Új hozzászólás Aktív témák

  • KillHates

    nagyúr

    válasz kmisi99 #23873 üzenetére

    Látom elindult a vajákolás... :D

    Bátorkodom megjegyezni, hogy a forgórész a hűtésben egy picit szorulhat. Ezért van, hogy 2.8V-nál nem indul meg a forgás, tehát hagyja a gép felmenni 70-75 fokig a hűtést és 3.3V-nál, vagy 3.7V-nél mozdul csak meg a ventilátor. Egyszerűen szét kell szedni a komplett hűtést és totál ki kell pucolni, meg az évek során kidolgozott kenőanyagot újrakenni.

    A gép hűtésében teflonbetétes siklócsapágy van. Jó cucc, ha karban van tartva akkor kibírja a géped élettartamát. Nem fogod megúszni és szét kell szedned a géped; ki kell venned a hűtést,
    1, nem kell kimosnod a hűtőbordákat, vagy ha elengedhetetlen vágyat érzel e cselekedet iránt, akkor csakis isopropil alkoholban, vagy alkonek-ben, de a vizet felejtsd el!
    2, ha megnézed a ventilátor házát, akkor kis csavarokat, vagy a műanyag oldalán lévő bepattintható fülecskéket fogsz találni. Ezeket kicsavarva és kipattintva ki tudod szedni a ventit.
    3, ha ez megvan akkor látod belülről -a ventilátor felől- a bordákat, ha dohányzol, akkor lehet benne kosz rendesen, egy elhasznált fogkefével, vagy valami sprőd ecsettel ki tudod tisztítani, ha nagyon nem jön akkor jöhet az alkohol, vagy ha nincsen akkor körömlakk lemosó (aceton)
    4, elméletileg a ventilátor forgórészét le tudod húzni a tengelyéről mert a jobb gépekben maglev hűtés van, így nincsen rajta semmi maga a motor mágnesessége tartja a helyén. Ha nem akkor a ventilátoron van egy matrica, az alatt egy gumidugó és az alatt egy kis műanyag zéger-gyűrű ami lapátkerék tengelyét fogja. Ha ezt leveszed akkor lejön a forgórész. Ha szétjött, akkor nehogy elkezd mosogatni,vagy ilyesmi! A motorban ahonnét a tengely kijött abba a perselybe fújj bele (csak ne köpj bele!) majd Lithiumos gépzsírral, vagy szilikonzsírral (amit a modellezők és a búvárok használnak) egy gyufafejnyit kenj abba a felébe ahová belecsúszik a tengely, mert ha visszarakod akkor az majd beletolja. A WD40 FELEJTŐS CUCC ERRE!!! Majd rakd össze, ahogy szétszedted.
    5, pasztázás, és lehet összerakni a gépet.

    Jó bütykölést, ha nem nem érzel indíttatást erre, vagy a műszaki érzéked határait nem akarod feszegetni, akkor keress meg privátban...

    Telefonszámom: 0️⃣6️⃣7️⃣0️⃣3️⃣3️⃣9️⃣9️⃣3️⃣3️⃣9️⃣ ... Ha nem válaszolok a privátra, akkor hívj fel...

Új hozzászólás Aktív témák