Új hozzászólás Aktív témák

  • sanzi89

    addikt

    válasz sanzi89 #58267 üzenetére

    @Ezekiell
    A műhelyem kicsi, 9 m2 az egész, gyakorlatilag nem is műhely inkább raktár. Kb. bent nem tudok csinálni semmit, mindig mindent ki kell vinni a teraszra, garázs előtti placcra, ha akarok valami nagyobb dologgal dolgozni. Itt előny a kisebb súly és méret, 1 pont a Makitának.
    A Makitához olcsóbb az eldobható kés, és van hozzá élezhető kés. 1 pont a Makitának
    A Makitával kapcsolatban több helyen olvastam, hogy kiemelik az építési minőségét, amit én kifejezetten kedvelek egy gépben, ha jó érzés hozzá nyúlni, mert egyben van. Sajna élőben egyiket se láttam. 1 pont megint a Makitának.
    A Makita jobban tetszik, újabb 1 pont. :D

    A Metabo mellett szólna, hogy olcsóbb kb. 40k-50k-val, de szerencsére ez most nem számít annyira. A Metabo szélesebbet gyalul, de visszagondolva sose volt szükségem rá.

    @York
    Sokat használtam, egy Hyundai HYD-MBY-10 gyalut. Fater vette, durva, hogy kb. 3 éve ez 70k volt. Ez a gyalu sajna egy kalap szar, ezer meg egy hibával. Használható volt, de több napot szívtunk, mire beállítottuk, nyeklett-nyaklott és sose használtam az egyengető részét. Korábban én is a Metabo HC260C kombinált gyalut néztem ki, de sehol se kapni, plusz helyem se nagyon lenne tárolni. A Makitát meg felteszem a salgó polcra és ott elfér. Az egyengetést egy Makita 1911B-vel és egy hasonló megépítésével tervezem megoldani.

    @kavalkád
    Köszi, így gondoltam én is.

    Az összes fentit lelkes hobbistaként írtam, aki az informatikával keresi a kenyerét és a hétvégémet szeretném csak hasznosan eltölteni, hogy valami kézzelfogható eredménye legyen. Tisztában vagyok vele, hogy ágyúval verébre, de tekintsünk rá inkább hobbiként, amiből valami használható is kiesik néha.

    [ Szerkesztve ]

    "Mindent azért kell tudni mert kérdezik, nem azért mert hasznos."

Új hozzászólás Aktív témák