztam de a gpu -n is a gyári cucc van ilyen világos kék,vagy fehér ,puha valami ha jól emlékszem.[ Szerkesztve ]
-
zolisx4
őstag
válasz Dell XPS #14913 üzenetére
Köszi mindkettőtöknek a tanácsokat .
Utána nézek ennek a thermalpad nak ,biztosan lehet jobb minőségűt kapni mint benne van,kipróbálom.
Ha 1-5 fokot nyerek esetleg az már hibátlan lenne ,.
De benne van hogy 6 éves és maga a hőcső hőleadása is gyengülhet ,ez nem biztos csak gondoltam.
Sokat költeni nem akarok hiába szép ,és még a játékok is mennek rajta ,lány főleg Sims- et játszik ,korához képest nagyon jól megy rajta .
Ezt a thermalpadot kipróbálom. -
zolisx4
őstag
válasz Dell XPS #14927 üzenetére
Sziasztok
Vettem ma thermalpad-ot ,Arctic Cooling G-1 Thermal Glue ezt a fajtát ,és hozzá Arctic Cooling MX-4 4g hővezető pasztát ,hát 3 fokot nyertem vele .
Most úgy néz ki .
CPU 69 fok
A magok 67-68 fok.
GMCH 1 ez 52 fok.
GPU 72 fok .
Picivel jobb mint tegnap ,na de viszont úgy gondoltam ez kevés változás ,vettem hűtést a gép alá ,hát ez pont olyan mint ha alá sem tenném .[ Szerkesztve ]
-
zolisx4
őstag
válasz Dell XPS #14935 üzenetére
Én is többet vártam ,.
Igazából 1,5 mm vastagságú,kb olyannak voltak alatta ,elég vékonyak ,milyen a hővezetése azt nem tudom gőzöm nincs ,nem láttam semmit ráírva ami erre utal.
Ez úgy néz ki hogy elindítom az aida64 et azonnal felmegy 5 fokot ,beszéljünk a gpu ról,58-61 körül van most alapon ,felugrik 65-67 fokra onnan lassan felmegy 72-73 fok-ra onnan nem megy feljebb ,itt kezd el forogni a ventilátor benne amit már hallani is lehet .
A proci az kb 69-70 foknál áll meg ez a max .
Ahogy lekapcsolom a tesztet ,azonnal esek 5 fokot ,utána szép lassan vissza hűl. -
zolisx4
őstag
Sziasztok ismét .
Tudtok mondani a speedfann helyett más programit venti szabályzásra???Ez nem ismeri az alaplapot .
Én nem találtam másikat
Új hozzászólás Aktív témák
- Eladó egy bontatlan új Lenovo ThinkPad X3 Gen5 üzleti notebook
- Hibátlan Apple MacBook Pro 14" 16/500 M1 Pro Gyári Garis!
- Asus Vivobook Go 15 E1504FA
- E14 Gen5 14" FHD+ IPS Ryzen 7 7730U 16GB 512GB NVMe magyar vbill ujjlolv IR kam gar
- ThinkPad A485 27% 14" FHD IPS Ryzen 5 PRO 2500U 16GB 256GB NVMe dupla akku gar
- MSI GF65 10UE hibás eladó! i5 10.gen, 3060 6GB, 16GB DDR4
- 15,6" FHD IPS Matt 30p 60Hz keret nélküli laptop kijelző
- Retró Ritka Transmeta CPU-s I-Buddie 907 működő laptop töltővel
- ASUS Vivobook S 15 OLED 2k - Ryzen5800h 8GB RAM 256GB nvme
- FULL CTO 2019 MacBook Pro Retina 13" 2.8GHZ i7 / 16GB RAM / 512 GB SSD / Magyar billentyűzet
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest