- Önfenntartásra rendezkedik be a kínai chipszektor
- MinDig TV
- Milyen NAS-t vegyek?
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Windows 10
- ASUS routerek
- AliExpress tapasztalatok
- F-Secure termékek
- Chiptörvénnyel készül Trump elnökségére Dél-Korea
- Egy vagyont költött a kriptoipar az amerikai választásokra, kilőtt a bitcoin
-
IT café
Autóhifi
Új hozzászólás Aktív témák
-
orbano
félisten
és hogy a lényegről is essen szó: két fain album
Dave's True Story - Sex Without Bodies
David Crosby - If I Could Only Remember My NameA vér nem válik VAZZE!™
-
footy
addikt
válasz orbano #21302 üzenetére
Nekem most ez az aktuális kedvenc:
Secrets - OneRepublic (Cover by Tiffany Alvord & ThePianoGuys) -
t.imi
addikt
Lemaradtam a clarionról
Szerintetek aktiv mély és fejről hajtott nem High end első szettre melyik ideálisabb?
Kenwood 316ur, 21000-ért, bolt szerint visszafogottab a magas és mély, plusz nincs rajta woofer rca csak sima.
Jvc 431 19000-ért v. Alpine 131r 30000ft a másik két versenyző.
Àr/hangminőség/tudás szerint melyik lenne a legjobb vétel? -
HabyRolika
tag
Stinger hangszórókábelről valaki tud valamit?!
Bad Boys Bad Boys a Laci haja dús a Laci haja dús, mint a rántott hús :)
-
orbano
félisten
válasz HabyRolika #21314 üzenetére
jók, de asszem már nem nagyon kapni őket (legalábbis ami jó volt)
A vér nem válik VAZZE!™
-
HabyRolika
tag
válasz orbano #21315 üzenetére
meg látom az ára is azért ott van a szeren 980ft/m
és még egy kérdés...ebben nem tudok dűlőre jutni... : van értelme 1v 2 farádos kondit beiktatni a hifibe a mélyet hajtó erősítő elé?! van aki szerint kell van aki azt mondja hogy ha van egy jó akksi akkor felesleges....igenám, de mi számít jó akksinak?! EXCIDE MAXXIMA 900/DC?! mert az is jó áron van
-
orbano
félisten
válasz HabyRolika #21316 üzenetére
nekem pl. Norauto akksim van és egy fikarcnyi kondi sincs bent azokon kívül, amiket az erősítőbe építettek. Ha ÉP az akksi, és JÓ a kábelezés, akkor nem lesz gondod. Legalábbis ilyen villódzásos, ami miatt egyesek beteszik a kondit (pedig ez nem igazán oldja meg, de legalább rontja a hangminőséget).
Persze egy minőségibb rendszernek már dívik egy olyan akksi, ami jobban tudja követni a pillanatnyi teljesítménycsúcsokat. De csakis a hangminőség javulás miatt.A vér nem válik VAZZE!™
-
-
orbano
félisten
válasz kavics325i #21320 üzenetére
egy ilyen szar kínai papírkondi? attól, hogy lassú, és az első teljesítménycsúcs után már csak szinkronban szívja az akksit az erősítővel.
A vér nem válik VAZZE!™
-
eddhunter
tag
Sziasztok!
Először is: minden tiszteletem az autóhifistáknak! Kis olvasgatás után látom, nem kis munka, idő és pénz áldozattal jár egy jó cucc.
Egy kis sztori..Egy hete örököltem egy régi 306ost (első autóm . Az első gondolatom a zene volt. Eddig gyalogosan rót kilométerek alatt nonstop szólt a fülemben a zene, így ezt az autóban sem szeretném feladni. Zene? Igazából 90%-ban elektronikus "zenét" hallgatok(Drumandbass, break, ukgarage, ilyesmik) ezt is nem túl izmos mp3 formátumban. Na most a kocsiban van egy Blaupunkt london mp35-ös fej, meg a gyári hangszórók. Na az a gond, hogy én nem szeretek cd-t írni, így USB kéne. Gondoltam hát, hogy veszek egy "jókis pájó" fejet 15K-ért és akkor boldog leszek. Hamar rájöttem, hogy azért ez nem így megy.Most azt gondolom, hogy kéne egy fejegység, egy első szett és idővel egy mélyláda erősítővel, aztán talán tavasszal szigetelés..Nem szeretnék túl sok pénzt erre költeni(nincs), ezért az elemeket az alsó kategória körül válogatnám.
Ezek tetszenek:
Alpine 131R fej v Alpine 123?(kicsit drága )
Alpine Alpine SXE-1750S első szett(ez befér a gyári helyre)
Mélyláda+erősítő? ezeket egy-két hónappal később.
Ti mit tudnátok ajánlani? Van értelme ilyen sorrendben építkezni?Köszi!
B -
kavics325i
őstag
válasz orbano #21321 üzenetére
Nekem ilyen van be kötve.
Lightning Audio 1F kondi
Vannak emlékeim előtte is utána is ugyanaz a rendszer ugyanaz az autó ugyanaz a generátor ugyanaz az akksi." A fantáziát kárpótlásul kaptuk mindazért, amik nem vagyunk, a humorérzéket pedig vigaszképpen azért amik vagyunk.” ( Széchenyi Zsigmond )
-
kavics325i
őstag
válasz eddhunter #21323 üzenetére
Osztom...Inkább jobb fej és egy jó első szett.Ha én ennek az elpájn szettnek adnék 280watt zeneit egyből leszakadna a kosárról a pille. Gondold át mennyit és milyen ütemben tudsz rá költeni. Vegyél egy jó(vadássz) első szettet és irkálj lemezt.Vegyél később egy jó két vagy négy csatis erősítőt és irkálj lemezt. Vegyél később egy jó minőségű fejet. Aztán a többi. De ne vegyél olcsóbbat amit utána el kell,hogy adj,mert azon bux. Vagy hallgasd addig ezt amíg nincs meg mindenre a pénzed
" A fantáziát kárpótlásul kaptuk mindazért, amik nem vagyunk, a humorérzéket pedig vigaszképpen azért amik vagyunk.” ( Széchenyi Zsigmond )
-
orbano
félisten
válasz kavics325i #21326 üzenetére
meg nem ártana meghallgatnia 1-2 rendszert, hogy összeálljon a fejében mit is kaphat a pénzéért....
A vér nem válik VAZZE!™
-
kavics325i
őstag
válasz orbano #21327 üzenetére
Igen legfőképpen,mert minden eladónak a portékája a legeladóbb. Amit mond az felese igaz se lehet. Mindig két lehetőség van.Vagy utána jár,olvas HALLGAT vagy saját pénzén-kárán tanulja meg.
" A fantáziát kárpótlásul kaptuk mindazért, amik nem vagyunk, a humorérzéket pedig vigaszképpen azért amik vagyunk.” ( Széchenyi Zsigmond )
-
BBéci
legenda
válasz orbano #21330 üzenetére
A nem túl izmos egyenlő a jól kódolt 320-assal? Bocs, nem tudtam.
Ízlés dolga, számomra a legjobban kódolt is élvezhetetlen. Sőt, egy csomó eredeti gyári CD is az, ezért a gyűjteményem feléhez 4-5 éve hozzá sem nyúltam a portörlést kivéve.
Más és off. Tegnap ezt a kábelt kötöttem be a Kimber 8TC helyére. Korábban is volt nálam 2 hónapig, most visszakaptam.[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
válasz profi91 #21332 üzenetére
Ha tudsz hozni 3200 eurót 600000 forintért, akkor indulhatsz, privátban megadom a címemet, vevő vagyok rá.
Ezek szerint nem csak az árfolyammal, hanem a high-end kábelek anyagával és árával sem vagy tisztában. Például ennek az ára 34735 dollárnál kezdődik és az csak a 2x8 láb hosszúságú kivitel.(#21334) k-feri65
Nem autóhifis kábel, ahhoz kicsit vastag. KáCsáék talán adnak tesztre, letét ellenében.[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
válasz gabber01 #21336 üzenetére
Miért kell a high-end kategóriába tartozó termékeken gúnyolódni?
Az a Furutech csak belépő oda és a linkelt Transparent nagyjából a pózna csúcsa, de nem az egyetlen, abban az ársávban. Majd pár évtized hifizés után Te is fogod értékelni az ilyesmit.Mit mondasz a Rainbow Reference hangszórókra, amit tegnap említettem? Vagy az Alpine Status F#1 fejegységre?
[ Szerkesztve ]
-
profi91
tag
Mégjobb, 2300-nak néztem először.
Az egy dolog, hogy hallok egy 500ft/m illetve egy 5000ft/m értékű kábel között különbséget, de egyszer hallottam már olyan szobai hifit, amibe H/K erősítő volt, Denon lejátszóval, Maranzt hangfalakkal, 20.000ft/m-es Neotech kábelekkel, szép volt nagyon a hangja, meg minden, de a tulaj, akié volt, mondta, hogy kár volt lecserélni a kb fele annyiba kerülő Neotech-et rá, mert semmivel nem jobb.
Ezekután egy 900.000ft környékén lévő kábel számomra a fölösleges pénzkidobás. -
BBéci
legenda
válasz profi91 #21338 üzenetére
Kábeleket csakis az adott rendszerben történő meghallgatás után szabad vásárolni. Aki nem így tesz, az magára vessen.
De egy ilyen esetből ne vonj le messzemenő következtetéseket, mert mások és én is számtalan pozitív példával tudunk szolgálni.
Ezt a Furutechet pár nappal ezelőtt egy összehasonlító tesztünkben (ION erősítő, YG hangdobozok) elverte egy 1500 eurós Nirvana Audio S-L. Ennek ellenére nem egyéb a következtetés, csak annyi, hogy abban a rendszerben az volt a jobb. Nálam, itthon csaknem teljesen egyformának hallottam őket, picivel tűnt jobbnak a Furu.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
gabber01
addikt
és mitől high-end a high-end? az ára miatt, vagy a minősége/tudása miatt? mert hogy ezt az árat amit ezekért elkérnek nem indokolja semmilyen minőségbeli többlet. merthogy ennyivel nem hoz többet a még megfizethető kategoriánál (ahol még tényleg van különbség, hogy vmi 500Ft vagy 2000 vagy 50000, de hogy egy szint fölött már nincs semmilyen különbség, minőségbeli többlet az hótziher) az biztos
nem gúnyolódok én, mindenki azt csinál amit akar, meg ami jól esik neki, és főleg amiben hisz, de ez a kategória számomra érthetetlen.
Man proposes, god disposes. Dum spiro, spero.
-
eddhunter
tag
Köszönöm az eddigi tanácsokat.
A nem túl izmos mp3 az tényleg nem 320as,bár ezen lehet javítani.
Annyit tennék még a dologhoz, hogy a hangerő az nem szempont, nem igazán szeretem a hangos zenét, inkább erőteljes legyen..nos. akkor ha jól értem első lépésként vehetnék egy első szettet.én 30k körüli határra gondoltam persze játszhat a használt, csak nem tudom, mire kell figyelni.esetleg konkrét típusokat tudtok ajanlani(nem lenne hátrány,ha a beépítési mélysége ma 6cm lenne.) És akkor ezt nyugodttan rakothetnem erre a mostani blau fejre?
A hallgatást hol lehet megoldani? Két bajom van vele; 1gondolom környezet függő a hang.2nem szeretnék belezúgni egy több százezres hifibe:-D -
HabyRolika
tag
Akar valaki mostanság Cordial CLS 225-ös kábelt venni? kintről rendelnék most októberben ott 400ft/m 50méteres dobos kiszerelésben! + posta nekem csak 12 méterre volna szükségem! hátha valakinek ezzel segíteni tudok! és így megoszlik a posta is!!!! amúgy meg 1.4 EURO/méter ha csak darabra rendelik+posta
-
gabber01
addikt
igen, ahogy a középkorban is (meg mondjuk a mai napig) tudjuk a mindenféle csodaszereknek, meg varázsitaloknak milyen fantasztikus tulajdonságaik voltak (vannak).
a külöNbség az, hogy van aki látja, hogy ami nincs, az nincs is ott, míg aki hinni akar benne, az odaképzeli amit akar, és ettől tényleg elhiszi, hogy vmi több/jobb. erről ezer meg ezer tanulmány van.de biztos az én készülékemben van a hiba, no offense.
Man proposes, god disposes. Dum spiro, spero.
-
k-feri65
senior tag
válasz HabyRolika #21345 üzenetére
dobd fel a CS-en is hirdetésbe,,mert valaki multkor is kereset ott cordiált..
értem én de le sz@..m
Új hozzászólás Aktív témák
● A topikban TILOS hirdetni!
● Az összefoglaló elolvasása kötelező, a legtöbb kérdésre választ kapsz.
● Az összefoglalóban megtalálható kérdésekre NEM válaszolunk.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest