Hirdetés

Hozzászólok Aktív témák

 • LámaZ

  addikt

  Innen:
  Androidos eszközökre:
  (A zavaró stílushibákat javítottam)
  „A GPS vétel javítása Bargain összefoglalásában (forrása egy orosz oldalon található leírás volt):
  ● Töltsd fel teljesen a telefon akkumulátorát.
  ● Telepítsd a telefonra a Play Áruházból a Mobileuncle MTK Tools nevű programot.
  ● A Menü/Beállítások/Helymeghatározó szolgáltatásoknál kapcsold ki a GPS, GPS EPO, A-GPS menüpontokat, sehol sem lehet pipa.
  ● Kapcsold ki a telefont, majd kapcsold be és indítsd el a Wi-Fi-t.
  ● A Menü/Beállítások/Helymeghatározó szolgáltatásoknál jelöld be a GPS-t.
  ● Ugyanitt jelöld be a GPS EPO-t, erősítsd meg az EPO engedélyezést.
  ● Lépj be a megjelenő EPO beállításokba és indítsd el a letöltést (Wi-Fi kell hozzá), az EPO fájl infónál ellenőrizd le a letöltést. Miután letöltődtek az EPO adatok, lépj vissza a 'Helymeghatározó szolgáltatások' menübe.
  ● Jelöld be az A-GPS-t (Wi-Fi kell hozzá), és a megjelenő A-GPS beállításokban ellenőrizd le, hogy a 'Használt hálózatnál' a 'Csak otthon' legyen megjelölve.
  ● Lépj ki a menüből, menj az alkalmazásokhoz, és indítsd el az előzőleg letöltött Mobileuncle MTK Tools programot.
  ● Lépj be az MTKEngineerMode (Mérnöki Mód) menübe, ott keresd meg az YGPS-t és indítsd el.
  ● Itt megjelennek a műholdak, egyelőre piros pontokként. Felül az Information-t kiválasztva előjön egy ablak, ahol alul először a "full"-ra majd a "cold"-ra kell nyomni. A sorrend fontos!
  ● Fent a Satellites-ot válaszd ki, és vidd ki az utcára a telefont (nekem elég volt az ablakhoz menni), majd várd meg, hogy a piros pontok zöldre váltsanak.
  Nem biztos, hogy minden telefonon működik ez a megoldás, de egy próbát megér, kárt nem okoz.
  Alternatív és egyben egyszerűbb megoldásként megpróbálhatjátok még a GPS Test vagy a GPS Status & Toolbox alkalmazásokat is, mindkét szoftver beállításaiban törölni kell az A-GPS adatokat, és internet kapcsolat esetén frissíteni azokat, netkapcsolat nélkül pedig a vevőegység szabad ég alatt "tiszta lappal" kezdi el keresni a műholdakat.
  Ezek az applikációk viszont minden GPS vevővel ellátott Androidos telefonnal egyformán használhatók, nem csak az MTK chip-es készülékekhez nyújtanak megoldást.”

  Az amúgy nem szokatlan, bár kétségkívül zavaró, hogy a kis okostelók ködös, felhős időben nagyon nehezen találnak műholdat. Elég kis antenna van bennük, és ha az sincs rendesen odaforrasztva, ahová kell, akkor már gondok lehetnek.

  [ Szerkesztve ]

  Legyen minden jó!

Hozzászólok Aktív témák

Hirdetés