Új hozzászólás Aktív témák

  • MongolZ

    addikt

    válasz Intruder2k5 #8208 üzenetére

    Szia!

    Nem, azért nincs 7 switch :) Csak a házban eléggé furán sikerült kiépíteni a hálózatot: gyerekek miatt nem oda került a router, ahova terveztem (ahonnan fut az összes kábel), hanem egyik végpontra, ráadásul az asztali gép sem oda került, ahova szerettem volna, ezért a fali kábeleket össze kellett kötnöm, így kialakult az optikai központtól kezdve 7 csatlakozás (routerrel együtt). Nagyon hülye és gány megoldás, de ez van, sokáig működött abszolút stabil hálózattal. Néhány hete takarítottunk és arra gyanakszom, hogy amikor szétszedtük a routert, akkor nem figyeltünk/figyeltem, hogy ugyanoda dugjam vissza, ahonnan kihúztam - egyáltalán ki figyelt volna erre? :)

    De igen, laptoppal 1 méteres kábellel 1-2-es porton max 10 Mbittel megy a hálózat, míg 3-4-ben tud menni rendesen Gigabittel. Ráadásul 1-2 porton 10-15 percenként elszabadul a ping és a szokásos <10 helyett 2-300 úgy 20-30 mp-ig (ookla-hoz mérve).

    Azóta utánaérdeklődtem, állítólag ez egy nagyon régi probléma és csak a legelső szériákat érintette, nekem meg 2015-ös a berendezésem, úgyhogy passz. Azt írták, hogy lehetne ilyen miatt gariztatni, de az az igazság, hogy max 2 portot fogok használni a routeren, ha máshol is kell vezetékes net, akkor mindenképpen le kell tennem valahova egy switchet, és nekem a gari most nagy macera. Előkeresni a papírt (egy helyen gyűjtöm őket, de akkor is), felvinni Bp-re, várni a garira, 2-3 hét múlva lesz valami visszajelzés, stb...

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák