Új hozzászólás Aktív témák

  • atesss

    addikt

    Üdv !
    Én is egy ilyen routernek a tulajdonosa vagyok már vagy 1,5 éve, de nem is volt túl sokat használva. Most viszont egy eléggé bonyolult dolgot szeretnék megoldani vele.
    Mint kiderült WDS módban tudom fogni vele pl. a szomszédom netjét, de csak úgy, ha előtte egy normál Wlan hálókártyával, gépről kinézem hogy mi a MAC címe a routerének, és azt beírom a WL500g-be.
    De most egy olyan megoldást szeretnék vele csinálni, hogy normál AP-ként tudjam használni, rá tudjak keresni az elérhető hálózatokra.
    Alapvetően vezetékesen továbbítsa az így "befogott" netet, mivel vezeték nélküli gondolom esélytelen, nincs is rajta 2 antenna, meg úgy tudom úgyis csak egyszerre egyet használna közülük, ha lenne is.

    Linuxot felrakva lenne esély, hogy ezt meg lehet oldani vele, vagy van ennek valami hardveres akadálya is ?

    Illetve ha nem megy ez a WL500g Premiummal sehogy sem, akkor egy ilyen eszközzel tudnék AP-ként netet befogni (szintén úgy, hogy rákeresve az elérhető hálózatokra), és másik irányban is működne (természetes nem egyszerre, de LAN-on keresztül HTML felületről / linuxból átkonfigurálva), hogy én lövöm át a netemet egy haveromnak, azaz kvázi mint egy "szokványos üzemben" használt router ?
    Edimax EW-7209APG
    Funkció: Acces Point
    Üzemmódok: AP / Bridge / Station / Repeater / WDS

Új hozzászólás Aktív témák