- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- 3,6 billió dollárt ér az NVIDIA, idáig még egy cég sem jutott el soha
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Hálózati / IP kamera
- Windows 7
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- Synology NAS
- Windows 10
- AliExpress tapasztalatok
- Windows 11
-
IT café
Hasznos információk, fogalommagyarázat
Új hozzászólás Aktív témák
-
havri1
félisten
válasz Galahed #11118 üzenetére
Oké, csak azért kérdezem, mert nekem senki sincs ismerősi körben, de még csak nem is hallottam konkrét esetet. Persze most nem a 80-as évek előlapos magnós zsigulis korszakról beszélek, hanem mondjuk az elmúlt 10 évet figyelembe véve.
Én nem tudnám elképzelni, hogy minden esetben fel és leszereljem a kamerát. Naponta kb 4x ülök autóba, van amikor többször. Éves távlatban ez nagyon sok, sokszor rövid utakkal. Ismerve magamat, az esetek 90%-ban a rövid utakra nem szerelném fel, és mikor máskor történne valami..
Konkrétan én még arra is lusta vagyok, hogy a szivargyújtóba dugdossam induláskor.
Főleg, ha alapos akarnék lenni, tehát levétel, elrakás (töltővel együtt), és ablakpucolás, hogy a nyoma se látszódjon. Mert ugye annál bosszantóbb nem lehet, hogy nincs a kamera a kocsiban, de a tapadókorong nyoma miatt betörik az egyik oldalüveget, okozva 10-20-30e ft-os kárt, "feleslegesen".
És akkor még nem is számoltam, a reggeli -x fokkal, pára, jégkaparás stbstb.
Így, hogy látszik a szigszalagos ótvar kamera, talán látja, hogy 2e ft-ot sem ér..Megoldásnak látnék egy olyan kamerát, ami darabokra szedhető, és elrejthető a kíváncsi szemek elöl, és "gondozásmentes". Régen volt, a mobius, nem tudom forgalmazzák e még, konkrétan darabjaira szedhető volt, és moddolható, tehát lehet hozzá kapni kondit is. A szenzort meg kárpit alá is be lehet szerelni, ahol kilát, eszméletlen diszkréten elhelyezhető. Fény és esőszenzorral kb megegyez látvány lehet.
[ Szerkesztve ]
havri
-
havri1
félisten
válasz Fotonhámozó #11133 üzenetére
Nem tudom milyen kamerád van, de ezekhez a "hulladék" kínai kamerákhoz adott töltők tuti nem adnak le 2.8A-t, nem is kell ennyi egy kamerának. 1A is elvan a G1W. Ettől függetlenül nekem is a linkeltek közül egy van, 2 éve kb, nincs gond vele, a napokban volt valami hiba, de az autócsere is benne van, és a szerelés, azóta is működik, nem jöttem rá a forrásra.
garanciát senki nem fog erre adni, ebben biztos vagyok. Hidd el, semmivel nem veszélytelenebb ez, mint egy "gyári" töltők.
[link]
[link][ Szerkesztve ]
havri
-
havri1
félisten
válasz Fotonhámozó #11137 üzenetére
Random klikkeltem, sajnos már nem tudom belinkelni, ebay, fél év után törli a linket.
És 2016 előtt vettem, 2015-t meg már nem is lehet kilistázni sajnos.Itt a hsz-ek között megtaláltam: [link]
2-t rendeltem, másik faternál, szintén működik jól.
[ Szerkesztve ]
havri
-
havri1
félisten
válasz Nyám-nyám #11161 üzenetére
Én csak egyszer próbáltam a YI-nek az adas-ját, hát, borzalmas, ahogy kínaiul beszél
Ha hosszú távra tervezel, számolj az akkumulátor cseréjével, bár a mostani másfél éves YI-ben még mindig jó az akksi, és elég sokat van kint a hidegben/melegben, mondjuk nem állandóan.
Ha tönkremegy, akkor nem képes leállításkor a felvételt lezárni. Ezek hibásak lesznek, balesetnél nagyon fontos pedig az utolsó. És faternak kinyírt egy sd-t is, sztem a sok félbeszakítás miatt (de ez lehet csak véletlen).havri
-
havri1
félisten
2 yi olcsó helyről, 2 komplett kábelezés fixen, és 2 32GB kártya, még mindig a keret alatt van.
[ Szerkesztve ]
havri
-
havri1
félisten
Valakinek cserélt már yi-ben akkumulátort?
Vagy még az első példányok is tökéletesen működnek?
Hackelt akksis G1W-m már nagyon oda van, cserélni kéne. Mondjuk ha 2 évet elmegy, nagyon nem izgat az akkumulátor baj.havri
-
havri1
félisten
Félreértettél.
Nekem nincs jelenleg a G1W-vel akksi bajom, sok éve, hogy megcsináltam. (igaz nem kondi, csak ez bazi nagy Nokia akkumulátor). Viszont cserélni kell, mert már véres a torka. Lencse a melegtől vagy a hidegtől elmozdult, kép fele homályos. Meg most valami kontakt hiba, nem megy neha.. Lehet táp baj, nem jöttem rá még.
Úgy vagyok vele, kell egy új, és akkor Yi, csak hát abba még senki nem Hackelt akksit, kondit. Még talán szét se szedte, nemrég néztem videókat, nem találtam erről yt-n.havri
-
havri1
félisten
válasz zozor76 #11313 üzenetére
Egy esetben lehet részletgazdagabb a kép, amikor gyenge fényvisszonyok mellett történik a felvétel.
Osszesegeben szerintem sokkal jobb a 60fps. Látószög meg mindenféleképpen.
Ma meg a gyakorlati tapasztalat. Yi van már sok embernek, évek óta, van visszajelzés. Ezekkel az újakkal még 0 vagy nagyon kevés.[ Szerkesztve ]
havri
-
havri1
félisten
válasz Kornel #11325 üzenetére
Azért van ellen példa is.
Múlt héten rendeltem innen ph apróról egy procit. Csenget a postás, sima levélboríték, félig kibontva, pontosabban az eladó nem ragasztotta le rendesen a tetejét, nem nedvesítette be rendesen.
Proci egy az egyben, magában fityegett a borítékban. De benne volt. Pedig átment jó pár kézen.[ Szerkesztve ]
havri
-
havri1
félisten
válasz Kicsit Bob #11383 üzenetére
2e körül lehet kapni jó minőségű töltőt, ami tudja a 24V-ot. Nekem is az kell, van 4-5 db.
Most nem tudom megnézni, a gyári 10-30V-e, de a Xiaomi roidmi biztos tudja, azt használom buszban.havri
-
havri1
félisten
válasz tillatrilla #11421 üzenetére
Azt azért hozzá kell tennem, első szériás volt, ajándékba vettem, azóta is használja öreg, de nem volt fw frissítve. Még kínai a szoftver. Nem sokkal utána már megjelent az angol menüs is, azóta simán lehet már az ADAS is angol, utána kell nézni!
havri
-
havri1
félisten
-
havri1
félisten
válasz Paul886 #11425 üzenetére
A sima Yi az akciókamera, nem autóba való.
Enyém 23L (akció), nem indul tápról, nem áll le megszakításkor. Valakivel egyszer beszéltem, hogy az övé elindult, nekem ezt nem sikerült elérnem.
Továbbá nem tárolja a felvételt ütközéskor, nincs benne G sensor.[ Szerkesztve ]
havri
-
havri1
félisten
Most néztem a yi-n, elég szívás az akksi csere. De legalább már van videó a szétszedésről: [link]
Simán ki lehet vezetni az akksit, és a kijelzőre kívülről rá lehet ragasztani, mint g1w-n. Csúnya, de legalább működhet. Akinek vettem ajándékba 2-3 éve, kérdeztem, még mindig működik az akksi, bár ő mindig kiveszi a kocsiból éjjelre, és nem mindig használja. Tehát nem mérvadó.[ Szerkesztve ]
havri
-
havri1
félisten
Én tizenezres kategóriában gondolkodom.
Garmin biztosan jó, de ha nem online navigáció, nem sokat ér számomra, és sok ember számára. Manapság nem arra használjuk a navit, hogy A-ból B-be elnavigáljon, hanem forgalom, dugó, egyéb információk miatt. Ha ezen funkciók is mennek már, és alsó kategóriában van ilyen all in cucc, le a kalappal.[ Szerkesztve ]
havri
-
havri1
félisten
válasz katona.jozsi #11568 üzenetére
Ezt egyszerűbb egy 40-50e kit-el megoldani, 2 kamera a falra, és veszi a parkolót folyamatosan.
Szvsz megoldhatatlan 1 kamerával az autóból.havri
-
havri1
félisten
válasz katona.jozsi #11571 üzenetére
Amiket én használtam (G1W és alfajtái) tudják a mozgásérzékelést, csak azt nem tudom, hogy képi vagy G senzoros az egész. Az biztos, hogy amikor be volt kapcsolva, indulásnál az első pár (3-5) mp lemaradt rendszeresen, így mellőztem..
Nem láttam még megbízhatóan működő ilyen funkciót, semmilyen kamerában.A legegyszerűbb módja a képi mozgásérzékelés lenne, és fotókat csinálna a kamera, ha mozgást érzékel, de ehhez kell egy idle áramellátás, és jó lencse, ami sötétben is tud értékelhető képet csinálni. Na ez az, ami szinte egyik kamerának sincs. IR nélkül szvsz felejtős.
Évekkel ezelőtt elkezdtem ez irányba elmenni, de az lett a vége, hogy: " Költesz rá 30-50e ftot, és lesz egy felvételed arról, hogy egy kapucnis csávó beül az autóba, majd elhajt." Igaz. Ha nem néz bele a kamerába, tök felesleges a felvétel.
Arra jó lehet, ha közös parkoló van, vagy utca, akkor egy meghúzás, nekitolatás esetén a rendszám/autó felismerhető. Esetlegesen egy szándékos karcolás, ha látszik rajta, hogy közelít, távolodik a kocsitól.
Oldalát nem tudod levédeni látószögben, eleje, és hátulja, és ez is 2 kamera.Webkamerával próbáltam ablakból egyszer, de szürkület után értékelhetetlen képek készültek sajnos.
[ Szerkesztve ]
havri
-
havri1
félisten
válasz katona.jozsi #11574 üzenetére
Nem feltétlen, csak nekem zsákutca volt. Az újabb kameráknak nem tudom a parkoló funkciói mennyire életképesek. YT-on keress videókat, abból látszik.
(Csak itt megint érdekes, ha pl be van ez fixen kapcsolva, és egy napra ott hagyod valahol, ahol nagy a forgalom, megtelik az sd délutánra..)havri
-
havri1
félisten
-
havri1
félisten
válasz MaCS_70 #11627 üzenetére
Egyszer próbáltam igazából, de kikockázásnál nekem jól jött, mert 2x annyi frame készül, több képkocka, több részlet. Pl gyors mozgásnál a rendszámok - talán - jobban kinyerhetők.
Ilyen kártya árak mellett (11e ft a 128GB) már nem érdemes - szerintem - a tárhely problémák miatt problémázni.[ Szerkesztve ]
havri
Új hozzászólás Aktív témák
- Sorozatok
- LED világítás a lakásban
- Realme GT Neo2 - ők már nem zöldfülűek
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Melyik tápegységet vegyem?
- Elektromos autók - motorok
- Apple notebookok
- Viccrovat
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest