-
IT café
A topikban főleg meglevő notebook miatt kérdezhetsz, ha vásárolni szeretnél, ezek az ajánlott topikok:
Milyen notebookot vegyek?
Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
NOTEBOOK / NETBOOK / Mac beárazás
Új hozzászólás Aktív témák
-
Impressa
őstag
válasz stalone #5347 üzenetére
Bár az enyém egy Asus netbook 1015PX, ezeken a hőmérsékleteken mozog, mint neked kb. 1,5 éve. Már 2-szer újrapasztáztam, azt meguntam. Megkérdeztem az Asus-os barátomat, és aztat találta mondani, hogy jobb nem lesz, a gyenge hűtés miatt. ( még nekem is garis a gépem )
Alapterhelésen 65-80 C között mozog terhelésen 90 C fok környékén van. Bár a procihasználatom folyamatosan 10-25% között mozog.Kávégépek szervizelése. :) Jura, Melitta, Saeco stb. 705077032
-
johnahex
tag
Haliho!
a napokban kaptam meg a laptopomat ami egy lenovo g580-as
van benne 8 gb ram, meg egy gt635-ös 2 gb-os kártya
xp-t tettem fel és csak 2,91 gb ram-ot lát
ha minden igaz nem is fog 4gb-nál többet látni mivel csak 32 bit-es, de akkor normális, hogy csak 2,91 GB ram-ot lát, és ne is reméljek 4 gb??????
illetve a videokártyát a ram miatt fogja valahogy korlátozni esetleg?? pl játéknál
légyszi érthetően a választ mert nem vagyok infos guru, és ha már volt kérdés akkor bocsi
köszi.
u.i.
légyszi ne azt mpndjátok, hogy win7[ Szerkesztve ]
-
Ace Ventura
addikt
Sziasztok!
Egy Samsung Np-N145 Netbook-ot telepítenék külső dvd íróról.Win7 starter van rajta, de visszaváltanék xp-re.
Amikor elindul a telepítő, akkor szépen betölt mindent, de aztán a recovery indul tovább, nem az xp telepítés.
Mi a gond?Üres az ágyam, mint a koponyám, csészémben felforr a hideg tej... az élet egy pénzdarab, feldobom néha.... de tudom mi a fontosabb: az írás, nem a fej
-
Poo
senior tag
-
Dell XPS
veterán
-
Ace Ventura
addikt
válasz Dell XPS #5360 üzenetére
Szia!
Annak kell lennie?
Sata ACHI Enabledre állítva a bios-ban
Sata Controller Mode Enhanced-re állítva. Ott még a Compatible opcióra van lehetőség.Üres az ágyam, mint a koponyám, csészémben felforr a hideg tej... az élet egy pénzdarab, feldobom néha.... de tudom mi a fontosabb: az írás, nem a fej
-
Dell XPS
veterán
válasz Ace Ventura #5361 üzenetére
Compatible opcióra van szükség XP telepítéshez (IDE), ha nincs integrálva a telepítőbe a SATA illesztő..
Üdv, Dell XPS
-
johnahex
tag
hi
köszi mindekinek a gyors választ
akkor ha jól értem max 4 gb lát xp ami úgy jün össze, hogy VGA ram plus rendszer ram, azaz ha nem lenne benne dedikált vga akkor látná mind a 4 gb ramot, és nem pedig csak 2,91 -ramot??
ha jól érvelek akkor meg ott sántit a dolog, hogy 2gb ramot hazudnak a gyártók a vga-ra???
ergo.......4 gb minusz 2 gb = 2 gb lenne a rendszer memória de biztos nem így működik a dolog..
sajna 64 bites magyar xp nincs, win 7 / win 8 meg "nincs kedvem" beszerezni plusz vacakolni vele, egyelőre!!!
köszi, és bocsi ha hülyeségeket írtam fentebb -
Ace Ventura
addikt
válasz Dell XPS #5363 üzenetére
Megpróbáltam, eredmény ugyanaz.Betölti a fájlokat, és amikor már kéne hogy kiírja a lemezeket, és a formázást, akkor kidob egy fekete ablakot, hogy Win normál módú indítása.
Vagy a win javítása....
Bármire kattuntok, kezd tölteni a win7.[ Szerkesztve ]
Üres az ágyam, mint a koponyám, csészémben felforr a hideg tej... az élet egy pénzdarab, feldobom néha.... de tudom mi a fontosabb: az írás, nem a fej
-
Töpi
tag
válasz johnahex #5364 üzenetére
A ram meretet szerintem biosban tudod allitani. Bar szerintem 2gbos vga az elegge nagy parasztvakitas. Rateszik mert olcso, de inkabb a gpu orajale szamit, ami kitalalom nem feltetlen nagyon combos. En a helyedben leszednem max 512re. Az boven eleg kb.
A sárga inkább piros, mint zöld...
-
Dell XPS
veterán
válasz Ace Ventura #5365 üzenetére
Igen, abban nem szerepel sajnos, ha átállítod a BIOS-ban az opciót mennie kell..
(#5365) Ace Ventura : Sata ACHI disabled?
[ Szerkesztve ]
Üdv, Dell XPS
-
Töpi
tag
válasz johnahex #5364 üzenetére
http://www.notebookcheck.net/NVIDIA-GeForce-GT-635M.66964.0.html
Bocsi rosszul mondtam. Eleg jo kis vga az. Viszont a vgad ugy 2gb h maximum annyi. Gondolom annyit hasznal amennyi kell neki. Talan a control panelen lehet is allitani a meretet. Nem annyira vagom nekem fix 1gbos.
-
Dell XPS
veterán
válasz Ace Ventura #5368 üzenetére
Pedig itt van a probléma, mert idáig simán elmegy a telepítő lemez HDD nélkül is.
Üdv, Dell XPS
-
Dell XPS
veterán
válasz Ace Ventura #5371 üzenetére
Nézd meg légy szíves egy másik telepítővel is, ellenőrizzük le meddig jut el. ( particíó kiválasztás)
Üdv, Dell XPS
-
Bandi1984
csendes tag
válasz Ace Ventura #5373 üzenetére
Sziasztok!Van egy elcsépeltnek tűnő kérdésem hozzátok....Full Hd 15,6-os kijelzőn nagyon apró betűk vannak?Köszönöm
-
Dell XPS
veterán
válasz Ace Ventura #5373 üzenetére
Igen, akkor semmiféle tiltás nincs boot-ra vonatkozóan...
Üdv, Dell XPS
-
Impressa
őstag
-
Ace Ventura
addikt
válasz Dell XPS #5375 üzenetére
Nincs, minden ok vele.Recovery partició megléte okozhat ilyet?
Most már azon gondolkodom, hogy a recoveryről fogom telepíteni a startert, csak az sem indul
F4-re nem reagál...Üres az ágyam, mint a koponyám, csészémben felforr a hideg tej... az élet egy pénzdarab, feldobom néha.... de tudom mi a fontosabb: az írás, nem a fej
-
Dell XPS
veterán
válasz Ace Ventura #5377 üzenetére
NEM! Azért sikerül sokaknak letörölni, mert nem akadályoz meg semmilyen telepítést. Az jó...gondolkodom rajta, egyébként nem indult volna el a Win7-t sem.
Nincs véletlenül még egy XP, akár kettes verzió?
[ Szerkesztve ]
Üdv, Dell XPS
-
Impressa
őstag
válasz Ace Ventura #5377 üzenetére
Kell neked az a reconvery partíció, vagy mehet a süllyesztőbe? Ha nem kell, akkor a Macrium Reflect Free a segítségedre lehet, csinálsz belőle egy bootos pendrive-ot, és arról bootolva gyalulod az egész lemezt.
[ Szerkesztve ]
Kávégépek szervizelése. :) Jura, Melitta, Saeco stb. 705077032
-
Rivaul
addikt
válasz Khelben #5357 üzenetére
Kicsit off de ha már pont beléd futottam akkor nem neveznéd meg az avatarod?
Eladó egy zöld kaméleon….Nem,sárga! Inkább piros! Most barna….Ez k**va jó!…… NEM ELADÓ!!!
-
johnahex
tag
hi, jó kis kártya lenne ha működne....... de nem tudom működésre bírni....
help
szoval feltettem mindent amit a lenovo oldaláról le tudtam szedni, de a dedikálta vga-t nem látja xp
a hd2000-es már működik
a geforce driver telepítésekor kiírja, hogy "a grafikus illesztőprogram nem talált kompatibilis grafikus hardvert."
ez semmi jót nem jelent számomra, ja és a 307.83 -as verziót tenném fel hozzá.........
az eszközkezelőben kiírja "videovezérlő (VGA kompatibilis) tulajdonságai.... Az eszköz illesztőprogramjai nincsenek telepítve. (Kód: 28.)"
valami megoldás???
remélem nem vágtak át és tényleg van egy gt635m es kártya a laposban
és sajna a wifivel is ez a helyzet azaz "az illesztőprogram nincs telepítve"
még nem tettem fel everestet, hogy mi van benne, sajna melohelyen vagyok és nincs időm, de remélem az everest kilistázza majd........
lehet egy win7 -nem szívatna ennyire???
nagyon köszi a segítséget -
rgeorge
addikt
válasz johnahex #5381 üzenetére
Szerintem az XP túl régi ehhez a laptophoz. Windows 7 Professional és XP Mode virtuális gép lenne a megoldás, utóbbi, ha valamiért nagyon kell az XP. Windows 7-tel minden más szempontból is jobban jársz: biztonság, teljesítmény, akkuidő stb.
Picard: "What we leave behind is not as important as how we've lived. After all, Number One, we're only mortal." Riker: "Speak for yourself, sir. I plan to live forever."
-
tevfik
tag
Üdv!
Remélem tudtok segíteni.
Két új Asus notebookkal rendelkezem. TV - HDMI összekötöm majd mindkét gép esetén tapasztalom, hogy a kurzor rángatozik, zizzeg elmozdul a képernyőn és irányíthatatlan is.
Ez az olcsó HDMI kábelnek köszönhető vagy más dolog, probléma állhat fent?
Köszönöm.
-
Töpi
tag
Elegge ujnak tunik a geped. En is ugy sejtem , hogy mar nem adtak ki drivert a gepedhez xpre. 2003-as oprendszer, a vgad meg 2012es ha jol tudom. Valahol ertheto ha mar nem adnak ki ra drivert . Tudom h nem szeretned h kimondjam, de win7 a megoldas a problemadra.
-
Töpi
tag
Meg kb az emberek 5%a hasznal mar csak xpt. Meg kb mar minden gephez adnak min egy win7 homeot. Nem nagyon eri meg nekik veszodni. Mar a 2008as p5k lapomhoz is alig talaltam drivert. Neked meg meg nehezebb dolgod van. Ezt a hibrid vgas dolgot sztem mar nem is fogjak megcsinlni xpre soha annyira uj hozza kepest.
-
Töpi
tag
Nagyon egyszeru dolgod van. Kerj kolcson kabelt es probald ki viccet felreteve, kicsit bizarul hangzik, en lapjaraton azt mondanam h nem okozhat ilyet. Probald meg letiltani a touchpadot es hasznald egerrel ameddig hdmizel hatha megoldja. Ha nagyon puruttya a hdmi kabeled erdemes lecserelni. Ilyen 1500ft boltban is ami mar jo. Nem harisnyazott de azert mukodik.
-
-
Töpi
tag
válasz johnahex #5390 üzenetére
Kicsit utananeztem a gepednek. Nvidia driver nincs xp ala ahogy nezem viszont wlan igen. Win7el mindenkepp kompatibilis lesz es sztem 64bitest tegyel ra. Wlanra 3fele kartyat is ir. Szoval a harom kozul az egyik lesz jo neked. Probald meg mindet vagy nezd meg h mi a wifi kartyad gyartoja
[ Szerkesztve ]
-
Arlekim
aktív tag
Sziasztok!
HP HDX16t -típusú gépnél mi okozhatja a bekapcsot követően a fehér képernyőt?
Külső monitoron még nem lett tesztelve, a gépet még nem láttam, egy ismerősömé.Windows 95 was unable to detect your keyboard. Press F1 to retry or F2 to abort.
-
Poo
senior tag
válasz johnahex #5392 üzenetére
Esetleg tudom javasolni a lenovo system update programot és akkor nem kell keresgélni hogy mi van a gépedbe hanem ha feltelepíted akkor kilistázza neked mik vannak a masinához aztán ki tudod jelölgetni hogy mit szeretnél feltenni.
Veszek eredeti tonereket,patronokat
-
Amacs
aktív tag
Sziasztok!
Adott egy Asus eee pc x101ch, melynek a töltője az alábbi kimeneti paraméterekkel üzemel: output 19V 1.58A.
Üzemelt.
Ugyanis épp ez a probléma, töltő tönkrement, gép lemerült, pár nap múlva jön a másik töltő hozzá, de addig is nagyon fontos lenne a gépről pár dokumentum.Van egy másik, Asus laptophoz való töltő, de ez már ugye a normál 65W-os kivitel, tehát a kimenetén az alábbi értékeket tudja produkálni: 19V 3,42A
A cél az lenne, hogy bekapcsoljam a gépet vele, tehát nem tölteni, csak addig kell, amíg leszedem a dokumentumokat róla.
Én úgy vélem, hogy ebben nem okozhat problémát, hogy a töltő nagyobb áramot is képes lenne leadni, de szeretném kikérni a véleményeteket ezzel kapcsolatban.Köszönettel,
Amacs
Új hozzászólás Aktív témák
- Eladó egy bontatlan új Lenovo ThinkPad X3 Gen5 üzleti notebook
- Hibátlan Apple MacBook Pro 14" 16/500 M1 Pro Gyári Garis!
- Asus Vivobook Go 15 E1504FA
- E14 Gen5 14" FHD+ IPS Ryzen 7 7730U 16GB 512GB NVMe magyar vbill ujjlolv IR kam gar
- ThinkPad A485 27% 14" FHD IPS Ryzen 5 PRO 2500U 16GB 256GB NVMe dupla akku gar
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest