- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- 3,6 billió dollárt ér az NVIDIA, idáig még egy cég sem jutott el soha
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Hálózati / IP kamera
- Windows 7
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- Synology NAS
- Windows 10
- AliExpress tapasztalatok
- Windows 11
-
IT café
Autóhifi
Új hozzászólás Aktív témák
-
Joe fiú
senior tag
válasz k-feri65 #34200 üzenetére
persze..ez egy percig nem volt kérdéses..nálam..mondjuk az nekem sem teljesen világos, hogy miért pont az ipod végzi a lejátszást, a fejegység meg csak a vezérlést hajtja végre.
mindenesetre usbhez viszonyítva jobbnak tűnik, dinamikusabbnak..de ha lesz időm kikísérletezem, hogy ugyanaz a szám usbről és ipodról lejátszva.
[ Szerkesztve ]
-
Joe fiú
senior tag
-
gabber01
addikt
válasz Joe fiú #34209 üzenetére
Jó, én csak azt mondom amit olvastam. De akkor meg mégis hányszor fordítódik a jel digitből analóggá és vissza? És ha digit megy ki, akkor mégis mi a francnak ugat bele az ipod dacja? Mert ugye elmondások szerint különböző dac-os podokkal más a minőség, ergo egyszer biztos hogy átfordítja a pod analóggá majd vissza digitté, ha egyszer digit megy ki, de azt a fejnek megint át kell fordítania analóggá. Akkor már miért nem csak a fej? És mire jó ez az egész?
Man proposes, god disposes. Dum spiro, spero.
-
borat26
aktív tag
Akkor most milyen formátumokat lehet ipodra felrakni és onnan fejegységen keresztül lejátszani? Jobb minőséget lehet elérni ipodról, mint mp3-mal usb-ről?
ASROCK B365 M Pro4 |Intel I5-9400F|Corsair Vengeance 2x8GB DDR4 2666 Kit|Gigabyte GTX 1070 Windforce 8GB OC |Thermaltake Element V3|Zalman ZM600 LXII|LG 29WN600
-
Osynho
addikt
Úgy látom belenyúltam az autóhifi egyik legnagyobb rejtélyébe!
-
aneda
senior tag
válasz gabber01 #34223 üzenetére
Sok embert meg nem annyira foglalkoztat, mert csak siman hasznalja es kesz.
Egyebirant ott lehet a kutya elhantolva, hogy a fejegysegekben mindenkeppen van egy A/D konverzio a hangproci elott???
Gondoljunk bele, a radio adast hogy lehet idokorrozni?
Innen mar egy lepes a gyarto reszerol hogy minden forras analog uton jut a prociba, igy meg is van a magyarazat az iPod/USB kulonbsegre...Az oroszok már a spájzban vannak!
-
gabber01
addikt
Már bocs, de nem hiszem hogy ez a megoldás, hogy fogjuk magunkat és igénytelenségbe burkolózunk. Mindenki legyen ostoba user birka? Hát, végülis a gyártóknak ez lenne a jó ugye. Használjuk, örüljünk a fejünknek hogy működik aztán kuss. Csak nem mindegy hogy.
Márpedig én marhára nem akarnám ráköltök egy valag pénzt a fejegységre, hogy az applenek vmi retek megkötése miatt annak a dac-ja beleugatna a hangba, még ha az nem is annyira fostalicska sem.Egyébként pedig nem magyarázza meg a különbséget. Ráadásul minél többször nyúl bele a jelbe valamilyen elektronika annál több a veszteség/torzítás.
Man proposes, god disposes. Dum spiro, spero.
-
k-feri65
senior tag
De...én még mindig azon agyalok,,,hogy (maradjunk a Kenwood-nál,, mert ugye az usb-ről csak mp3 at játszik)
hogy ha arra rádugom a szifont,,,akkor ugye csak az mp3 as trekkeket játssza le...mert ha a wav-ot is,,akkor azt hogyan?? bár kétlem hogy lejátssza....ha meg csak az mp3 om megy,,akkor meg nem egyszerűbb valóban oda egy pendrájv??És abban igazad van, hogy van bennük egy A/D is,,mert az auxot is valahogy megeteti a dsp vel a fej,,,
értem én de le sz@..m
-
aneda
senior tag
válasz k-feri65 #34227 üzenetére
Szeretnénk azt hinni, hogy a gyártó a lehető legkevesebb D/A és A/d konverzióval akarja megoldani a dolgot hogy a lehető legjobb hangja legyen a fejnek (jó legyen nekünk), de szerintem pont leszarja...
Pláne miután 50-60e. Ft-os termékekről beszélünk.Ez magyarázat lehet az összes, itt a fórumban említésre került tapasztalatra.
Az oroszok már a spájzban vannak!
-
Osynho
addikt
válasz kavics325i #34226 üzenetére
Nem, pont hogy nem mp3-ról beszélünk. Ez az egész lényege!
-
Arcképgyáros
Üdv, szeretnék a 4-es golfomba egy mély nyomót, olyan kérdésem lenne, hogy a gyári fejegységre rá lehetne kötni még azt is? Bonyolult a kocsi kábelezése?
-
footy
addikt
Ezt irjak valamelyik oldalon is amit korabban linkeltem. A legtobb fejben az ipod/usb vezerles analog modon van illesztve.
(#34227) k-feri65
Na ezaz, nalam a zenek 99% apple losslessben(alac) van. Ha ramasolom egy pendrivera akkor semelyik fejegyseg nem tudja lejatszani. Ha az ipodot rakotom a fejre, akkor meg az asszony legalapabb fejegysege is "lejatszotta". Pontosabban en meg mindig azt mondom, hogy az ipod jatsza le.(#34234) -secret-
High/low konverterrel meg tudod oldani. A hasznalhato 6-8ezernel kezdodik.(#34205) Osynho
Ezt Alpine CDA-117-nel kiprobaltam, meg lehet be is irtam a forumba a tapasztalataimat. Roviden ipodrol sokkal jobb mint usb-rol.[ Szerkesztve ]
-
aneda
senior tag
Azt teljesen világos hogy az iPod analóg módon van illesztve, de szerintem az összes forrás (CD, USB, rádió, AUX, CD-tár) analóg módon van illesztve a hangprocira a fejegységen belül!
Magyarul a CD-nek, USB-nek külön D/A konveretre van, majd ezt az analóg jelet digitalizálja be a hangproci...
Ahol nincs hangproci, ott nincs miről beszélni, mert helyette már "csak" (hangerő, hangszín, stb) vonalkimenet van.Az oroszok már a spájzban vannak!
-
Osynho
addikt
Rendben, köszönöm! Rá fogok keresni minden ezzel kapcsolatos hozzászólásra. Nekem csak az a fura, ha analóg a jelátvitel, akkor hogy nem számít a kábel minősége? Mindenki görcsöl a jó rca-n, itt meg egy hajszálvékony kis kínai kanóc megy 1mm2-nyi érintkező felületre. És mégis jó a hang.
Van itthon egy ipod nano, kipróbálom. A hang átvitelére jó a hozzá kapott, töltőbe csatlakoztatható kábel?
kavics325i: Pendrive-os mp3-nál jobb minőségű hangról. Amit ipod-ról oldanék meg. És ennek mikéntjéről, működési módjáról.
-
k-feri65
senior tag
akkor egyszerűen,,,alac..mp3 wav flac tök mindegy ..ami a fejbe érkezik az egy analog jel....vagyis baxhatom a high-end 3 DAC os fejegységem,,ha egy külső izé már átkonvertálta a dolgokat.....
Maradok az usb-s wav verziónál...mert ott a fejben dől el minden.....
értem én de le sz@..m
-
Osynho
addikt
-
opeter70
senior tag
4-500W (2Ohm) körüli monoblockot keresek és ráakadtam egy ilyen Alpine erősítőre.
Érdeklődnék, hogy találkoztatok-e már hasonlóval.
Konkrétan arra gondolok, hogy mennyire használható az, hogy nincsenek rajta potméterek, hanem minden digitálisan állítható rajta menüből.
Megéri az árát szerintetek?Köszi!
[ Szerkesztve ]
-
footy
addikt
A kenwood BT53-at hallotta mar valaki? Van meg valami ajanlott kenwood 50-ig BT-vel?
BT-61 valakinek?(#34240) Osynho
En vettem egy Audioqest Forest kabelt, de lehet hogy csak psziches alapon hallom a kulonbseget
A gond az hogy eleve nem a fej hatuljaba dugja az ember ezt a kabelt, hanem mar egy hosszabitoba.[ Szerkesztve ]
-
borat26
aktív tag
Ezek szerint a clarion cserélődik? Joe fiú ajánlotta nekem a Kenwoodokat, hátha ő tud valakit. Nekem is megfordult a fejemben már, hogy azt vegyek.
ASROCK B365 M Pro4 |Intel I5-9400F|Corsair Vengeance 2x8GB DDR4 2666 Kit|Gigabyte GTX 1070 Windforce 8GB OC |Thermaltake Element V3|Zalman ZM600 LXII|LG 29WN600
-
footy
addikt
válasz borat26 #34245 üzenetére
A Clarion ma visszament az amazonhoz. Az a baj, hogy már akkor is hallottam a zajt amikor valószínűleg nem is volt. A menü is egyre jobban elkezdett irritálni és a rádióvétel is kategórián aluli.
(#34246) gabber01
Nekem jelenleg nem is feltétlenül kell aktív fej, elég a 6 csatornás időkorrekció.
Egyébként a BT53-nál valami kicsivel jobb DSP lehet, mert ilyen vágásokat tud a magashoz:
1, 1.6, 2,5, 4, 5, 6.3, 8, 10, 12,5 kHz[ Szerkesztve ]
-
borat26
aktív tag
Én hétfőn teszem be az autómba a cz703-at, vállalta egy helyik kereskedő, hogy vétel előtt berakhatom, meghallgathatom. Faxa.
Amúgy a Kenwood KDC-BT53U is tudja pendrive-ről a wav-ot? (Szerk: közben rátaláltam, igen!) Mert ha igen, akkor lehet, megelégednék "csak" az időkorrekcióval.[ Szerkesztve ]
-
Osynho
addikt
Nos. Tesztelgettem az ipodot. 4. Generációs Nano. Hááát. Nem tetszett a hangja. ALAC-ot (lossless) tettem rá, de mintha tompább, mosottabb lenne a hangja, mint a 320-as mp3-nak pendrive-ról. Ez ugye nem Wolfson DAC van, gondolom (remélem) ezért lehetséges ez. Joe fiú véleménye érdekelne még.
Új hozzászólás Aktív témák
● A topikban TILOS hirdetni!
● Az összefoglaló elolvasása kötelező, a legtöbb kérdésre választ kapsz.
● Az összefoglalóban megtalálható kérdésekre NEM válaszolunk.
- Realme GT Neo2 - ők már nem zöldfülűek
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Melyik tápegységet vegyem?
- Elektromos autók - motorok
- Apple notebookok
- Viccrovat
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest