- Hálózati / IP kamera
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Alternatív kriptopénzek, altcoinok bányászata
- Windows 10
- Proxmox VE
- OpenWRT topic
- Eladatják a britek a kínai vállalattal a skót chipcéget
- Még ebben a hónapban megbüntetheti az EU az Apple-t
- Microsoft Excel topic
-
IT café
A topikban főleg meglevő notebook miatt kérdezhetsz, ha vásárolni szeretnél, ezek az ajánlott topikok:
Milyen notebookot vegyek?
Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
NOTEBOOK / NETBOOK / Mac beárazás
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dzsabba
aktív tag
válasz Lalikiraly #2172 üzenetére
Szia.
Ha jól látom,akkor integrált intel vga van benne.Gondolom annak a vezérlőjében is lehet méretezni a képet.
Nekem ati-m van és a catalystben van egy olyan menü,hogy "saját digitális síkképernyőm",azon belül "méretezési beállítások".
Ilyesmit keress és azzal betudod majd állítani. -
válasz Lalikiraly #2176 üzenetére
Már eleve azt a dolgot nem értem hogy a klónozásnál csak a noti képernyőjének felbonátását kínálja fel csak az 1366 x 768 at... na most ilyenkor mit csináljak? álljak székre és pörögjek?
Lalikirály nem szép ember; de Gavallér!!!
-
Kbali
nagyúr
válasz Lalikiraly #2180 üzenetére
Ne klónozd, hanem kiterjesztett asztalt használj, ott külön-külön tudod állítani a két megjelenítőt
-
Davzone
senior tag
válasz Lalikiraly #2182 üzenetére
AIDA latja, a wifi resze megy is, es a neveben bennebvan hogy bluetooth.csak azt nem kapcsolja be...
egy gombal lehet kapcsolgatni dolgokat a repulos mod ami minden radiot vezerel, amugy a gephazban van a vezetek nelkuli opcio de ott meg nem jelenik meg. nincs biosban semmi erre.
Kozben megtalaatam hogy sokan sirnak emiatt a lenovo forumain meg mar az intel forumain is,igaz ott a 6235 miatt mert az mar 5ghz de a bluetooth ott sem megy.
Olyan mintha alapba ki lenne kapcsolva, es szoftveresen nem tudod benyomni ezert drivert sem keres hozza a gep.
Az ismeretlen eszkoz kiderult nem az volt hanem valami Lenovo AOAC driver ami csak a kinai oldalukon van fent a tobbirol hianyzik...
Igy egy fokkal jobb mert nincs kerdojel de nincs BT sem.Motorola Nexus 6 - Moto 360 - Asus Nexus 7(2013) - ChromeCast
-
Papooo
senior tag
válasz Lalikiraly #33914 üzenetére
Egy ismerősöm szerint a laptop procik típus jelölései:
N - Neveddmeg
E - Ez is sz@r
Nekem is ez a véleményem erről a két tipusról.
Az A6 egy kicsivel gyorsabb, de én nem cserélnék rá.Egy U-s i3 vagy i5 sokkal jobb választás.
Ha nem tudsz olvasni, ne várd hogy visszaírjak.
-
Prowler
senior tag
válasz Lalikiraly #33918 üzenetére
Legfrissebb driverek vannak fent, többféle lejátszóval is próbáltam, YouTube, VLC player, Win 10 Filmek + TV, mindenhol ugyanaz az eredmény.
Veremivadék Undorkutya
-
Prowler
senior tag
válasz Lalikiraly #33930 üzenetére
Igen, ennyit tud szerintem is azt kész. FullHD bőven elég szóval nem panaszkodom.
Ezt a gépet nem használom játékra, előző i5-3320M GTA IV-et és Skyrimet vitte 25-35 FPS átlaggal 1024x768 felbontáson, alacsony részletesség mellett.
Veremivadék Undorkutya
-
Prowler
senior tag
válasz Lalikiraly #33933 üzenetére
A HD 520 köröket ver a HD4000-re, ha olyan gépet veszel akkor azért tágabbak a lehetőségek.
Veremivadék Undorkutya
-
SP4C3
veterán
válasz Lalikiraly #34259 üzenetére
passmarkos eredményekre alapozva:
E2-9000 = Core 2 Duo E8200
az N4200 egy hangyaphasnyival erősebb az N5000 meg kérdéses.-JNA- Yugoslav National Army // ⍟T-34-85⍟ // MSI H81M-P33 / Intel Xeon E3-1220 v3 @ 3.5GHz / 16GB DDR3 @ 1600MHz / Gigabyte RX470 4GB. sp4c3.speedtestcustom.com
-
válasz Lalikiraly #35395 üzenetére
Egyelőre tárgytalan. Kaptam egy jobb gépet
Lalikirály nem szép ember; de Gavallér!!!
-
Papooo
senior tag
válasz Lalikiraly #37058 üzenetére
Ha megy is, nem sokat ér, a harmatgyenge proci miatt.
Egy 4.gen i3 és a beépített intel hd rommá gyalázza.
Kábé akkora parasztvakítás mint amikor egy n4200-as proci mellé betesznek egy nvidia 920m-et.Ha nem tudsz olvasni, ne várd hogy visszaírjak.
-
Papooo
senior tag
válasz Lalikiraly #37060 üzenetére
Mindkettőt kerülném, ha nem számlára venném, és nem ajándéknak.
Ha fontos a garancia, akkor körbenéznék hátha kapok valahol új 5-6. Gen i3-at olcsón
Ha nem kell újnak lennie, néznék valami szép állapotú 4.gen i5-öt 50 körül használtan.Ha nem tudsz olvasni, ne várd hogy visszaírjak.
-
Papooo
senior tag
válasz Lalikiraly #37062 üzenetére
Szerintem keresgélj még.
A E és az N proci nagyon gyengusz. Ha a teljesítmény nem számít, akkor fölösleges mellé a gpu.Ha nem tudsz olvasni, ne várd hogy visszaírjak.
-
Papooo
senior tag
válasz Lalikiraly #37064 üzenetére
A 17,3"-os gépet elég macerás használni. Inkább hordozható asztali gép, mint notebook.
Én is sokáig használtam ezt a méretet, de film nézésen kívül nincs sok előnye a nagyobb méretnek, főleg, hogy aránytalanul drágább mint a 15,6"-os társai.Ha nem tudsz olvasni, ne várd hogy visszaírjak.
-
ricsi99
addikt
válasz Lalikiraly #37104 üzenetére
GPU-Z többet mond.
Kép szerint a processzorba integrált vga kártyád is működik. (2db gpu-t mutat) szerintem te azt nézed...
Ott dinamikusan változik (Amennyi kell annyit használ a központi memóriából)...
"Noti" videokártya drivere olyat tudhat még hogy automatikusan átkapcsol a 2 gpu közt.
Tölsd le ezt a kis tesztprogramot .
A jobb felsö szélén szépen kiirja hogy melyik gpu-t használja.
Ha a dedikáltra átkapcsol és az megy akkor szép és jó.
Ha a cpu-ban lévőt akkor nézz körül a videokártya driverében.
Ha nem segit akkor a biosban nézz körül ,hogy hogyan tudod letiltani a cpu-ban lévő gpu-t.
Ez mind az energiatakarékosség miatt van mert az integrált vga sokkal kevesebbet eszik és fűt.Egy Gyűrű mind fölött, Egy Gyűrű kegyetlen, Egy a sötétbe zár, bilincs az Egyetlen...
-
ricsi99
addikt
válasz Lalikiraly #37108 üzenetére
A képen 2 gpu van ... pont... ergó működik.... ergó nincs vagy nem lehet a biosba kikapcsolva.
Esetleg egy gpu-z ugyi ami erre van kitalálva lehet többet is mondana.Egy Gyűrű mind fölött, Egy Gyűrű kegyetlen, Egy a sötétbe zár, bilincs az Egyetlen...
-
::Trunks::
senior tag
válasz Lalikiraly #37116 üzenetére
Koszonom 😉😊
::Trunks:: felhasználónak 26 pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon! /Régi rendszer szerint, plusz a mostani/
-
ricsi99
addikt
válasz Lalikiraly #37114 üzenetére
"A dedikált videókártya Radeon 520 2GB de a Windowsban csak valamiért 72 MB Ramot tud használni és nem is hajtja ki magát. "
Most vagy én nem tudok olvasni vagy ...
most a cpu-ban lévö videokártyának a méretével van bajod
most a dedikált vga memória méretével van bajod?
a feledatkezelöben szépen bekarikáztad az integrált vga méretét
ez egy feladatkezelőben az integrált grafika letiltásával """"' 1 DB """" gpu látszik ami igy néz ki
egy gpu-z vel lött kép... ami ugy tünik neked okoz problémát a letöltése az megy igy.
ott meg a programban legalul szépen ki tudod választani hogy melyik működő videokártya paramétereit tudod leolvasni.[ Szerkesztve ]
Egy Gyűrű mind fölött, Egy Gyűrű kegyetlen, Egy a sötétbe zár, bilincs az Egyetlen...
-
ricsi99
addikt
válasz Lalikiraly #37119 üzenetére
Nos??? Tűkön ülök ,hogy én irtam e baromságot
Egy Gyűrű mind fölött, Egy Gyűrű kegyetlen, Egy a sötétbe zár, bilincs az Egyetlen...
-
ricsi99
addikt
válasz Lalikiraly #37127 üzenetére
Többet nem tudok hozzárakni....
Első kérdés az volt, hogy hibás e a videokari.
Válaszom az volt hogy nézzük meg tesztprogrammal.
És itt kötöd az embet a karóhoz hogy egy feladatkezelös kép szerint igen.
Az a rendszer egy Switchable Graphics -al megtámogatott cucc. Ha nem vagy hajlandó speciálisan erre fejlesztett teszt programoknak hinni / ,hanem szerinted a feladatkezelőnek kell hinni ,ez esetben nem tudok segiteni.[ Szerkesztve ]
-
z123456z
őstag
válasz Lalikiraly #37137 üzenetére
Két és fél órája mondtad, hogy mindjárt megy fel a GPU Z. Azóta semmi. Ezt az egyet kérte tőled.
Én segíteni nem tudok, csak kíváncsi vagyok, mi sül ki ebből. Miért nem rakod fel? -
ricsi99
addikt
válasz Lalikiraly #37137 üzenetére
Én nem bizonygatom az igazam Elinditasz egy játék és
-
ricsi99
addikt
válasz Lalikiraly #37141 üzenetére
Megpróbálom emberi nyelvre lefordítani.
Nálad van 2 videokártya
1. a processzorban ,amit 2d ,vagy kis 3d / videó egyébb szir-sz@rra használ a rendszer ennek a memóriáját a windows mindig változtatja de kb az a 72mb amit használ... extrém esetben ezt megemeli...
ha dedikélt videokártyát használsz akkor is a windows számára ugyan ennyit lecsip (pl 2048mb -72=1976mb amit egy adott játék/program használhat)2. Egy extra beépitett Radeon 2GB kártya amit nagyobb 3D -s terhelés (pl játékok) alatt használ.
Most erre ezt a "switchable graphics" nevű technológiát használja ,amit az amd driverében megtalálsz.
Nem megyek bele a részletekbe ,hogy ez hogyan működik de kb mintha átkapcsolná hogy 3d ben az extra ,2d ben meg az integrált menjen. Messze nem ez a működési elv de a felhasználónak igy tűnik.
Nah a win számára(is) ez igy káosz.Ha valami játéknál ez nem megy (ne is csodálkozz) akkor a videokártya driverében kell manuálisan ráeröszakolni hogy melyiket használja... az az esetek 99% működik
Tölts le valami igyenes "Uengine" tesztprogramot ,mind1 mi.
Driverben erőltesd rá hogy az integrált menjen.
Ki fogja irni a progi hogy mennyi fps
Driverben utánna eróltesd rá hogy az extra kártya menjen
Ki fogja irni a progi hogy mennyi fpsHa minden jó akkor ugye lényeges különbséget látsz
Ha minden jo igy akkor megtanultad ezt hogyan kell kezelni , ha nem akkor irj ide vissza és okoskodhatunk tovább hogy hol a hiba.
-
Kbali
nagyúr
válasz Lalikiraly #37148 üzenetére
Nem lesz jobb az az Asus sem....
-
HARDVERAPRÓD
válasz Lalikiraly #38091 üzenetére
Ssd van? Illetve mire használod?
-
HARDVERAPRÓD
válasz Lalikiraly #38093 üzenetére
Véleményem szerint akkorát nem dobna a teljesítményen a proci teljesítménye miatt. Láttam hirdetést, sajnos ez a gép nem alkalmas komoly multimédiára, játékra meg főleg. De az árat szerintem jól lőtted be kb
-
HARDVERAPRÓD
válasz Lalikiraly #38223 üzenetére
Matrica. Kb 300-700ft max.
-
iref-h
tag
válasz Lalikiraly #38239 üzenetére
Köszönöm a gyors válasz, akkor újra felrakom a win 10-et, úgy hogy benne legyen a win7-es hdd.
-
SZIGMA
aktív tag
válasz Lalikiraly #38244 üzenetére
Szia!
A 8.1 újabb, bevált rendszer, mint a win7, hosszabb támogatással, több alapdriverrel, jobb SSD kezeléssel.
Sokablakos, soklapos böngészéshez a memóriakezelése mintha jobb lenne, mint a 7-nek.
Többnyire már ezt teszem a gépemre.
Nincs a win10-nél jelenlévő szopófaktor, amikor a frissítések Skynetté változtatják a gépet.
A 7-est is szeretem és jó is, néhány modell sokkal gyorsabb 7 alatt, mint 8.1 alatt, ezt próbálgatni kell, persze.(Többnyire HP laptopokkal találkozom, így ez nem egy széleskörű, reprezentatív minta.)
Ez egy fórum.Segítség,kritika,trollok, minden előfordulhat.Fogadd el, ez ilyen!
-
ph2012
senior tag
válasz Lalikiraly #38246 üzenetére
A HP 255 G7 6BN10EA jobb felszereltségű, Full HD kijelzős és olcsóbb mint a HP 250 G7 6EC83EA#AKC, de a szürke műanyag kinézete rosszabb mint a másik ezüst kinézete. A HP 255 G7 6BN10EA szürke kinézete nem ronda műanyag? Vagy ne zavarjon a szürke műanyag?
[ Szerkesztve ]
-
Zoli Durden
csendes tag
válasz Lalikiraly #38257 üzenetére
Köszönöm szépen a gyors választ mindkettőtöktől.
Ebben is csak HDD van.
Igen, egy SSD, +RAM sokat dobna a teljesítményén, de a srác keveset használja, és csak facebook, index, youtube, online sorozat nézésre használja.
6 éve megvan neki a gép és azóta egyszer sem lett újratelepítve, szóval lelassult meg mondta, hogy valami fertőzést is összeszedhetett, mert egy index megnyitásakor is rengeteg lengén öltözött lányok oldalait is megnyitja a böngésző.Természetesen én is javasolni fogom neki hogy Blakc Fridaykor nézzen valami laptopot. 100-150 ezer környékén biztos lehet kapni egy jó netezős laptopot (elég lenne 64 Gb SSD+HDD+8 Gb RAM, de ilyen kis SSD-k nem hinném, hogy még léteznének xD)
Mi a baj a RUFUS-sal??? Én is azzal tettem fel a jó asztali gépemre a Windows10-et. Egy viszonylag jó 250 ezer forintos laptopra is azzal tettem fel.
Nekem a célra megfelel, vagy van valami nagy előnye a Media Creation Tool-nak? -
HARDVERAPRÓD
válasz Lalikiraly #38265 üzenetére
Ezek is megfelelő értékek igen.
-
tasiadam
veterán
válasz Lalikiraly #38265 üzenetére
nekem 90-en kezd el az órajel csökkenni, csak mivel nem megy a VGA, a 2 hűtés teljesen jól elbírja 50% fordulaton amúgy fix 80 fokon megy ha tanul, de alap esetben amikor fut a robot, már csak 10%on megy a processzor, passzívan.
Boldog s̸̺̳̾͝p̶̝̖̅ò̵̫̾ọ̷̃͒k̸̮̓t̵͈͌͝o̶͓͘b̵͓͔͘è̸̱r̷̙͈̅̀ mindenkinek!
-
HARDVERAPRÓD
válasz Lalikiraly #39564 üzenetére
Szia! sajnos érezhető különbség nemigazán lesz, a proci miatt.
-
FerNandor
őstag
válasz Lalikiraly #39581 üzenetére
Köszönöm neked is!
"A shark could swim faster than me, but I could probably run faster than a shark. So in a triathlon, it would all come down to who is the better cyclist."
-
Erwinke
aktív tag
válasz Lalikiraly #39586 üzenetére
Ezt már próbáltam. : ( Úgy sem akar menni. Vlh nem látja a BIOS sem a HDD-t most(mármint a boot opciók közt am látja). Pedig előtte mikor állitottam be USB-re a bootot install végett, akkor szépen ott volt. Most meg nincs semmi sem. Felettéb érdekes : (
[ Szerkesztve ]
-
Erwinke
aktív tag
válasz Lalikiraly #39588 üzenetére
letötöltem fullba az SSD-t. Átszúrtam gépbe. Formáztam igy. Teljesen üres.
Viszont igy sem jó.
Melyik file kell a windowsból a BIOS-nak? Mert most talátam egy olyat, h add boot file. Keresem neten. Találtam is rá vlmit. De itt tök mást ir. Aztán az alapján próbáltam kisakkozni melyik file kellhet. Most oda eljutottam, h azt irja ki a gép, h "rakjak be install CD-t, h válasszak nyelvet illetve nyomjak egy helyreállitást a lemezről."Köszi
Szerk.: Megtaláltam a file-t, most már Bootol szépen. Megy minden. Köszönöm még1x a segitséget! Tov szép estét, napot Mindenkinek is!
[ Szerkesztve ]
-
Girmin93
tag
válasz Lalikiraly #39595 üzenetére
nincs köze a routerhez, osztott mobilnetből is 35mbit jön át, 4G-n telefonon 74-et mérek
[ Szerkesztve ]
-
Zsolti900114
tag
válasz Lalikiraly #40293 üzenetére
Köszönöm! Újraraktam a drivert, reseteltem a routert, most jónak tűnik. Mondjuk a router reset is megért egy misét, mert mire megcsináltam, leesett, hogy hoppá, ez telekomos cucc, a pppoe logint meg nem tudom. de meglett.
-
veterán
válasz Lalikiraly #41940 üzenetére
használd a samsung dex-et, azzal megy nekem rendesen az s20 usbc-n
HP notebookok és ALL-IN-ONE PC-k kedvező áron, gyártói garanciával, számlával. ÚJ gépek a HP RENEW programból, hivatalosan forgalmazva.
-
csababarca
őstag
válasz Lalikiraly #42149 üzenetére
köszi szépen! mindjárt ki is próbálom, leszedek egy játékot rá tesztre.
iPhone 8 64GB, MacBook Air, Skoda Superb 2012, CRTDI 2.0
-
csababarca
őstag
válasz Lalikiraly #42149 üzenetére
köszi, ez alapján akkor működik, mert azt terhelte a játék
akkor megnyugodtam, köszönöm a segítséget!iPhone 8 64GB, MacBook Air, Skoda Superb 2012, CRTDI 2.0
-
ricsi99
addikt
válasz Lalikiraly #42536 üzenetére
Nézz körül a bios/uefi ben hogy be vannak e kapcsolva az energia szabályzási opciók... Esetleg lehet állitgatni a hűtési profilt .
A win-ben ,hogy minimális energiagazdálkodás ra van téve.Ha ettől megjavul akkor jó....
Ha ez mind jó ,de nem lessz csendesebb akkor nézz meg egy live linuxot...
-
Elk_hound
tag
válasz Lalikiraly #42536 üzenetére
Windows. Az energiagazdálkodás/speciális környékén van valahol olyan hogy a hűtési profil.
(viszont minek raktak egy 6w-os procira ventillátort... ) -
ricsi99
addikt
válasz Lalikiraly #42552 üzenetére
Nem jól monotorozol.
Egy gép ha csak winy10 elindul +frissitget /meg a hátát vakarja/virust kerget az is ad akkora terhelést ,hogy az erőgépek is felkúsznak max terhelésre kicsit.
Aztán ha végzett a napi hülyeségeivel akkor visszaesik a minimum orajelre és vár ,hogy az oprendszer futásánál kívűl is történjen valami.
Ha neked állandóan 2/3 teljesítmény megy akkor :
Vagy kevés a géped teljesitménye (6w-os proci..ha nem eszik nem is számol)
Vagy a tuttod nélkül a háttérben matat valami program ami terheli a géped.[ Szerkesztve ]
-
Elk_hound
tag
válasz Lalikiraly #42568 üzenetére
Ránéztem egy (AMD-s, igaz Ryzen) Lenovo Ideapad bios-ra. Abban a "configuration" menüben volt egy beállítás, ami esetleg még hatással lehet a ventilátor vezérlésre. "maximum performance", "battery saver" meg még valami volt benne.
De az csendben van ha nincs terhelve, függetlenül tőle.[ Szerkesztve ]
-
nokamiki
senior tag
válasz Lalikiraly #42587 üzenetére
Azért USB-C, mert úgy gondoltam, hogy a HDMI az integrált gpu-hoz csatlakozik.
Másrészt nem vagyok benne biztos, hogy a g-sync, 144hz -et tudja e a HDMI-n keresztül, nem csak DP-n.
Még nincs meg a monitor. A kiszemelten nincs USB-c (lg 38gn950b).
[ Szerkesztve ]
V2 rider - Yamaha MT-01
-
ricsi99
addikt
válasz Lalikiraly #42589 üzenetére
"Amennyire tudom, minden esetben úgy van kötve, hogy a dedikált VGA az integrálton keresztül adja a képet."
Sorry Ez nincs mindig igy. Ha van extra vga a notikban a kivezetések 99%-ban az extra vga-hoz vannak sajnos fizikailag bekötve.Egy Gyűrű mind fölött, Egy Gyűrű kegyetlen, Egy a sötétbe zár, bilincs az Egyetlen...
-
ghostrider20
tag
válasz Lalikiraly #42609 üzenetére
Már túl vagyok rajtuk😊
-
HARDVERAPRÓD
válasz Lalikiraly #42640 üzenetére
Nézd, amit írt cpu meg vga nem alkalmas erre. Lehet kínlódni, de melegedni fog, és mivel gyenge a hűtése és a cooler is, tönkre fog menni, plusz túlmelegedés stb stb.
Új hozzászólás Aktív témák
- Eladó egy bontatlan új Lenovo ThinkPad X3 Gen5 üzleti notebook
- Hibátlan Apple MacBook Pro 14" 16/500 M1 Pro Gyári Garis!
- Asus Vivobook Go 15 E1504FA
- E14 Gen5 14" FHD+ IPS Ryzen 7 7730U 16GB 512GB NVMe magyar vbill ujjlolv IR kam gar
- ThinkPad A485 27% 14" FHD IPS Ryzen 5 PRO 2500U 16GB 256GB NVMe dupla akku gar
- MSI GF65 10UE hibás eladó! i5 10.gen, 3060 6GB, 16GB DDR4
- 15,6" FHD IPS Matt 30p 60Hz keret nélküli laptop kijelző
- Retró Ritka Transmeta CPU-s I-Buddie 907 működő laptop töltővel
- ASUS Vivobook S 15 OLED 2k - Ryzen5800h 8GB RAM 256GB nvme
- FULL CTO 2019 MacBook Pro Retina 13" 2.8GHZ i7 / 16GB RAM / 512 GB SSD / Magyar billentyűzet
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest