Új hozzászólás Aktív témák

  • mdk01

    addikt

    válasz thyeby #4813 üzenetére

    Köszönöm, h ide rányítottad a figyelmemet! Tudtam én ezt magamtól is, de sosem fókuszáltam eléggé a lényegére.

    Igen, én is biztos voltam benne, hogy ezekkel tisztába vagy, csak úgy gondoltam kicsit alátámasztom még.:)

    (B)currenvalue:(/B) Van 3 leheőséged.
    1.Ha érzel magadba késztetést, hogy magad csináld meg és szeretnéd nagyjából feleannyiból kihozni mintha asztalos csinálná akkor hajrá.Beleraksz pár tízezer forintot szerszámokra, szorgalmasan kérdezel tőlünk pár hétig mit hogyan érdemes megcsinálni és képes leszel rá.
    2.Elmész valamelyik multiba és megveszed készen az elemeket és akkor annyiból kijössz mintha magad csináltad volna, viszont akkor nem sok variálási lehetőséged van.
    3.Utána érdeklődsz a környékeden hol találsz egy jó asztalost és megcsináltatod vele.
    Ez azért jó mert olyan lesz amilyet te szeretnél és csak hátra kell dőlnöd, viszont ez ugye költséges.

    Ár? Ha magad csinálod akkor gépek mosogató medence nélkül 100k-200k között vhol de ez nagyon változó lehet. Ennyi információ után amit mondtál mondhatnék 100-1000k közötti árat is.
    Van neonzöld front, de hogy te feléd hol lehet olya vágatni az nem tudom.

    takee27:
    A fényességet lakkoknál gloss-ban mérik 0-100gloss-ig. Normális márkáknál ezt felszokták tüntetni. 100 a magasfényű.Minél mattabb egy lakk annál több mattító adalékot tartalmaz. Na azt érdemes volna megnézned, hogy ez a mattító nincs e a dobozod alján. Nem elég felrázni a lakkokat sem, hanem keverni kell pláne, ha matt a lakk(mattító miatt). Sőt elvileg rázni nem is szabad, mert levegős lesz és ha felkened buborékok maradhatnak a felületen amik nem terülnek el.
    Amúgy igen rá tudsz menni, mert mint thyeby is írta mindig a legfelső réteg a lényeg fényesség szempontjából.

    Thyeby #4823:
    Elvileg létezhet selyem matt de akkor léteznie kellene olyannak is ami "kicsit matt majdnem selyemfenyű" elnevezésű. Na ezt hívják kb. 40gloss-osnak. Sose értettem miért nem lehet minden lakkra minden gyártónak odaírni hogy X gloss. Vagy ez csak engem érdekel?

    Nordik:
    Hát elvileg nem készült el a fele rajz sem tehát nem értékelhető.
    Viszont tudom hogyan működnek ezek a sulik így biztos kapsz pontot én is adnék, de csak mert átérzem a helyzeted:DDD. Én olyan 4-5pontot adnék a rajzodra a 13ponból és akkor még rendes is vagyok.:)))

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák