Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

  • #85578752

    törölt tag

    válasz Osynho #6971 üzenetére

    Karosnál sokat segít a kényelmes használatban, ha nem nyomásfokozós a kosár és precíz a tamper. Ha nem nyomásfokozós a kosár, könnyű kiütni a zaccot a főzés után, ha pedig precíz a tamper, nem kerül kávépor a kosár oldalára, így nem kenődik a felsőszűrő szélére kávépor, egy öblítés is elég a tisztításhoz és a csatornásodás esélye is kisebb, mert nem tolja szét a felrakáskor összetömörödő felesleg a pogácsa szélét.

    Automatánál semmi ilyesmit nem látunk így megkímél az aggodalmaktól, ráadásul jóval durvább az őrlemény, nyomásfokozós a "kosár", így mindig konstans a nyomás, még filterre őrölt kávéból is lehet vele "presszót" főzni. Hetente egyszer elég nagytakarítani, ami a szétszóródott kávépor kitakarítását jelenti. Philipsnél a kivehető főzőegység arra csábít hogy csapvízzel öblögessük, ez rossz ötlet ott ahol kemény a víz, lerakódik a vízkő és ez növeli a felületet, hamarabb megtapad a kávé. Eddig a legjobb eredményt szárazon ecsettel való letisztogatással értem el, a zsírtalanító tabletta időnkénti használata mellett. Delonghinál elvileg nem kell, de én ott is inkább egy kellően nagy edénybe kiengedett szűrt forró vízzel próbálkoznék a csapvíz helyett.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés