Új hozzászólás Aktív témák

  • ArthurShelby

    addikt

    Köszönöm mindenkinek a segítséget, végül sikerült. :R :C

    Dell 9020: elég volt egy másik pendrive-ra kiírni. Itt is előjött a vga-ra utaló képhiba, de ha vártam most tovább ment később (az előző pen-nél nem). A biosban mindent uefi-re kellett állítani (nem szereti, ha meghagyom a legacy opciót is)

    Hp 8460p: Ez kemény dió volt. Azt vettem észre, hogy nem tudok a pendrive-ról uefi módban bootolni. Itt nem lehet kikapcsolni a legacy opciót, és mindig legacy-ban próbálkozott bootolni a pen-ről: ezt onnan tudtam, hogy ugyan azt csinálta bekapcsolt uefi-vel, mint kikapcsolttal (sokáig fekete képernyő, majd tipik vga hibára emlékeztető kép, ha itt nyomtam egy billentyűt, akkor újra indult a gép). Próbálkoztam usb2.0 pennel, usb3.0-val, nem számított. Próbálkoztam, hogy usb 3.0-ba dugom, vagy usb2.0-be (esata-usb kombo csatlakozó).
    Végül próbálkoztam .efi fájl betöltéséve/megnyitásával. A gyökérben lévővel nem működött, az \efi\microsoft mappában lévőkkel sem, viszont az \efi\boot\bootx64.efi-t megnyitva bebootolt a telepítő.

    A telepítést még nem csináltam meg, így nem tudom, hogy az sdd-ről fog e menni az uefi boot telepítés után, de valószínű igen (mert bios-ban volt bootolás onnan, és odatette az uefi-t mögé)

    szerk:
    csak most jutott eszembe érdekességképp a kérdés: ha csinálok egy gpt-s telepítést egy gépen, és átteszem egy másikba, akkor az uefi/gpt boot onnan is fog menni?

    [ Szerkesztve ]

    A rosszban mindig van valami megtévesztően jó, különben nem választanánk a rosszat

Új hozzászólás Aktív témák