Új hozzászólás Aktív témák
-
Winner_hun
titán
válasz thyeby #45845 üzenetére
Topik nyitása után 3 évvel végeztem, nem vártam az első képpel 3 évig (nem ma volt)
A fórumot nem én hoztam létre. Ez csak egy topik. Vagy téma, ha úgy jobban tetszik. A fórum az maga az egész a sok-sok témával. Ne keverjük a szezont a fazonnal. Csaxólok.Linkelni lehet máshonnan / máshova. Amit nem lehet(ne) az a saját célú hirdetés. Másét beteheted, de itt nem árulhatsz.
[ Szerkesztve ]
► "Kicsit olyan webcaritas" ◄ ヅ
-
Winner_hun
titán
válasz Drebil #45866 üzenetére
Azon gondolkodtam én is, de letettm róla - nekem fontosabb hogy ki tudjam venni, magammal tudjam vinni a csavarokat vagy amik épp a tárolóban vannak, így SYSTAINER SYS-StorageBoxokat szereztem be.
-
Winner_hun
titán
válasz pacman_123 #45980 üzenetére
Az a bútorlapos kipattogzás szerintem nem a vágás miatt lett, akkor sokkal több kipattogzás lenne (és nem is ekkorák).
-
Winner_hun
titán
-
Winner_hun
titán
válasz Szalmakutya #46306 üzenetére
Jövőre elvileg kapok mintadarabokat, kíváncsi leszek rá. Lesz olajozva, lazúrozva meg a'la natúre, aztán megy az udvarra érni pár évet.
-
Winner_hun
titán
válasz oserenella #46316 üzenetére
Beküldöd a bútort és ők majd kiírják a méreteket, kitalálják hogy hova milyen élzárást szeretnél?
-
Winner_hun
titán
válasz indianjoe23 #46417 üzenetére
Vas nélkül
Fecskefarokkal össze lehet rakni, akkor még szét se akar csúszni.► "Kicsit olyan webcaritas" ◄ ヅ
-
Winner_hun
titán
válasz Szalmakutya #46432 üzenetére
Kettő van összeragasztva. Belet hagyjam benne hogy tekeredjen?
[ Szerkesztve ]
-
Winner_hun
titán
válasz indianjoe23 #46455 üzenetére
Fecskefarok szerintem jó. Szintbe és szépen meg lehet vele csinálni.
-
Winner_hun
titán
válasz indianjoe23 #46464 üzenetére
A keresztgerendák vannak fecskefarokkal rögzítve, a lábba csatlakozó oldalak így lettek megoldva
-
Winner_hun
titán
válasz Szalmakutya #46486 üzenetére
Tipli + állványcsavar + fakötésű alátét
[ Szerkesztve ]
-
Winner_hun
titán
-
Winner_hun
titán
válasz indianjoe23 #46497 üzenetére
3 colos lucfenyő. 120x68
Maróból megvettem a legnagyobb 8-as szárral kapható fecskefarkú Dimar marókést, azzal csináltam.[ Szerkesztve ]
-
Winner_hun
titán
Domino XL-nél menet közben szabad állítani a lyukszélességet vagy meg kell vele állni mint a rotexnél a módváltásnál?
-
Winner_hun
titán
Tegnap cseréltem szénkefét a szalagcsiszolóban. Mára ez lett belőlük:
Kapott újat, 15 perc használat után a bal oldali kopásmennyiség elég durva. Mindkét szénkefén. Gyönyörűen szikrázik, körívet húz (vagy mi a neve).
Az első képen látszik, hogy az egyik szénkeferugó beleért a kommutátorba, a rugón belül lévő rézsodrony levált a kis tányérról. Előtte nem volt gond, fél évet kibírtak a kefék, most, hogy irgalmatlanul sokat kell csiszolni, kb 2-3 hét a csereidő. De mégse 1 nap ami lassan csak pár óra lesz...
szénkefementes motort lehet ebbe tenni? Leszarom mennyibe kerül, azzal nem lehet ilyen gond, karbantartani se kell. Gondolom ez forgórészcserés lesz, pont, amikor nagyon kéne... garancia mikor járt le? Dec. 22-én...► "Kicsit olyan webcaritas" ◄ ヅ
-
Winner_hun
titán
-
Winner_hun
titán
Vettem új forgórészt, 18 900 pezó volt. Más baja jelenleg nincs, ismét megy rendesen. Hátsó keréknél nem láttam kölönösebb kopást és csapágy se tűnt rossznak. A bordás szíj mintha új lenne, az azt hajtó kerekek is teljesen rendben vannak. 7-8 garnitúra szénkefét bírt a motor.
-
Winner_hun
titán
válasz Grizzlu #46882 üzenetére
Alá. Tőlük vettem lapszabászgépet. Az első megtekintéskor észrevettem hogy a körfűrésztől nincs az elszívás csöve a gép csatlakozójához elvezetve. Azt mondták bekötik - ez még a raktárban volt.
Pár nappal később szóltak hogy lehet menni megnézni, átnézték, jó a gép. Az elszívás nem volt bekötve - lefelejtettük - de megcsinálják. Amikor elhoztam addigra valóban bekötötték. Körfűrész hatalmas nyekkenéssel indult és elég rendesen rezgett is. Kicserélték az ékszíjat, jó lett (néha ismét kis nyekkenéssel indul, ez van). Hogy ezt miért nem maguktól csinálták... majd elhoztam. Martam vele, nem túl sokat és nem is nagy késsel, a maró motorja eléggé felmelegedett. Ez a vásárlás után pár héttel. Jeleztem telefonon, majd helyszínen meg lett állapítva hogy tényleg, ez így nem jó, leszedtük a motort, elvitték, javítva visszahozták. Elektromos baja volt, befogott a fék vagy mi.
Elkezdtem használni körfűrészt, nem sok használat után ezt produkálta. Elküldtem nekik e-mailben a videó linkjét, azóta is válaszolnak...
Kellett a gép, így használtam, lesz ami lesz. Ezen már jobban hallatszik hogy valami nem jó. Nekiálltam, megcsináltam. Lehet tippelni, hogy mi volt a gond.Más is mesélt már róluk, volt akinek rosszabb tapasztalata volt. Az hogy a maró motorja melegedett... nem pörgetik sokáig, tán nem akkora gond, működik, nem hosszú távon tesztelik. Szóltam, javították, rendben. Az, hogy a körfűrész indítása és rezgése az első próbánál rossz és úgy szólnak hogy kész van, kipróbálható, már inkább probléma az e-mailben jelzett hibával együtt (megtekintették a videót, nem is 1x, csak nekik küldtem el a nem listázott linket, eddig más nem is láthatta).
-
Winner_hun
titán
válasz kavalkád #46896 üzenetére
Az elején csapágyra vagy valamilyen elektronikai bajra gyanakodtam, mert nagyon ütemesen volt hangja. Aztán erősödött és össze-vissza csörömpölt. A motor végén lévő hűtőventilátor volt lelazulva, lecsúszva és a ventilátorvédőbe néha beleért. Azt visszatettem a helyére, azóta semmi különös zaj nem jött a gépből.
-
Winner_hun
titán
-
Winner_hun
titán
-
Winner_hun
titán
válasz Winner_hun #46750 üzenetére
Porszívó motorjában is elfogyott a kommutátor. 4 éve vettem, használtan. 1x cseréltem benne szénkefét, az előző tulaj egyszer se. Rengeteget megy, jól bírta (2010-es gép). Tartalék motort pár hónapja bespájzoltam (néha kihagyott, a szénkefénél volt érintkezési probléma, akkor láttam hogy már nem sokáig fog menni), miután a hazai ártól dobtam egy hátast (50k vs. 17k+szállítás, nem mindegy).
Ctl 26[ Szerkesztve ]
-
Winner_hun
titán
Ha vastagabb a hasítóék akkor szorulni fog az anyag, ha se nem nyit, se nem zár és nem tud hajolni az anyag. Ha egy kicsit vékonyabb az anyag és nagyon összezár az elvágott anyag, akkor se fogja a fűrész visszavágni az anyagot, mert a hasítóék miatt csak tizedmm-t tud összezáródni az anyag, azt pedig kiszedi a fűrészlap. Ha sokkal jobban zárna ÉS nem lenne hasítóék, akkor vágná vissza az anyagot.
-
Winner_hun
titán
válasz nullpoint #47649 üzenetére
Iskolában se mindig mindent úgy tanítanak ahogy az van. Nálunk is beszélt baromságot némely tanár, pl. ajtónál és/vagy ablaknál a festékrés (vagy mi volt az általuk hangoztatott "pontos" neve, már nem emlékszek rá) volt az egyik borzalom.
Ugye próbáltad már hasítóék nélkül ugye? Utána próbáltad a szélesebb hasítóékkel is ugye?
Ebből csak a vékonyabb hasítóék maradt ki, de sebaj. Vágd a vastagabban, nekünk jó lesz a vágásképnél kicsit vékonyabb is, az is megakadályozza a visszavágást, annyit nem húz össze az anyag hogy a fűrészlap ne tudja magának kiszedni a felesleget és legalább nem kell a hasítóékre ráfeszült anyaggal pluszban küzdeni.► "Kicsit olyan webcaritas" ◄ ヅ
-
Winner_hun
titán
válasz indianjoe23 #47904 üzenetére
Páros tiplifúróból kiveszed az egyik fúrószárat, máris jó.
-
Winner_hun
titán
Új hozzászólás Aktív témák
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Foxpost
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen egeret válasszak?
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Fejhallgató erősítő és DAC topik