Új hozzászólás Aktív témák

  • sellerbuyer

    őstag

    Szerintem ti keveritek a dolgokat és azok, akiknél olvastátok ugyan ezt a tévedést (én is olvastam ezeket a "szakmai" cikkeket). Csakhogy most is van publikus IP-m, ahogy mindenkinek van. Amit kívülről lehet látni, az a publikus IP. Ha tehát a tanácsotokat követve ilyesmivel állítanék oda a szolgáltatóhoz, hogy adjon nekem publikus IP-t, körberöhögne, ill. közölné, hogy van most is. Amit valójában kérni kell, az az, hogy a WAN IP-je egyezzen meg a publikus IP-vel és ennyi.

    Fix IP rendelése esetén ez a helyzet automatikusan fennáll, mivel abban az esetben csak tiéd a kapott IP, nem NAT-olják, stb. (dhcp-ben fenntartottra teszik aztán kész). Ezért emlegettem folyton a fix IP-t. Jó párszor rendeltem már ilyet a Digitől régebben és nem rég is, üzemeltettem rajta legkülönbözőbb szervereket, mert akkor még lehetett lakossági ügyfeleknek is. Legutóbb 1 éven belül is, bérelt domain-el és fizetős/ingyenes DDNS-esekkel is, ezért lepett meg most marhára ez, amit művelt a szolgáltató. Ráadásul ezt nem tehetné meg. Ha kiderült, hogy NAT-ol, az érdekes helyzetet fog teremteni közöttünk. Kicsit sem furcsa ugye, hogy az IP-kel "spórolás" miatt NAT-ol, majd érdekes módon ezzel teljesen egyidőben beközli, hogy fix IP-t mostantól csak és kizárólag üzleti ügyfelek kérhetnek, lakosságiak nem. Ha meghagyta volna a DDNS használat lehetőségét, a kutyának nem kéne a fix IP-je. Csakhogy jelenleg a NAT-olás miatt nem lehet használni ilyet, ezzel rátereli az erre rászorulókat a méregdrága üzleti netre a méregdrága fix IP-vel.

    Már egyébként is kinéz nekik egy jó kis fogyasztóvédelmi vizsgálat, tekintve, hogy nem tehetné meg, hogy az új ügyfeleknek adja csak a gigabitet, minket listaárasokat pedig telibe... Őt ez mondjuk jottányit nem érdekli. Belebaszarintotta a reklámanyagokba, hogy listaáras meglévő ügyfelek is kérhetik az új csomagokat (állam bácsi rászorította), a gyakorlatban viszont hiába próbálod elintézni, az életben nem fogod tudni. Adok még nekik pár hetet, aztán megy a bejelentés. Addigra lezajlik a NAT ügy is, aztán megy az is a fogyasztóvédelemre és majd magyarázkodjanak csak.

    Ja és még valami: szó sincs arról, hogy elfogyott volna az ipv 4, ez kamu.

    Na így már mindenki számára érthető a szitu, vagy még mindig én vagyok a sötét lúzer, aki xart se ért az egészből?! :D :W

    Azért azoknak, akik próbáltak segíteni, köszönöm. :R

Új hozzászólás Aktív témák