- Tömeges letartóztatás volt Dél-Koreában az ország legnagyobb kriptocsalása miatt
- Bitcoin, Tesla: az egeken a befektetők reményei, Musk a Trump-kormányba kerül
- Trump és az AI miatt 4 éves mélypontra került a Samsung
- Összerakja az AI-t és az 5G-t az NVIDIA
- Más reklámokat nézhetnek a Facebookon az európaiak
-
IT café
Új hozzászólás Aktív témák
-
fbeni91
tag
igen. igazad van!!
Megint elő jött az újra indulásoss problémám!! :S Vagy látja a vinyót vagy nem.. ha látja akkor meg a rendcerbetöltő ablaknál folyton újra indúl. egész éjjel evvel szívtam. valakinek ötlete?? :S
tegnap reggel óta fent vagyok. már nagoyn idegesít ez a szemét vinyó. vagy alaplap nem toom... pff..
Lécci ötletek! :S rendcert újra raktam 4x akkkor is ugyan az a hiba! de rendcer újra tétel közben hibátlanúl ketyeg!! :S :S -
Hgovi
aktív tag
Valaki erre?
Ötlet,javaslat,szerelő,kuka?
KösziÜdv Hgovi
-
Rivaul
addikt
Utánaolvastam s ravaillal elég sok mindent megpróbáltatok. Egy biost még frissítenék s érdekelne mennyi ideje van ez a probléma? Régebben jó volt? Történt azóta változás? Szedd ki a alapot a gépből s az asztalon rakd össze. Húzz le a bekapcsoló panelról is minden vezetéket s csavarhúzóval kapcsold be (zárd össze azt a 2 tüskét a lapon ahol a power felirat van). Ezeket csináld meg ha lehet aztán jelezd mire jutottál.
[ Szerkesztve ]
Eladó egy zöld kaméleon….Nem,sárga! Inkább piros! Most barna….Ez k**va jó!…… NEM ELADÓ!!!
-
Hgovi
aktív tag
válasz Rivaul #20403 üzenetére
Gyakorlatilag már mindent ki próbáltam.Csak procit nem cseréltem ki.
/Húzz le a bekapcsoló panelról is minden vezetéket s csavarhúzóval kapcsold be (zárd össze azt a 2 tüskét a lapon ahol a power felirat van)./Ezekkel kezdtem,mert azt hittem a ház gombjai kontaktosak.
BIOS reset volt,frissítés a hiba előtt volt,meg kell néznem van-e frissebb
A story a következő volt:a kisebbik fiam gépe ez és folyamatosan játszik ,és megy a gépe,
A bátyója megelégelte és készenlétire rakta,amikor vissza akart lépni már csak reset-tel tudott/ha nincs rá kötve semmi akkor is újra indul a leállításnál/ és azóta a leállításoknál a Windowsból mindig újra indul.A fiam le tudja állítani-hosszan nyomva a powert.Másik lapom nincs, a procit talán megtudom oldani egy "teszt" erejéig.RAM teszt volt-hibátlanok.
Innentől kezdve elakadtam.[ Szerkesztve ]
Üdv Hgovi
-
Rivaul
addikt
Akkor valami zárlatot kaphatott a lap vagy valami megsült. Leállítani le tudja hosszan a power nyomásával ezzel nincs is baj de ez nem természetes leállás. Még 1 ötlet. Írj ki egy live linuxot ha abból le tudod állítani rendesen akkor megéri vele foglalkozni, ha nem akkor szerviz.
[ Szerkesztve ]
Eladó egy zöld kaméleon….Nem,sárga! Inkább piros! Most barna….Ez k**va jó!…… NEM ELADÓ!!!
-
jimmy399
senior tag
Sziasztok!
Egyik ismerősöm megkért, hogy segítsek nekik a gépvásárlásban. Mivel minden számítógép alapja az alaplap, ezért itt, ebben a topikban kérdezem meg.
Az ismerős szeretne egy új gépet venni. Elsősorban grafikai munkára használná, értem ezalatt az Adobe Illustrator-t Photoshop-ot és InDesign-t. Milyen gépet ajánlanátok? AMD, Intel?
A memóriára olyan 8 gigabájtot gondolt.Válaszotokat köszönöm.
--- N/A ---
-
Synaptic
senior tag
A cég bevásárol egy halom a 'gagyi' kategóriába tartozó a asrock g41m-vs3 és g41m-s3 alaplapot , hogy ebből pótoljuk az irodisták ki-kipurcanó deszkáit. A régi gépekben 915 ös intel alaplap volt-van ( lga775-ös 3GHz-s Pentium 4 (630) el ) , de az idő ezeket is megeszegeti szépen lassan.
A probléma a következő :
A g41m-s3 nem is indul el a régi P4 el.
A g41m-vs3 elindul , de mindenféle anomália jelentkezik. Belassul , fagy , nem ismeri fel az usb eszközöket stb.Az újabb procik pl e5700 viszont tökéletesen működnek benne.
Valaki találkozott már hasonló esettel ?
Ryzen-7-5800x3D/Asus TUF B550M Pro/Asrock-PhantomGaming-6800Xt
-
djdaniel
senior tag
-
katt777
félisten
válasz Synaptic #20409 üzenetére
Szerintem valamilyen feszbeállítási probléma lehet (láttam már ilyet AsRocknál is, bár az éppen RAM-mal lépett fel hasonló eredménnyel). Próbáld kézzel, vagy írj a lap supportjának, gyorsan válaszolnak. Vsz alapból nem készítették fel a régebbi procikra. Egyébként a CPU-supportnál szerepel egyáltalán a P4, vagy csak úgy bevásároltatok?
Egyébként nem értek egyet azzal, hogy az AsRock gagyi lenne. Sok pöpec ASRock alaplapom volt.Funkcionális analfabéták kíméljenek!
-
Rivaul
addikt
válasz katt777 #20411 üzenetére
Lehet kifejezetten arra lapra értette a "minőség jelzőt" Sztem az egyik legjobb lapokat csinálja ma már az Asrock ha nem a 10k-s kategóriát veszi az ember. Mástól nem is vennék lapot...
Mod. Az a baj hogy az asus-nál az "éjszakai" műszak csinálta még őket Azért akkoriba borzalom volt be kell vallani. Nekem volt akkor is de azt még nem szerettem
[ Szerkesztve ]
-
katt777
félisten
válasz Rivaul #20412 üzenetére
Akkoriban sem voltak rosszak, ASUS leányvállalatként, bár rossz szériákról én is olvastam, de melyik gyártónak nem volt olyan lapja, amely x bios frissítésig nem működött rendben? MSI- lapomhoz SOHA nem adtak ki olyan biost, amellyel minden rendben működött volna, és az egy 58k-s CF csúcslap volt.
Funkcionális analfabéták kíméljenek!
-
gyuri86
tag
Sziasztok.
Ez mit jelent a gyakorlatban?
1 PCI Express Gen3 x16 mechanical/x8 electrical
És mennyit számít sebességben hogy x8 vagy x16? -
-
katt777
félisten
válasz jimmy399 #20417 üzenetére
Ahhoz képest kifejezetten írják minden lapnál, hogy az Ivy Bridge-nek KELL a 3.0.
PCI-E-t illetően meg annyit, hogy azért a 2. kártyától kezdve elég szépen csökken a CF hatékonysága, főleg, ha meg már 16+4-be kerül, eleve rosszabb. Értelemszerűen persze erősebb kártyákkal.Synaptic: Na igen, drágából is akad gagyi szép számmal. Anno a "vacak" Tomato lapokkal pl. sosem láttam hibát, pedig akkor OC-boltban dolgoztam, és rengeteg ilyet raktam össze.
-
zsoldi80
tag
válasz Synaptic #20409 üzenetére
Nálunk is volt ilyen probléma AsRock G31-es lapokkal. Régi P4 D925-öt pakoltunk bele és mindenféle elképzelhető és elképzelhetetlen dolog megtörtént: post 1perc, fagyás, win lelassulás... Kicseréltük e5200-okra a procikat és azóta rendben működnek. Persze nem jöttünk rá miért volt ez...
-
-
Synaptic
senior tag
Dear Tamas,
Thanks for contacting ASRock.
Please refer to below suggestions for testing.
1. Load BIOS default settings to try.
2. Install INF and VGA driver from below link and then check if system still cannot work normally after S3.
G41M-VS3 R2.0 download link: http://www.asrock.com/mb/Intel/G41M-VS3%20R2.0/?cat=Download&os=All
G41M-S3 download link: http://www.asrock.com/mb/Intel/G41M-S3/?cat=Download&os=XP
3. Install the memory module to another DRAM DIMM to verify it.
4. Try other USB ports.
5. If possible, please change other memory module to verify it.
If any question, please kindly contact us.
Thanks for your e-mail.
Ettől sokkal okosabb nem lettem.
Egy abszolut nerm induló gépen elég nehéz pl inf drivert frissíteniRyzen-7-5800x3D/Asus TUF B550M Pro/Asrock-PhantomGaming-6800Xt
-
katt777
félisten
válasz zsoldi80 #20421 üzenetére
Ezért írtam, hogy vsz. valami egyszerű feszelési probléma. Havernál a RAM-ok miatt randomizálta a hibákat a gép, supporton megmondták, melyik feszen állítson pár ezred V-ot, és onnantól jó volt. Neki asszem PCH-fesz volt, de az már LGA1155 platform, csak valószínűsítem a hasonló problémát, hiszen elméletileg ott is rendben kellett volna kezelnie a RAM-okat a lapnak (bár support listán nem voltak, azaz nem tesztelték). Lehet azokban a G31-ekben egy "improved vdroop", és máris ott a hiba, esetleg ennyit kell állítani a bios-ban, de ez is csak tipp, nincs ilyen hardverem tesztelni (bár P4-em sajna van). Kisebb Vdroop engedélyezése vagy min. fesz emelés valahol, ennyi elméletileg megoldhatja. A support viszont BIZTOSAN meg tudja mondani.
Kérdezni meg tudni kell, a válasszal önmagában semmi probléma. A 42-vel sem az volt a probléma, hogy az "élet, az univerzum + minden" Szerintem ez sokkal több, mint amire a nagy tesó ASUS képes (pl. "cserélj bios chipet"), vagy a Leadtek-é ("vásárolj másik kártyát").
Synaptic: A válaszból ítélve azt írtad nekik, hogy S3 állapot után nem indul a géped. Javasolták a bios default-ot is (ha nem indul, bios reset). Esetleg írd meg nekik pontosan a problémát (írták, azt is, hogy nyugodtan kérdezz, ha valami nem OK). Ha egyáltalán nem indul a gép, akkor ott egyáltalán nem inf-frissítés a probléma.
[ Szerkesztve ]
-
zsoldi80
tag
válasz katt777 #20424 üzenetére
Az improved vdroop "hibára" van a g31-re, g41-re bios frissítés, kipróbáltuk, annó, de attól sem lett jobb. Lehet, hogy tényleg a ramokkal kellett volna variálni valamit...
Egyébként nem akarom köpködni az AsRock-ot, de azért elég sok lapjukat láttam meghalni, bár az is igaz, hogy ezek alsóbb szériás lapok voltak.
Azonban az is tény, hogy vannak eszméletlenül jól megalkotott lapjaik is. -
fbeni91
tag
Megint elő jött az újra indulásoss problémám!! :S Vagy látja a vinyót vagy nem.. ha látja akkor meg a rendcerbetöltő ablaknál folyton újra indúl. egész éjjel evvel szívtam. valakinek ötlete?? :S
tegnap reggel óta fent vagyok. már nagoyn idegesít ez a szemét vinyó. vagy alaplap nem toom... pff..
Lécci ötletek! :S rendcert újra raktam 4x akkkor is ugyan az a hiba! de rendcer újra tétel közben hibátlanúl ketyeg!! :S :S Csökkentett módban, nettel. hibátlanúl el ketyek a ketyere!!! normál modban már nem megy! :S :S Ötletek??
Kondik nem púposak. elemmel már játszottam. tápot,ramot,vidikarit,procit,vinyót, ide szallagkábelt cserélgettem! hiba ugyan az! :S :S -
SallerMaster
csendes tag
Sziasztok!
Van egy AMD690VM-FMH alaplapom.
Tegnap vettem egy Kingston V300-as 60GB-os SSD-t és sehogyse tudok win7-t rárakni.
A biosban ha átállítom sata-t AHCI módra a telepítő lefagy már betöltés közben, natív IDE-ben pedig betölt a telepítő, viszont nem lát meghajtót. Próbálgattam másik port-ba dugni, biost frissítettem, de egyik se műkődött.
Aztán HDD-ről formatáltam az SSD-t és csináltam 2 particiót, hátha úgy látja, de nem.
Tudna valaki segíteni?Üdv
-
katt777
félisten
válasz zsoldi80 #20425 üzenetére
Hát én láttam meghalni sokfélét, anno az agyonsztárol Abit-okat szériában, az MSI-knek meg ált. simán jobb lenne a halál.
Ha a CPU "supported", akkor mindenképpen mennie kell valahogy, hiszen csak a gyárilag tesztelt CPU-k kerülnek a támogatási listába (ezért nem kizárt, hogy más RAm is menjen pl), de a működés titkát a gyártónál biztosan ismerik.Synaptic: Akkor simán félreértették. Célszerűbb "simple S3" helyett pontos megnevezést írni (ált. mindenütt kérik a hiba pontos leírását, és célszerű rövidítés nélkül írni), ugyanis a cégnél sem ánglius fiatalemberek ülnek. Mondjuk a te angolod sem 100-as, a "freezing always" pl. nem azt jelenti, amire te gondoltál.
SallerMaster: F6-tal etesd meg a driver a telepítés elején. Vagy még azelőtt lefagy? SSD tudtommal egyébként csak AHCI módban működik, de ebben nem vagyok 100%-ig biztos. Chipset támogatja egyáltalán?
[ Szerkesztve ]
-
katt777
félisten
válasz SallerMaster #20431 üzenetére
SB600, az lesz, főleg, ha csak az van (supporton nagy eséllyel van újabb, mint a teleptőlemezen). Ha a kiválasztás után több lehetőség jelenik meg, akkor értelemszerűen a lapodnak megfelelő meghajtót kell kijelölni, mert ha másikat jelölsz, akkor továbbra is fagyni fog telepítéskor.
Az SSD-hez nem mellékeltek meghajtót, vagy nincs az oldalán?
Windows 7 Managernek van egy "AHCI mód aktiválása telepítés után" opciója, de w7 topicban talán meg tudják mondani a megoldást. Ahhoz persze fel kellene mennie a rendszernek IDE módban.
Az alapkérdés még mindig az, hogy a chipset támogatja-e ezt az SSD-t, azt a lap topicjában megmondhatják.[ Szerkesztve ]
-
fbeni91
tag
válasz SallerMaster #20429 üzenetére
sajnos nincs másik alaplapom! :/ :/
-
kengyel
nagyúr
Szép estét ! Kiderült a probléma, a videó kártya volt a hibás. Átraktuk másik gépbe és ott sem indult el. Garanciára javítják, vagy cserélik. Köszönök minden tanácsot illetve segítséget
kengyel
-
SallerMaster
csendes tag
válasz katt777 #20432 üzenetére
Bocsi, rosszul fogalmaztam.
A partició választóig jut el a telepítő, de ott üres a lista. Viszont van ott egy opció, hogy driver telepítése. Gondolom azért, hogy utána fel tudja ismerni hdd-t, ssd-t.
Nem kaptam hozzá telepítő cd-t és az oldalukon se találtam hozzá semmit.
Win alól meg tudtam formázni, particionálni az SSD-t, úgyhogy elvileg támogatja a chipset. Vagy attól még nem biztos? -
katt777
félisten
válasz SallerMaster #20437 üzenetére
Ha win alól OK, akkor igen.
Igen, ott kellene F6-tal felismernie. De mondtam, W7 topicban érdeklődd meg, lehet, hogy valami általános meghajtó kell neki, bár ilyenkor inkább az alaplapit szokta kérni. A lapod CD-jén található meghajtókat érdemes lehet esetleg mind megzabáltatni vele induláskor.Funkcionális analfabéták kíméljenek!
-
Petyyyyy
addikt
Üdv uraim!
Segítségetek kérném. Egy IPMMB-FM lappal szerelt HP ENVY H8 1520EG géppel küzdök. Sehogy sem sikerül belépnem a BIOS-ba, hogy megmondjam neki az optikai meghajtóról bootoljon (telepítés miatt), hiába nyomom a hivatalosan megadott F10 billentyűt. Ilyenkor csupán egy black screen fogad pár infóval pl.: proci neve, órajel, töltött ram foglalatok infója, sebessége stb. (Ezeket is németül...) Szóval valakinek infója, hogyan juthatnék a biosba?
Szemed az úton, pedál a padlón || Whatever, Im the star
-
Petyyyyy
addikt
Köszönöm az ötletet, de egyik sem segít. Mindkettőre ezt dobja.
-
Petyyyyy
addikt
válasz Viktoár #20443 üzenetére
Pontosan így állnak. Közben sikerült bejutni a BIOS-ba, ami meglepetésemre nem EUFI. Elég minimalista, de sikerült beállítani elsőnek az optikai meghajtót a boot menüben. Most viszont a win telepítő lemez miatt hisztizik - nem tetszik neki a digitális aláírás, ha jól emlékszem - de ezt majd megoldom.
BIOS-ba jutás: telepítő aláírása nem tetszett neki, így választó menü - Win 8-at indítson, vagy a Telepítőt. Alul csíkon a menü - Enter választás stb. és végül ESC-cel lehetett előhozni a BIOST.[ Szerkesztve ]
-
Petyyyyy
addikt
válasz Viktoár #20446 üzenetére
Mehet a +1, mert ez volt a megoldás.
A történet így kerek. Win 8 volt fent, rendszer alól indítottam a Win 7 installt, de ugye csak az első fázis ment végbe, mert secure boot engedélyezve volt. Kikapcsolás után ment csak tovább a telepítő. De csak az ESC-vel jutottam oda a biosban, hogy ideiglenesen kilőjem a security boot-ot.
Mindenkinek köszönöm az ötleteket!Szemed az úton, pedál a padlón || Whatever, Im the star
-
tigerscorpio
aktív tag
válasz Viktoár #19999 üzenetére
egy olyan gondom lenne, hogy vannak nekem ezek az alkatrészeim.(Clevo M66S)
és eladtam az ivertert egy Albacomp M660s gépbe be lett szerelve
és ezt a hibát produkálja a dolog, a vásárló ezt írta:
"Na kipróbáltam az invertert és kiderült, hogy nem az a hibás... sajna..
Azt produkálja, hogy bekapcsolom a laptopot és piros szín eléggé erősen látszik, majd 2-3 perc múlva elsötétül a kép (háttérvilágítást kikapcsolja) de az asztal még látszik, fényben."nem tudom, hogy előtte mi volt a hibajelenség.
mi lehet még gond?
szalagkábel?
vagy maga a kijelző?előre is köszönöm a segítséget
" A Pokol Üres, mert Minden Ördög a Felszinen Van" ****Eladó cuccaim a az adatlapom/honlap link alatt****
-
jim bcs
nagyúr
válasz tigerscorpio #20448 üzenetére
elsőnek nézzétek meg az energiabeállitásokat ha ez nem vezet sikerre akkor lehet szalagkábel-kijelző ha mozgatjátok a kijelzőt ez úgy is látszani fog vagy vga
Beárazás: https://logout.hu/bejegyzes/jim_bcs/bearazos_topikok_listaja.html
-
apabest
csendes tag
Sziasztok!
Segitséget szeretnék kérni egy asrock alaplapal kapcsolatban.
Lényeg hogy bekapcsoltam a gépet és a memoria foglalat felett valamiért beégett.
Azota nem kapcsol be a gép.
Egyszerüsitve meg lehet még valahogy csinálni?
Képet linkelem.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest