Új hozzászólás Aktív témák
-
Winner_hun
titán
Mert nem a szakmához tartozik így ez most lényegtelen. Majd lehet 1-2 hónap múlva tudok biztosabbat mondani, amit csinálnék még sose csináltam, igaz nem valami nagy meló és tudom hogy minden gond nélkül profi minőségben meg tudom csinálni
► "Kicsit olyan webcaritas" ◄ ヅ
-
L.Szilárd
csendes tag
-
L.Szilárd
csendes tag
Üdv!
Nálam legalábbis elég sokszor, megmakacsolja magát. Tudom, hogy lehet azon is képet küldeni, de én néha 6-7 db szeretnék, ami már nem megy. Lehet, azért pikkelnek egymásra? Mert túl sok képet szeretnék elküldeni. Amúgy azon kívűl semmi kifogásaom nincs ellene.
Csáó!
Csak faipari témában tudok segíteni. Sorry! :-) Nem vagyok programozó. Inkább majd én kérek SOS-t számítógépes ügyekben. :-P
-
L.Szilárd
csendes tag
Üdv!
49 cm-t gyalultam vele eddig. Az is egy tölgy lépcsőfok volt. Akkor lépésenkén 1-1,5 mm-t fogattam vele. Nem akartam csiszolni rajta semmit, nem is kellett. Ha lehet, akkor nagyon finomra gyalulom az anyagot, hogy minimálissat, vagy egyáltalán ne kelljen csiszolni. Úgyanis utálok csiszolni.
Csáó!
Csak faipari témában tudok segíteni. Sorry! :-) Nem vagyok programozó. Inkább majd én kérek SOS-t számítógépes ügyekben. :-P
-
L.Szilárd
csendes tag
-
L.Szilárd
csendes tag
Üdv!
Mondjuk ha lehet kerülöm az ilyen munkákat. Habár a 30cm általános, annyinál még keményfánál, is megy a 2mm. Mondjuk az utolsó 1-2 fogásnál 1mm-t fogatok vele. A fennt említett okok miatt. Meg nekem nem tetszik, ha a csiszolás látszik, inkább látszódjon egy-két cikloisív mint a csiszolópapír nyoma. Én a 120-as nál durvább papirokat száműztem a műhelyből. Amit néhány kollega furcsán vesz.
Csáó!
-
L.Szilárd
csendes tag
-
L.Szilárd
csendes tag
Üdv!
Én is vettem olyan porszívót. Azóta nem szívóm a port műhely takarítás közben. Szerencsémre találtam hozá való porzsákot, így nem nagy gond ha esetleg lecsuszik a filter, de nálam nem nagyon szokot. Tetszik mert szófogadó, befogom a cső végét oda jön hozzám.
Csáó!
-
Madmax81
aktív tag
Hali
Ebben az esetben az én lépcsőm önhordó ez alatt azt értem hogy nem lehet egyenként berakni a szinteket hanem szinte egybe kell összerakni az egészet .
Középen lesz egy kb 8-10 m oszlop amihez csatlakoznak a lépcső fokok a falnál pedig rögzitésre kerülnek a fali kimart elemek amik a lépcső külső szélét tartják .
Jut eszembe ebben az esetben nem lesz homlokdeszka korlát bábú is csak az egyik felére kell mert a másik fele a lépcsőház fala oda csak kapaszkodó kerül .A másik lépcső amit csinálok egyszerűbb beton lépcsőt kell burkolni oda viszont kell a homlok deszka és a korlát bábú +kapaszkodó , rögzitést a lépcső rögzitő tiplivel szoktam rakni
1956-2010 07.22 Varga László
-
Winner_hun
titán
-
Winner_hun
titán
Nem tököltem sokat, elmentem, látom 3 év garancia, már meg is győzött, meg is vettem. Köszönöm a tippet, remélem sokáig élni fog Az biztos hogy nem lesz napi szinten használva.
Hangosnak nem nevezném túl hangosnak, bár viszonyítás kérdése.► "Kicsit olyan webcaritas" ◄ ヅ
-
kalman7
csendes tag
...Hú, de gyönyörű!... Taníts! (nem fog ez meggörbülni?) Tedd már fel a fotóját becsukva is!
Köszi a bizalmat, ez igazán jólesett de sajnos nem én vagyok a képen. Lekalózoltam a netről egy amcsi magazint, annak a címlapján van. A fájl otthon van, majd megnézem milyen képek vannak még. Valószínűleg szabásminta is van, de szerintem az nekünk nem kell, elég az összhatás. Egyébként ha reális lenne az, hogy ilyen széles és válogatott anyaghoz jussak, nekem is kéne csinálnom egyet.
-
kalman7
csendes tag
Ha alkatrészenként lakkozol - pláne valami kültéri alkotást
Igen, emiatt is szeretem előre lezárni a bütüket. A másik meg, hogy amikor megmozdul pl egy betét a keretben, az is csúnya tud lenni, ha összeszerelés után volt lakkozva. Viszont ha előtte megkapta az akármilyen felületkezelést, akkor pöpecen tud zsugorodni.
-
Winner_hun
titán
Szerintem nem kell levenni mindet, csak ami a hajtogatás miatt kiáll. Ha van rá időd akkor köszörüld le, de lehetőleg ne égesd meg a fűrészlapot. Vagy ha van flexed, az talán gyorsabban leszedi. Jobb ötletem így hirtelen nincs. Illetve: ha a gépen fent van a szalag, akkor egy durvább fenőkövet tegyél a külső feléhez a szalagnak, szerintem a kiálló fogakat gyorsan lekapná. Hogy a fenőkövet mennyi idő alatt enné meg azt nem tudom, ilyet még nem próbáltam Ha ezt próbálod ki akkor igen alaposan takarítsd ki előtte a gépet, mert az kicsit jobban fog szikránzni mintha fát vágnál, nehogy valami kigyulladjon.
A bükk viszonylag gyorsan kopik, így nyugodtan csiszolhatod finom papírral, a nagyobb egyenetlenségeket gyorsan ki fogod tudni szedni.► "Kicsit olyan webcaritas" ◄ ヅ
-
Madmax81
aktív tag
"Hogy a pitshába szedjem le a fogakat egy fűrésszalagról"
Vágj vele kemény anyagokat pl egyszer kellett vágnom szalag fűrészel YTONG-ot a műhelyem épült és nem tudtuk mivel elvágni porolt mint a hét fene de le is szedte a fogakat rendesen .
Vagy a másik megoldás flex befogod két fadarab közé és neki esel vadul1956-2010 07.22 Varga László
-
Winner_hun
titán
Dolgoztam már ennél hangosabb géppel is órákat, fülvédővel, rendesen hallottam utána. No de majd a gyakorlatban kiderül hogy hogy is lesz ez. A rögzítését nem néztem, az viszont biztos hogy egy könnyen nem jön le a filterje, pláne ha még szívja is...
-
Winner_hun
titán
-
Winner_hun
titán
Simán meg lehet csinálni egy anyagból keskeny gyaluval is. Amekkorát tudsz gyalulni olyan széles darabokra vágod a fát, meggyalulod, összeragasztod, a végén átcsiszolod és voilá. Ha a ragasztásnál nem mozdulnak el az anyagok hosszában, a gyalulás is jó akkor nem lehet észrevenni azt, hogy hol lett toldva az anyag. Legalábbis tölgyfánál biztosan nem, tapasztalat
-
L.Szilárd
csendes tag
Üdv!
Kérdezz meg a szalagfűrész forrasztókat, nem tudnak neked egy fognélküli szallagot gyártani. De lehet, hogy lehetne olyan vékony csiszolószallagot is szerezni valahonnan.
Csáó!
-
-
L.Szilárd
csendes tag
Üdv!
Tervezem azt hogy megpróbálkozok az intarziával, csak még utána kell járnom mit hogyan kell csinálni, és hol lehet kis tételben is furnérhoz jutni.
A cégtáblámat szeretném intarziával, és aranyfüstel megcsinálni. Az aranyfüstnek már utána jártam.Csáó!
[ Szerkesztve ]
-
L.Szilárd
csendes tag
Üdv!
Ebben igazad van. Ha egy ilyen anyagot elvágsz, és utána össze ragasztod, akkor az látszodni fog. sűrübb, egyenes erezetnél, esetleg megvalósítható az ötleted. De itt teljes mértékben kizártnak tartom.
Csáó!
-
Winner_hun
titán
Csinálsz fából egy sablont, azt odafogatod 2 db pillanatszorítóval a köszörűhöz és tolod benne a szalagot. Ha körbeértél akkor közelebb állítod és végigtolod megint. Ezt addig ismétled amíg el nem fognak a fogak. Csak arra kell ügyelni hogy a vezetőnek nekinyomd a fűrészlapot.
Csináltam egy ábrát hogy biztos megértsd hogy mire gondoltam:► "Kicsit olyan webcaritas" ◄ ヅ
-
kalman7
csendes tag
A faesztegrára készítettem egy csiszolódobot.
Azt lehetne kibővíteni. Csinálsz az eszterga tengelyével egy párhuzamos másik tengelyt másik dobot és a kettőre teszel fel egy nagy csiszolószalagot. Ilyet láttam egy asztalosnál. Nem esztergából csinálta, de házi gyártmány volt. Kb 3m hosszú, szép lassan ment benne a szalag. Csinálsz egy asztalt a csiszoló szalag fonákja alá és akkor van egy jó kis síkod. Szerintem nem lesz jó csiszolód abból a keskeny fűrészből. Az esztergát meg ha jól megtervezed, egész faja gépet lehetne csinálni.
Nagyipari csiszolás nem játszik? Mint amit a TVben lehet látni, hogy mosógépben homokban vagy csiszoló kövek között járatják ezeket a kis alkatrészeket. Ha nem is mindenre, csak a kisebb dolgokra.
-
Winner_hun
titán
de majd legfeljebb leszedem a motort, és meghajtom a kereket
Itt nagyon vártam hogy azt írd hogy lábbal
Én továbbra is amondó vagyok hogyha nem nyomod neki túlságosan akkor nem fog megégni. Meg ugybebár mozgatni is kell az anyagot csiszolásnál, nem fog az megégni.
[ Szerkesztve ]
-
Winner_hun
titán
SKIL, talán ilyen. Bár mintha a teteje másmilyen lenne Nagy felületek csizsolására jó, pláne ha keresztszálat is kell csiszolni (pl 45 fokos illesztés), mivel finom papírnál már nem látszik a keresztszálú csiszolás. Nem sokat használtam, kb 2 hónapja vettem, nem sok tapasztalatot tudok róla írni
-
kalman7
csendes tag
Ja, bocs megfeletkeztem azokról a kis belső ívekről. Arra tényleg nem lesz más megoldás, mint amit tervezel. Az lenne a frankó, hogy ráragasztod csiszoló anyagot a fűrészlapra, meghagyod a fogait és vágás közben egyből meg is csiszolja a felületet. :-)
1-2 év különbséggel vettem kétszer ugyanolyan bútorajtót. Zárt lamellás vagy zsalus ajtónak mondják, árulják minden barkácsboltban, biztos láttátok már. A lényeg, hogy amit másodszor vettem, az már teljesen körbe volt csiszolva, sehol nincs rajta éles él. Szemben az első sorozat éleit végig kellett csiszatolnom. Nyilván a gyárban valami géppel csinálják, mert szép egyenletes eredménye van, meg amúgy is tonnaszámra gyárthatják. Gondolkodtam akkor, hogy hogyan csinálhatják és a homokfúvásra vagy valami acélgyapotos dörzsölésre tudtam csak gondolni. Eléggé tagolt a szerkezet ahhoz hogy fixen felszerelt csiszoló szalagok vagy korongok közé vinné be egy automata.
-
Madmax81
aktív tag
-
mdk01
addikt
A helyzet az hogy akkor nem jó az éleződ.
Én láttam tekercsbe ilyen szalagot és még kicsit el is csodálkoztam hogy "jé tényleg így a legegyszerűbb."
Eleinte én is azt hittem hogy minden fogtípust külön gyártnak a gyárak aztán nem.
csinálnak X cm szélességű lemezt amibe a köszörűs olyan fogtípust rak bele amilyet szeretnél. Rém egyszerű, nem kell itt külön gyártogatni a fűrészlapokat.
Ha nagyon akarná az élező akkor tudna adni.
Aztán nem tudom a körülményeket lehet hogy nincs igazam de én láttam ilyen lemezt tekercsbe.
Új hozzászólás Aktív témák
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Óvodások homokozója
- Politika
- Formula-1
- Milyen légkondit a lakásba?
- Gumi és felni topik
- A legfrissebb ASUS BIOS-okkal kicsit felturbózhatjuk a Socket AM5-ös Ryzenünket
- OLED TV topic
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- OpenWRT topic
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest