Új hozzászólás Aktív témák

  • dyRo

    csendes tag

    Van egy tök kezdő kérdésem. Gyári fw, alsó USB-re rádugva egy 500-as winyó, rajta két partíció, egy nagyobb ntfs, egy kisebb, 20gigás fat32.

    nos a gyári beíllitó felületen beállítok user-eket, majd beállítom az egyes könyvtárakhoz az elérési jogokat. az oké, hogy ntfs-re nem tudok írni, legalább biztonságosabb, (egy esetleges wifi-s "betörő" nem tudja törölni a családi fényképeket...) de egyszerűen nem értem a logikáját ennek az elérési jogosultságoknak.

    valaki írja már le légyszi, hogy hogyan kell elérni egy könyvtárat... windows intézőben? a "munkacsoport számítógépei"-re kattintva feljön egy (igazából kettő is, de a lényeg h feljön egy kék is, olyan ami az én gépem neve mellett is megjelenik) ikon ami a routerhez tartozik. ha XP-n erre rákattintok, akkor egyből jelszót kér... pedig én az egyes könyvtárakhoz állítottam be jelszót... és én úgy vettem észre, hogy csak olyan user-t fogad el, amivel bejelentkeztem a windowsba!

    Vista alól belép jelszó nélkül a routerre (kék ikonra) való kattintás után, de aztán a jelszóval védett könyvtáraknál, mikor kéri a felhasználónevet/jelszót, azt nem fogadja el, és kéri újból. A "guest"-re beállított könyvtárakba belép simán, jelszót sem kér. De mondjuk itt is felmerül a kérdés, hogy mi van akkor ha a Guest-nek csak olvasási jogot akarok adni, és egyes felhasználóknak adni csak írási jogot, akkor hogy fogja megadni a felhazsnálónevét/jelszavát az akinek ezzel írási joga is lenne, ha minden kérdezés nélkül bejelentkezteti guest-ként??

    Na mind1. remélem valaki tud segíteni, mert már itt vacakolok vele napok óta...

    thx,
    D

Új hozzászólás Aktív témák